Descoperiți componentele sistemului de încălzire centrală HUMMEL

by donpedro

Sistemele de încălzire centrală sunt utilizate în clădiri rezidențiale, locuri de muncă, clădiri publice, precum și în locuințe private, unifamiliale. Această soluție este utilizată pe baza unei infrastructuri mai ample, dar și în circuite mai mici, bazate pe o cameră de cazane privată sau pe un șemineu cu o manta de apă. În cazul majorității instalațiilor (electrice sau de ventilație), scopul este de a le „ascunde”, în principal din motive estetice, dar în cazul sistemelor de încălzire centrală acest lucru nu este întotdeauna posibil. Radiatorul și conductele de circulație conectate la acesta vor rămâne vizibile – motiv pentru care mulți utilizatori doresc ca acestea să aibă un aspect estetic plăcut, menținând în același timp o calitate ridicată a construcției și durabilitate. Aici vin în ajutor noile produse din oferta TME – echipamente hidraulice marca HUMMEL.

Oferta TME s-a extins de mulți ani pentru a include articole care depășesc cu mult sfera dispozitivelor electrotehnice și a componentelor electronice. Catalogul nostru include din ce în ce mai multe produse mecanice, precum și produse pentru sisteme de automatizare, pneumatice – și, de asemenea, componente pentru instalații hidraulice. Același lucru este valabil și pentru marca HUMMEL, care până acum a fost cunoscută de clienții noștri în principal ca furnizor de componente mecanice, accesorii pentru cabluri și conectori industriali. Cu toate acestea, producătorul german furnizează, printre altele componente sanitare de înaltă calitate, dedicate în principal sistemelor de încălzire centrală și de apă potabilă.

Supape, capete și robineți

Singura parte a sistemelor de încălzire centrală cu care trebuie să se confrunte utilizatorii obișnuiți sunt, bineînțeles, valvele care controlează debitul și temperatura atinsă în încăpere.

Capetele termostatice sunt disponibile în crom și alb, printre altele.

Capul termostatic este un exemplu de produs ‘high-end’ tipic HUMMEL, care combină funcționalitate, ușurință în utilizare și design estetic. Capul are reglare liberă în 5 trepte marcate pe scală – acestea corespund unor temperaturi de la 8°C la 28°C (20°C la setarea 3, închidere completă la 0). Fluxul se oprește automat în aproximativ 18 minute după ce temperatura ambiantă atinge temperatura selectată. În plus, capetele sunt echipate cu un dispozitiv de siguranță care împiedică înghețarea apei din radiator. Regulatoarele sunt, de asemenea, disponibile într-o versiune compactă, cu racorduri de 1/2″, 3/8″ și 3/4″. Gama include, de asemenea, cartușele termostatice HELMEL și regulatorul automat de debit.

Produsele HUMMEL includ, de asemenea, vane de debit (de închidere) – acestea pot fi montate cu un mic robinet sau pot fi reglate cu ajutorul unui șurub crestat, folosind o șurubelniță. Elementele sunt disponibile în ambele variante, dreaptă și înclinată. Un produs înrudit este reprezentat de vanele de scurgere, blocabile cu o cheie dedicată, integrate cu o conexiune de 3/4″ (și priză). Acestea din urmă sunt utilizate pentru spălarea și golirea radiatoarelor – permit efectuarea în mod controlat a întreținerii radiatorului și protejarea acestuia, în cazul în care acesta trebuie să fie deconectat de la circuitul de încălzire centrală în timpul iernii (de exemplu, într-o casă de vacanță).

Din gama HUMMEL puteți achiziționa, de asemenea, valve cu bilă complete cu niplu cu nervuri pentru montarea furtunurilor din plastic. Astfel de produse pot fi necesare, printre altele, pentru prizele de apă potabilă, precum și pentru sistemele de filtrare și tratare utilizate în gospodării și la locul de muncă.

Fitinguri de conectare pentru un radiator cu o distanță tipică de 50 mm.

Conexiuni și rozete de mascare

HUMMEL furnizează componentele cheie pentru sistemul de încălzire centrală și anume conexiunile caloriferelor care permit integrarea radiatoarelor în circuitul sistemului de încălzire. Fitingurile din această gamă sunt disponibile atât în variantele simplă, cât și dublă (punte) și cvadruplă, cu configurații drepte, înclinate și în cruce. Piesele sunt fabricate din alamă placată cu nichel, ceea ce face ca instalația să fie rezistentă la coroziunea externă și internă. Conexiunile au filete în inch de: 1/4″, 3/8″, 1/2″ și 3/4″, cu o distanță standard de 50 mm. Înălțimile elementelor variază de la 28,5 mm la 62,1 mm. Catalogul TME include, de asemenea, conexiuni filetate flexibile, care permit realizarea de conexiuni nestandardizate. Trebuie remarcat faptul că HUMMEL produce, de asemenea, rozete de mascare compatibile, care permit un finisaj estetic plăcut al instalației.

Gama HUMMEL include adaptoare de compresie din oțel inoxidabil, pentru conectarea țevilor din cupru și plastic la radiatoare și conectarea acestora la fitinguri cu filet în inch.

Ventilare

Supapa de aerisire facilitează întreținerea instalației, păstrând în același timp estetica.

Întreținerea de rutină pe care o necesită sistemele de încălzire este ventilația. Bulele de gaz care se adună în sisteme provoacă o scădere a performanțelor – iar acestea pot apărea nu numai în funcție de sezon, ci și în timpul lucrărilor de instalare. Robinetele de aerisire HUMMEL sunt disponibile în mai multe variante, printre altele ca elemente estetice, nichelate, echipate cu un buton pătrat (acționat cu o cheie specială). Unele modele au un niplu pentru conectarea furtunului, care facilitează efectuarea corectă a procedurii de aerisire.

Îndepărtarea aerului nedorit poate fi efectuată automat, utilizând dispozitivele automate – un mic element instalat în conexiunea dedicată a radiatorului. Supapele sunt adaptate la temperaturi de 115°C și presiuni de 8,5 bar și sunt, prin urmare, complet protejate împotriva condițiilor întâlnite chiar și în instalații suprasolicitate sau supuse la teste de rezistență.

În plus față de aceste soluții, HUMMEL furnizează bușoane obișnuite de aerisire, adică piese care sunt instalate pe radiatoare și care se desfac ocazional. Acestea sunt disponibile în toate dimensiunile standard, în versiuni albe și metalice, precum și în seturi (set de șuruburi, capac și garnitură).

Adaptoarele HUMMEL combină precizia, durabilitatea și atractivitatea estetică.

Adaptoare și reductoare

Instalațiile de încălzire centrală și de apă potabilă sunt, de obicei, amplasate în locuri vizibile, astfel încât elementele lor de construcție trebuie să fie nu numai funcționale și durabile, ci și estetice. Produsele HUMMEL îndeplinesc toate aceste cerințe. Producătorul oferă fitinguri din alamă nichelată care asigură nu numai igiena, ci și un aspect îngrijit al instalației. Acestea includ obișnuitele nipluri și mufe, precum și elemente de reducere, inclusiv adaptoare conice și telescopice. Producătorul a asigurat, de asemenea, disponibilitatea interschimbărilor între conexiunile cu filet european în inch și cele la standardul britanic (BSP).

Elemente de instalare

În mod tradițional, sistemele de încălzire centrală au fost construite folosind tuburi din oțel sau cupru, dar în prezent, din ce în ce mai mult și tuburi din plastic, adică tuburi PEX. Acesta este motivul pentru care HUMMEL oferă numeroase accesorii hidraulice pentru integrarea soluțiilor moderne în sistemele de conducte în inch. Gama include, printre altele, coturi de racordare, fitinguri și inele. Trebuie subliniat aici faptul că majoritatea produselor HUMMEL, deși sunt dedicate în primul rând sistemelor de încălzire centrală și de alimentare cu apă potabilă, pot fi utilizate cu succes în orice aplicație hidraulică. Producătorul oferă nipluri standard, racorduri, cuple, teuri, coturi și fitinguri excentrice și chiar elemente de instalare mici, cum ar fi garnituri. Fără a exclude, desigur, accesoriile și piesele de schimb pentru radiatoare.

Racord cot cu supapă discretă pentru țevi PEX și cupru.

Truse pentru depanare

Trusele HUMMEL pentru depanare și reparații sunt seturi de piese hidraulice de bază din gama menționată mai sus, ambalate în organizatoare din plastic – care conțin elementele esențiale ce pot fi necesare în timpul lucrărilor de întreținere sau de reparații. Pe lângă avantajul oferit de preț, seturile HUMMEL sunt compatibile și versatile. Dacă este necesar, pot fi utilizate elemente precum inele de țeavă din cupru/plastic, racorduri sau adaptoare pentru a repara orice instalație standard. Datorită materialului moale al carcasei și a partițiilor reglabile ale acesteia, componentele pentru instalații pot fi transportate liber, fără teama de a le zgâria sau deteriora.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu