Farnell lansează “Global Women in Engineering Survey 2022”

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a anunțat astăzi lansarea celui de-al doilea sondaj anual “Global Women in Engineering” în parteneriat cu comunitatea element14. Sondajul reprezintă o oportunitate pentru femeile profesioniste din domeniul ingineriei de a-și împărtăși opiniile și experiențele, clarificând dezvoltarea carierei, precum și provocările și oportunitățile mai largi din cadrul industriei ingineriei electronice.

Sondajul s-a deschis cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor din Inginerie (23 iunie) și va dura două luni, urmând să se încheie sâmbătă, 20 august. Sondajul global a fost creat pentru a obține informații directe de la toți membrii industriei, pentru a înțelege barierele actuale în calea realizării egalității și pentru a înțelege cum se pot diminua în continuare practicile discriminatorii la locul de muncă, creând în același timp o viziune pentru viitor. Rezultatele sondajului vor fi anunțate în septembrie 2022.

Dianne Kibbey, Global Head of Community and Social Media la element14, a declarat: “În acest an am adăugat noi întrebări care acoperă discriminarea, sexismul și egalitatea la locul de muncă, deoarece aceste aspecte critice au fost evidențiate ca domenii cheie de interes în analiza de anul trecut. Deși este clar că industria noastră se îndreaptă în direcția corectă, mai sunt multe de făcut. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să descoperim și mai multe povești de succes uimitoare ale femeilor care realizează lucruri extraordinare în industria noastră.”

Sondajul global 2021 a atras răspunsuri de la 370 de persoane. Majoritatea respondenților au avut vârste cuprinse între 25-54 de ani și puțin peste jumătate au declarat că au mai mult de 10 ani de experiență în industria ingineriei electronice. Sondajul a arătat că, deși femeile din domeniul ingineriei câștigă sprijin din partea tuturor, ele sunt încă subreprezentate în general și se confruntă cu diferite grade de discriminare.

Cercetarea din 2021 a mai evidențiat faptul că toți respondenții consideră că cel mai important obiectiv de atins pentru forța de muncă modernă este tratamentul egal al ambelor sexe. Sondajul din acest an va fi un indicator cheie pentru a vedea dacă această tendință pozitivă a continuat.

Alte constatări cheie ale Studiului global Farnell privind femeile în inginerie 2021 au inclus:

  • Ambele sexe au păreri similare cu privire la beneficiile pe care le aduc femeile în industria ingineriei și consideră că inegalitatea trebuie să fie eliminată. Promovarea unui număr mai mare de femei în poziții de conducere în care pot acționa ca modele și mentori pentru alte femei va consolida implementarea politicilor de egalitate și va reduce inegalitatea și sexismul la locul de muncă.
  • Cercetarea a evidențiat un acord puternic cu privire la multe aspecte, în timp ce au fost descoperite unele diferențe cheie. În ciuda faptului că femeile au invocat că un salariu bun este un avantaj al muncii în inginerie, ele continuă să creadă că diferența de remunerare între femei și bărbați este încă o problemă.
  • O constatare puternică a fost aceea că femeile erau mai puțin îngrijorate de necesitatea de a călători pentru muncă. Doar 15% dintre femeile intervievate sugerează că o reducere a călătoriilor ar fi benefică pentru echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Acest răspuns demonstrează o diminuare a unei bariere percepute ca fiind un obstacol în calea avansării în cariera de inginer pentru femei.
  • A existat un răspuns copleșitor din partea tuturor, care a încurajat femeile să fie mai încrezătoare, să aibă încredere în abilitățile lor și să accepte provocarea de a lucra în domeniul ingineriei. Printre principalele motive care le determină pe femei să se bucure de o carieră în inginerie se numără oportunitatea de a lucra la proiecte diverse, de a fi implicate în crearea de tehnologii de ultimă generație și de a stabili și menține un bun echilibru între viața profesională și cea privată.

Sprijinul continuu al Farnell pentru acest sondaj va oferi o imagine cuprinzătoare a provocărilor cu care se confruntă în continuare femeile care lucrează în industria ingineriei electronice și a modului în care acestea le pot transforma cu succes în oportunități care să le schimbe viața, atât pentru ele însele, cât și pentru organizațiile pe care le reprezintă.

Pentru a vă implica în noul sondaj global Farnell privind femeile din domeniul ingineriei, accesați: https://www.surveymonkey.co.uk/r/FarnellWiE2022

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu