Întrerupătoare NKK Switches – calitate și funcționalitate

by donpedro

Întrerupătoarele sunt componente electromecanice care controlează fluxul de curent într-un sistem, creând și întrerupând un circuit electric. Nici măcar popularitatea ecranelor tactile nu a influențat această metodă principală de interacțiune utilizator-dispozitiv. Prin urmare, îndeplinesc o funcție extrem de importantă și, în același timp, par a fi elemente atât de simple încât mulți ingineri nu acordă atenția cuvenită alegerii componentei potrivite. Într-adevăr, multitudinea de tipuri de întrerupătoare și modele disponibile pe piață poate fi copleșitoare. Cu toate acestea, merită să căutați produse în care calitatea și fiabilitatea se potrivesc de minune cu un preț atractiv. Un exemplu îl reprezintă componentele de la NKK Switches, un producător japonez, care, funcționând din 1953, s-a impus ca lider în inovație în producția de întrerupătoare. Produsele companiei sunt clasificate pe scară largă ca fiind cele mai bune din industrie, iar multe dintre soluțiile sale au devenit standard, inclusiv tehnologia Sliding Twin Crossbar (STC), care oferă fiabilitate și stabilitate ridicate ale funcționării întrerupătorului. Oferta TME include peste 100 de modele de întrerupătoare NKK, inclusiv întrerupătoare basculante, tip rocker, culisante, rotative și miniaturale.

Mai jos vă prezentăm cele mai populare trei grupuri de produse din oferta TME.

Întrerupătoare cu manetă NKK Switches

Întrerupătoare cu manetă A12AB

Întrerupătoarele cu manetă reprezintă un tip universal de element de comutare care, datorită durabilității sale ridicate și ușurinței în utilizare, este utilizat pe scară largă în electronică și în automatizări industriale. Întrerupătoarele NKK Switches cu două și trei stări pot fi utilizate, printre altele, în dispozitive mobile, industrie, transport sau medicamente, adică în condiții de mediu foarte solicitante, în care asigurarea durabilității este, de asemenea, esențială. O selecție largă de elemente din acest grup facilitează munca proiectanților, care nu trebuie să facă compromisuri, având posibilitatea de a alege întrerupătorul optim pentru aplicațiile lor din punct de vedere al dimensiunilor, conexiunilor, numărului de poziții și metodelor de comutare.

Electronica devine miniaturizată și această tendință nu ocolește întrerupătoarele. Întrerupătoarele din seriile A, B, D2, G sunt componente de dimensiuni mici, care vor economisi spațiu valoros pe PCB. Aceste elemente, bazate pe tehnologia brevetată STC, sunt închise într-o carcasă etanșă, ceea ce le face potrivite pentru montarea pe o placă PCB. În plus, seria B are un design impregnat cu carbon anti-static care protejează unitatea împotriva riscurilor de descărcare electrostatică. Componentele întrerupătoarelor NKK Switches sunt caracterizate de o durabilitate mecanică și electrică ridicate, care poate dura până la un milion de cicluri pentru modelele selectate din seria G. Seriile M și S sunt întrerupătoare impermeabile cu clasă de protecție IP68, extinzând gama de aplicații potențiale cu dispozitive care operează într-un mediu deosebit de exigent.

Trebuie remarcat faptul că, indiferent de tipul întrerupătorului, oferta NKK Switches include întrerupătoare în numeroase opțiuni de configurare a contactelor, inclusiv cele mai frecvente: unipolar, circuit unic (SPST); unipolar, circuit dual (SPDT); și bipolar, circuit dual (DPDT).

Întrerupătoare cu buton NKK Switches

Întrerupătoare cu buton AB15AH

Întrerupătoarele cu buton sunt un alt tip de componentă frecvent utilizată în electronică, găsind aplicații în aproape fiecare segment de piață. Calculatoarele, produsele electronice de larg consum, electronicele și electrocasnicele sunt doar exemplele cele mai populare. Aceste elemente sunt folosite pentru a crea un circuit doar atunci când butonul este apăsat, dar pot funcționa și în modul bistabil, unde activările succesive închid și deschid alternativ circuitul. În funcție de model, Întrerupătoarele NKK Switches rezistă la tensiuni de până la 250V (AC și DC) și curenți de până la 5A, cu o rezistență de contact cuprinsă între 10mΩ și 200mΩ.

În plus față de caracteristici precum durata de viață și fiabilitatea componentelor, aspectul operațional este important în cazul întrerupătoarelor. Estetica și ergonomia vin în primul plan, iar clienții apreciază elementele care asigură confortul utilizatorului. Întrerupătoarele cu buton NKK Switches sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni. Seria GB este un exemplu de microîntrerupător, care cântărește doar 0,25 g și va fi perfect pentru dispozitivele portabile. La polul opus al spectrului există elemente din seriile LB și LP, și anume întrerupătoare de dimensiuni mai mari, care, în afară de faptul că sunt ușor de utilizat, oferă rezistență mecanică și electrică ridicată. În modele selectate, producătorul a decis să utilizeze un design modular, datorită căruia este suficient să selectați un buton, ghidat de funcționalitatea necesară; în timp ce selectând fronturile sau lumina de fundal corespunzătoare, obțineți aspectul butonului care vă interesează.

Întrerupătoare glisante de la NKK Switches

Întrerupător glisant AS22AP

NKK Switches produce întrerupătoare glisante miniaturale și ultra-miniaturale cu 2 și 3 poziții, cu un glisor în partea superioară sau laterală a elementului, care asigură comoditatea asamblării elementelor și adaptarea la cerințele aplicației. Majoritatea elementelor de acest tip au contacte SPDT, adică un pol și două circuite, ceea ce le face deseori utilizate pentru a comuta între două surse de alimentare. O categorie la fel de populară este cea a elementelor de tip DPDT, capabile să controleze simultan două circuite separate, care sunt utilizate, de exemplu, pentru controlul motoarelor electrice și al actuatoarelor.

În această categorie, NKK Switches oferă elemente cu terminale pentru imprimare și lipire. Miniaturizarea din ce în ce mai folosită este, de asemenea, o provocare pentru producători în ceea ce privește calitatea și precizia. Structura rezistentă mecanic, procesul de producție dovedit și testarea riguroasă a întrerupătoarelor NKK garantează fiabilitatea acestora chiar și în cazul utilizării intensive. Seria MS se caracterizează printr-o durabilitate excelentă, asigurând o durabilitate mecanică de 100.000 cicluri, ceea ce o recomandă pentru aplicații deosebit de solicitante. Este demn de remarcat faptul că sigiliile utilizate în construcția tuturor întrerupătoarelor acestui producător oferă o rezistență excelentă la condiții de mediu nefavorabile, cum ar fi umiditatea și praful. De asemenea, funcționarea într-un interval larg de temperatură, chiar de la -40°C până la 85°C, ca în cazul seriei SM, este standard.

CWSA11AAN1H – Întrerupătorul versiunea SNAP-IN este atașat prin împingerea acestuia într-un orificiu.

Întrerupătoare tip Rocker de la NKK Switches

Întrerupătoarele tip Rocker sunt cel mai adesea utilizate ca elemente de închidere a unui circuit de putere sau de schimbare a modului de funcționare a unui dispozitiv – prin urmare, sunt caracterizate de parametri buni de curent. Pentru NKK Swiches, articolele selectate au contacte cu o sarcină maximă de până la 30A (pentru 30V DC și 250V AC). Întrerupătoarele sunt disponibile cu 1, 2 și 3 poziții stabile, nu numai în configurații de contact de bază, ci și DP3T și 3PST. Articolele pot fi instalate pe panou, utilizând suporturi de tip SNAP-IN sau lipite direct pe PCB (montare prin găuri, THT). Rezistența de contact redusă (de la 10mΩ) limitează riscul de supraîncălzire a elementelor – cu toate acestea, temperatura de operare a acestora ajunge până la -30…85°C. În plus, trebuie remarcat faptul că întrerupătoarele sunt disponibile în versiuni iluminate.

FR01FR16P-S – Dispozitivul de setare a codurilor cu 16 poziții vă permite să introduceți valori hexazecimale.

Întrerupătoare de codare NKK Switches

Dispozitivele de setare a codurilor sunt adesea utilizate ca elemente de presetare și preconfigurare pentru dispozitive în momentul instalării. Acestea combină dimensiunea compactă (și cu profil redus) cu capacitatea de a introduce valori multiple – în cazul produselor NKK Switches: 10 sau 16. Aceste componente sunt disponibile atât în versiuni de montare prin inserție, cât și în versiuni de montare pe suprafață (THT și SMT) și, prin urmare, pot fi utilizate în circuite cu suprafață mică. În plus, sunt disponibile în variante drepte și înclinate (axa butonului paralelă cu suprafața PCB-ului). Toate controlerele furnizorului au o suprafață de 10×10 mm și o înălțime de 4 mm. Acestea se caracterizează printr-o durată de viață bună (min. 10000 de cicluri) și o rezistență termică excelentă, de la -25°C la 85°C. Datorită clicului precis și tactil la schimbarea setării și a etichetelor de poziție clare, utilizarea întrerupătoarelor de codare NKK Switches este confortabilă și reduce riscul de confuzie.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Transfer Multisort Elektronik

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu