Noile microcontrolere PIC® bazate pe Arm® creează o modalitate mai ușoară de a adăuga conectivitate Bluetooth® Low Energy

by donpedro

Conectivitatea wireless a devenit o caracteristică obligatorie pentru multe produse, dar adesea crește costul și complexitatea proiectării sistemului, deoarece, în general, trebuie adăugată ca parte a unei aplicații mai mari. Microchip Technology Inc. prezintă prima sa familie de microcontrolere (MCU) PIC bazate pe Arm Cortex®-M4F care rezolvă această provocare de proiectare a conectivității wireless prin integrarea funcționalității Bluetooth Low Energy direct în cea mai importantă componentă a unui sistem, susținută de unul dintre cele mai cuprinzătoare ecosisteme de dezvoltare din industrie.

Familia PIC32CX-BZ2 de la Microchip include dispozitive System-on-Chip (SoC), precum și module RF-ready, omologate la nivel global. În plus față de funcționalitatea Bluetooth Low Energy, familia include stive Zigbee® și funcții de actualizare Over the Air (OTA). Printre caracteristicile hardware se numără un convertor analog/digital (ADC) pe 12-biți, multiple canale de sincronizare/contorizare pentru control (TCC), un motor de criptare integrat și un set larg de interfețe pentru interfețe tactile, CAN, senzori, afișaj și alte periferice. Memoria Flash de 1 MB a familiei suportă coduri de aplicații mari, stive wireless multiprotocol și actualizări OTA. Capsulele calificate AEC-Q100 Grade 1 (125°C) simplifică și mai mult integrarea conectivității wireless acolo unde sunt necesare soluții foarte robuste.

Familia de microcontrolere PIC32CX-BZ2 simplifică dezvoltarea prin intermediul platformei de dezvoltare software embedded pe 32-biți MPLAB® Harmony de la Microchip. Grație integrării MPLAB Code Configurator, dezvoltatorii pot începe rapid crearea de prototipuri cu familia PIC32CX-BZ2, utilizând generarea automată de cod prin tehnica drag-and-drop. Numeroase exemple de coduri de aplicații sunt găzduite pe GitHub și conectate prin MPLAB Code Configurator și MPLAB Discover. Proiectarea RF cu SoC-urile PIC32CX-BZ2 este simplificată datorită pachetelor de proiecte de referință chip-down ale ecosistemului și serviciilor de verificare a proiectelor wireless. Clienții care nu au prea multă experiență RF pot beneficia de modulele WBZ451 de la Microchip, care sunt precertificate în conformitate cu numeroase reglementări din întreaga lume și dispun de un design RF optimizat încorporat.

Instrumente de dezvoltare

În plus față de MPLAB Code Configurator, framework-ul MPLAB Harmony v3 include numeroase alte instrumente și un ecosistem de depanatoare, programatoare, sniffer virtual și compilatoare. Alt suport include aplicații demonstrative și documentație GitHub, servicii de verificare a proiectării wireless și blocuri de construcție care îi ghidează pe dezvoltatori prin toate etapele implicate în procesul de dezvoltare a aplicațiilor. Familia PIC32CX-BZ2 primește suport prin intermediul plăcii de dezvoltare PIC32CX-BZ2 și WBZ451 Curiosity Development Board (EV96B94A).

Disponibilitate

Familia PIC32CX-ZB2 este în stoc și disponibilă acum. SoC-urile PIC32CX1012BZ25048-I și PIC32CX1012BZ25048-E se livrează în capsule QFN (Quad-Flat No-leads) de 7 x 7 mm 48. Modulele WBZ451PE-I și WBZ451UE-I sunt livrate cu o antenă pe placa PCB încorporată și, respectiv, cu un conector U.FL pentru antenă externă.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu