Farnell dispune acum de noile drivere de poartă inteligente de la Toshiba

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, livrează acum noua serie de optocuploare de la Toshiba. Disponibilă pentru livrare rapidă, noua gamă de optocuploare include dispozitivele TLP5212 și TLP5222, care sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv circuite invertoare utilizate în echipamentele de control industrial, surse de putere în sistemele de energie solară și UPS, precum și sisteme de baterii pentru locuințe rezidențiale. Caracteristicile avansate ale noilor dispozitive permit inginerilor proiectanți să beneficieze de economii sporite de spațiu și de costuri de sistem.

Dispozitivele TLP5212 și TLP5222 includ diverse funcții, inclusiv detecție VCE,(sat) sau VDS,(sat), blocare Miller și o funcție de ieșire de “defect” (fault), pe lângă un cuplor de driver de poartă de uz general pentru a proteja IGBT-ul de supracurenții generați în etajul invertorului. Funcția de blocare Miller suprimă creșterea potențialului de poartă și funcționarea defectuoasă a IGBT-ului prin anularea curentului Miller generat atunci când IGBT-ul este pus la masă. TLP5212 necesită un semnal pe partea de intrare pentru a reporni după protecția la oprire, în timp ce TLP5222 repornește automat după un timp specificat. Toată această tehnologie de înaltă performanță este inclusă într-o capsulă SO16L cu 16 pini cu profil redus și o temperatură de funcționare de la – 40 la 110 °C.

Alte caracteristici cheie ale noilor drivere de poartă inteligente de la Toshiba, disponibile acum pentru livrare rapidă de la Farnell, includ:

TLP5212 este un optocuplor cu ieșire de ±2,5 A capabil să controleze IGBT-uri și MOSFET-uri, protejând în mod fiabil dispozitivele de putere împotriva supracurentului și sunt potrivite pentru aplicații de mare viteză care necesită niveluri ridicate de izolație și de securitate (BVs = 5000Vrms). Capsula SO16L dispune de un ‘creepage’ de 8 mm pentru utilizarea în aplicații cu spațiu limitat.

TLP5222 este un optocuplor înalt integrat și multifuncțional pentru controlul ieșirii de mare viteză și curent ridicat, care asigură un curent de ieșire de ±2,5 A. Disponibil într-o capsulă SO16L cu ‘creepage’ și ‘clearance’ mare, acesta include detecție desaturare, feedback stare FAULT, deconectare ‘soft gate’ și blocare Miller activă, blocare sub tensiune (UVLO) și resetare automată a stării FAULT.

Simon Meadmore, Vice-President of Product and Supplier Management la Farnell declară: “Farnell are o relație de succes pe termen lung cu Toshiba și suntem încântați să ne extindem gama de soluții inovatoare de la această marcă respectată la nivel mondial. Ne-am angajat să lansăm în mod regulat noi dispozitive care să ne îmbunătățească portofoliul existent pentru a veni în sprijinul nevoilor clienților noștri. Inginerii proiectanți se pot bucura acum de o disponibilitate îmbunătățită a produselor Toshiba oferită de Farnell, precum și de un acces rapid la tehnologiile noi de pe piață, care susțin o gamă largă de aplicații de control și protecție a puterii IGBT și MOSFET.”

Toshiba dezvoltă, produce și furnizează o gamă largă de soluții inovatoare de semiconductori pentru aplicații din domeniul auto, industrial, IoT (Internetul lucrurilor), controlul mișcării, telecomunicații, rețele, bunuri de larg consum și electrocasnice. Compania este specializată în proiectarea de sisteme de alimentare și soluții de control al motoarelor.

Toshiba urmărește să ofere clienților un acces mai mare la noile tehnologii, valorificând puterea rețelei globale de distribuție a companiei Farnell.

Farnell oferă o gamă extinsă de produse din portofoliul său cuprinzător de semiconductori pentru a veni în sprijinul inginerilor proiectanți. Clienții au, de asemenea, acces gratuit la resurse online, foi tehnice, note de aplicații, videoclipuri, webinarii și asistență tehnică 24/5.

Noua gamă de drivere de poartă inteligente de la Toshiba este disponibilă pentru livrare imediată de la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu