Carcase de difuzoare Fit-Box pentru sisteme car audio

by donpedro

Una dintre cele mai des întâlnite intervenții efectuate la o mașină construită din fabrică este îmbunătățirea sistemului audio. Există nenumărate aparate de radio disponibile pe piață, amplificatoare adaptate pentru sectorul auto (automotive) etc. Aceste soluții oferă o gamă largă de funcționalități, dar, cel mai important, ating o calitate a sunetului și o putere cu adevărat impresionante. Însă nici cel mai bun player nu poate depăși limitările pe care boxele le impun unui sistem HiFi. Și aici apare problema, deoarece spațiul disponibil pentru componentele audio într-o anumită mașină nu este întotdeauna suficient pentru a construi o instalație adecvată de difuzoare. Consumatorul se află în fața unei alegeri: fie face o modificare majoră a structurii vehiculului (care nu este întotdeauna sigură și poate duce, de exemplu, la slăbirea ușilor); fie decide să îmbunătățească instalația din fabrică prin adăugarea unui woofer. Această din urmă opțiune se dovedește a fi cea mai bună soluție în multe cazuri, lăsând o singură problemă de luat în considerare: cum se instalează cutia de rezonanță, o componentă esențială a unui subwoofer care permite reproducerea fidelă a sunetelor din registrul inferior în mașină. Aici vin în ajutor articolele de la firma Fit-Box Basser – carcase de difuzoare „pe măsură” pentru numeroase mărci și modele de mașini.

Carcase de difuzoare marca Basser

De mai bine de un sfert de secol, marca Basser este specializată în confecționarea și montarea de instalații audio – mai ales în confecționarea de carcase, panouri, rafturi și adaptoare de difuzoare. De-a lungul anilor, angajamentul companiei de a produce soluții durabile, estetice și care oferă sunet de cea mai înaltă calitate a adus numeroase premii la expozițiile internaționale. În prezent, dispune de facilități de producție complete și oferă o gamă de articole specializate.

Carcasele Fit-Box

Diferența dintre dublura Fit Box și materialul original Audi este imperceptibilă.

Carcasele Fit-Box sunt concepute pentru îmbunătățirea performanțelor de bas ale sistemelor audio auto și pentru a minimiza spațiul ocupat de subwoofer – astfel încât proprietarii de mașini să păstreze aproape tot volumul original al portbagajului. Fiecare carcasă Fit Box este dedicată unui anumit model de mașină, care se potrivește nu numai prin formă, ci și prin culoarea tapițeriei.

Cutiile Select Fit Box sunt create pentru a fi instalate în spatele panourilor originale ale mașinii, astfel încât să rămână invizibile și să nu interfereze cu utilizarea normală a portbagajului vehiculului. În cazul în care cutia trebuie să rămână vizibilă pe un anumit automobil din cauza designului, constructorul trebuie să depună toate eforturile pentru a se asigura că materialul de tapițerie al cutiei de montaj nu se poate distinge de căptușeala portbagajului din fabrică. Unele dintre aceste carcase sunt furnizate cu grile discrete pentru a ascunde și proteja difuzorul.

Punctul forte al produselor Basser constă în materialele de construcție. Carcasele sunt fabricate din plăci MDF de înaltă calitate, de marcă și compozite din lemn și PLA, asigurând durabilitatea produsului și performanța acustică excelentă. Datorită utilizării proceselor de prelucrare automatizate, produsele Fit Box sunt întotdeauna perfect adaptate și adaptate la modelul de vehicul dedicat. Nu este nesemnificativ faptul că aceste produse sunt ușoare, astfel încât nu au un impact semnificativ asupra performanței mașinii. De asemenea, dispun de conectori instalați din fabrică, care facilitează conectarea difuzorului inclus. În viitor, acest lucru va accelera, de asemenea, înlocuirea cablurilor (un pas necesar atunci când sistemul de sunet este echipat cu un amplificator nou și mai puternic).

Selectarea și instalarea soluției

Carcasă Fix-Box cu capac. Găurile de instalare din fabrică sunt vizibile.

Tabelul de mai jos prezintă mărcile de mașini pentru care Basser a pregătit carcase Fit Box dedicate (după ce accesați catalogul, printre parametrii disponibili, selectați modelul de mașină dorit). Pentru unele vehicule sunt disponibile mai multe cutii, montate în locații diferite (câmpul „Destinație – locația difuzorului”). Desigur, în acest caz, nu există nimic care să împiedice instalarea a cel puțin două difuzoare în mașină. TME oferă, de asemenea, cutii simple pentru a găzdui două sau trei difuzoare.

Alfa Romeo Infiniti Peugeot
Audi Jaguar Porsche
BMW Jeep Renault
Chevrolet Kia Seat
Citroën Mazda Škoda
Dacia Mercedes Subaru
Fiat Mitsubishi Toyota
Ford Nissan VW
Honda Opel

 

Producătorul proiectează carcasele Fit-Box pentru a funcționa cel mai bine cu difuzoare tipice de un anumit diametru. Carcasele sunt potrivite pentru unități cu diametrul de 20cm, 25cm, 30cm (8 inci, 10 inci, 12 inci). Este recomandat să verificați dacă în fișa tehnică a difuzorului selectat este specificată capacitatea minimă a cutiei de rezonanță.

Instalarea Fit-Box va necesita utilizarea unor elemente de montare suplimentare (nu sunt incluse): suporturi unghiulare și șuruburi de tablă pentru a asigura fixarea corectă a carcasei. La alegerea acestor accesorii este important să se țină cont de vibrațiile la care va fi supusă cutia în timpul condusului, precum și de vibrațiile de la membrana de lucru.

În cele din urmă, merită remarcat faptul că producătorul oferă un suport excelent pentru clienții săi – și aceasta include cumpărătorii care utilizează distribuția TME. Pentru anumite articole, pe site-ul web al producătorului puteți găsi instrucțiuni detaliate, ilustrate pas cu pas, care descriu procesul de instalare a unei carcase Fit Box pe un anumit model de mașină.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu