Considerații privind aprovizionarea cu componente pentru aplicații robotice

by donpedro

Integrarea roboților – și achiziționarea componentelor necesare – necesită multă planificare, pregătire și cercetare. Roboții sunt disponibili în mai multe forme și dimensiuni, fiecare dintre ei oferind atuuri diferite, în funcție de aplicația voastră. Împreună cu acestea, există componente și echipamente care trebuie luate în considerare.

Exemplu de echipare la capătul brațului (EOAT)

Uneltele situate la capătul brațului robotului

End-of-Arm-Tooling (EOAT) sau elementele terminale ale brațului, reprezintă cea mai importantă parte a robotului. Acesta este locul în care se execută sarcinile. Selectarea componentelor potrivite aici va determina eficiența robotului în aplicația voastră.

EOAT poate însemna dispozitive de prindere, aparate de sudură, pulverizatoare, polizoare, tăiere cu jet de apă și multe altele. Există produse EOAT de bază care pot fi achiziționate în format gata pentru utilizare și există, de asemenea, produse foarte personalizate, create de producător în funcție de specificațiile unui client.

Sisteme de viziune automată

Braț robotic

Roboții au parcurs un drum lung în ceea ce privește modul în care operează. În trecut, roboții erau programați să se deplaseze de la o coordonată la alta, fără posibilitatea de a se îndepărta de la o traiectorie programată și nu se puteau adapta la produsele care nu se aflau acolo unde robotul se aștepta să fie. În prezent, roboții sunt echipați cu una sau mai multe camere care sunt conectate la un computer, ceea ce permite robotului să reacționeze la produsele care diferă ca formă și dimensiune și care se află în afara locației preprogramate. Acum, sistemele de viziune pot detecta culoarea, structura, forma, dimensiunile, temperatura și multe altele. Acestea sunt utilizate pe scară largă pentru a sorta și inspecta calitatea cu o precizie mult mai mare decât cea a partenerilor lor umani.

Deoarece sistemele de viziune pentru roboți sunt atât de versatile și flexibile, alegerea sistemului de viziune adecvat pentru aplicația voastră poate fi dificilă. Restrângerea căutării se poate face prin luarea în considerare a câtorva argumente de bază:

2D vs. 3D: Dacă aplicația robotului vostru trebuie să ridice pur și simplu o piesă și să o mute într-o altă locație cu o repetabilitate ridicată, atunci 2D este, cel mai probabil, cea mai bună opțiune. Dar dacă robotul trebuie să distingă orientarea și chiar să selecteze dintr-un sortiment de piese, atunci 3D este o opțiune mai bună. Un alt aspect de luat în considerare este viteza de procesare. În timp ce unele camere pot procesa imaginile intern, dacă robotul necesită o identificare rapidă a piesei și se mișcă rapid pentru a muta produsul dintr-un loc în altul, cel mai probabil veți avea nevoie de un procesor extern.

Robot în acțiune

Cameră: Sunt necesare diferite tipuri de camere în funcție de rolul sistemului de viziune automată, care ar putea include inspecții de cantitate sau de numărare, inspecții de corpuri străine sau de defecte, inspecții de dimensiuni sau inspecții de poziție.

Considerații privind siguranța

Există multe considerente de siguranță atunci când instalați un robot. Iată câteva exemple de produse disponibile pentru a proteja lucrătorii și echipamentele:

  • În cazurile în care se utilizează un robot colaborativ, lucrătorii vor intra și se vor deplasa în interiorul și în jurul arcului de balansare a robotului. În aceste cazuri, vor trebui create zone pentru a determina viteza cu care se poate deplasa robotul. Acestea sunt frecvent configurate cu un scaner de siguranță, care utilizează un laser pentru a detecta obiectele într-un arc de 360 de grade.
  • Perdelele optice detectează dacă un obstacol, cum ar fi brațul sau piciorul unei persoane, a intrat într-o zonă care poate provoca răniri.
  • Dispozitivele de detectare a prezenței, cum ar fi covorașele și declanșatoarele de prezență a operatorului, determină dacă o persoană se află într-o zonă care poate fi periculoasă și vor opri robotul pentru a preveni rănirea.

Există multe lucruri la care trebuie să vă gândiți atunci când vă aprovizionați cu componente robotice. Digi-Key deține cele mai importante mărci de automatizare, kituri de roboți și componente robotice care activează idei în întreaga lume. La Digi-Key, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce produse aduc pe piață cei mai importanți furnizori de automatizare, precum și să implementăm multe dintre aceste inovații în propriile noastre operațiuni pentru a permite scalabilitatea și succesul viitor.


Autor
:
Eric Halvorson, Partnership Marketing Manager –
Strategic Programs la Digi-Key Electronics

Eric Halvorson este director de marketing pentru parteneriate programe strategice la Digi-Key Electronics. Digi-Key Electronics este un lider constant și inovator în industria serviciilor de înaltă calitate pentru distribuția de componente electronice și produse de automatizare la nivel mondial, oferind peste peste 13,4 milioane de componente de la peste 2.300 de producători de marcă de calitate.


Digi-Key Electronics
  |   https://www.digikey.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu