Transformarea digitală elimină panoul de comandă

by donpedro

Transformarea digitală în domeniul automatizării avansează rapid. Viitorul este din ce în ce mai mult axat pe partea de software, ceea ce aduce cu sine noi provocări. Murrelektronik s-a concentrat pe digitalizare de ani de zile și dezvoltă toate produsele hardware necesare pentru transformarea digitală (module fieldbus, switch-uri, surse de alimentare, IO-Link, cabluri și conectori). Compania are o experiență solidă în software și abilități puternice legate de geamănul digital (Digital Twin).

Modulele fieldbus MVK Pro și Impact76 Pro IP67 sunt două invenții complet noi, care extind portofoliul de produse IO-Link al Murrelektronik. Acestea oferă, printre altele, toate protocoalele uzuale sau posibilitatea folosirii independent de fieldbus, curent de ieșire de 4A pe port, diagnosticare integrată și carcase robuste. (Sursa imaginii: Murrelektronik GmbH)

Soluții de instalare a sistemelor Vision de la Murrelektronik (de la stânga la dreapta): Switch-ul Xelity Hybrid se ocupă de comunicația de date și de alimentarea cu energie electrică, Injection Box este un alimentator cvadruplu de tensiune și semnal de 24V, Master Breakout Box distribuie tensiune și semnale, iar splitter-ul NEC Class 2 este un distribuitor pur de tensiune și semnal. (Sursa imaginii: Murrelektronik GmbH)

Descentralizarea nu se referă doar la un singur produs sau la produse individuale, ci trebuie gândită la nivel de sistem. Astfel, potențialul de eficiență poate fi identificat doar printr-o analiză, planificare și instalare cuprinzătoare pentru a putea exploata întregul potențial al automatizării. Numai printr-o integrare inteligentă într-un sistem global, un produs devine o soluție. Datorită interacțiunii dintre toate elementele individuale, transformarea digitală va fi adoptată la nivel profesional.

Module master IO-Link

Vario-X este o platformă de automatizare modulară și extrem de flexibilă, cu ajutorul căreia toate funcțiile de automatizare pot fi implementate, în premieră, complet descentralizat,  adică fără o arhitectură cu panou de control. (Sursa imaginii: Murrelektronik GmbH)

IO-Link este Plug-and-Play în ceea ce privește instalarea în domeniul automatizărilor. Mai ales în contextul unor procese și instalații de producție din ce în ce mai complexe, în care se colectează și se corelează din ce în ce mai multe date, standardul de comunicație necesită o transparență maximă de la nivelul senzorilor-actuatoarelor până la Cloud. Noile module fieldbus IP67 MVK Pro și IMPACT67 Pro sunt inovatoare în totalitate. Acestea au 8 porturi master multifuncționale și, datorită conectorilor lor cu mufă M12 codificați L, pot produce curenți cu valori ridicate și suportă protocoalele Ethernet PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT.

Soluții de instalare Vision

Procesarea industrială a imaginilor devine din ce în ce mai importantă în domeniul producției industriale și al logisticii. Cu soluțiile modulare Plug & Play de la Murrelektronik, sistemele Vision nu numai că sunt puse în funcțiune rapid și flexibil. Modulele oferă, de asemenea, posibilitatea unei diagnosticări complete și detaliate, având astfel un impact major asupra disponibilității instalației.

Sistemul de automatizare Vario-X

Datorită sistemului de automatizare descentralizat Vario-X, panoul de control devine istorie. Vario-X aduce senzorii și actuatoarele în mediul utilajelor și asigură o gestionare fiabilă a tensiunii, a semnalelor și a datelor prin integrarea perfectă a servomotoarelor descentralizate. Instalația automatizată cu Vario-X are un geamăn digital încă de la început. Imaginea digitală 1:1 conține toate funcțiile și parametrii utilajului și instalației originale și poate fi prezentată prin intermediul realității augmentate în hala de producție. Geamănul digital are, de asemenea, o contribuție importantă la întreținerea predictivă în timpul funcționării. Datorită introducerii inteligenței artificiale, anomaliile din timpul procesului pot fi identificate și pot fi inițiate măsuri de remediere în timp util. Acest lucru nu numai că economisește bani și timp în etapa de planificare, ci și în momentul instalării la fața locului sau al service-ului.

Conectorii electrici din seria MQ15 de la Murrelektronik, rezistenți la praf și apă, alimentează cu energie utilajele și instalațiile și sunt creați pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate.  (Sursa imaginii: Murrelektronik GmbH)

Conectori MQ15

Utilajele și instalațiile au nevoie de putere și este nevoie de soluții simple pentru ca acestea să fie alimentate. Conectorii din seria MQ15, rezistenți la apă și praf, sunt ușor de instalat datorită conexiunii rapide fără unelte. Sunt perfecți pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate. Valorile ridicate de transmitere a curentului (până la 16A sarcină continuă) la o tensiune de până la 600 VAC oferă, prin urmare, o gamă largă de aplicații.

Concept de instalare în cadrul unui sistem

Luarea în considerare a întregului sistem poate crește nivelul de economii în timpul instalării și pot fi evitate erorile de instalare. Calea către transformarea digitală este întotdeauna o combinație între digitalizare și un concept de instalare eficient dezvoltat în cadrul sistemului global.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
mail@murrelektronik.at
https://www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu