u-blox anunță cel mai bun modul multi-GNSS din clasa sa, de mică putere, cu antenă încorporată

by donpedro

u-blox a lansat modulul de antenă u-blox SAM-M10Q, care oferă cea mai bună soluție de poziționare de joasă putere din clasa sa. Dispunând de o antenă integrată, modulul oferă dezvoltatorilor de produse cea mai ușoară cale de integrare a tehnologiei GNSS u-blox M10 în dispozitivele lor. Printre aplicațiile tipice se numără urmărirea industrială și telematică, automatizarea și monitorizarea, precum și UAV-urile de mici dimensiuni.

Performanțe ridicate cu un consum redus de putere

În centrul dispozitivului SAM-M10Q se află motorul de poziționare GNSS u-blox M10 cu consum de putere ultra-redus, care oferă o disponibilitate maximă a poziției cu recepție simultană a tuturor celor patru constelații GNSS (GPS, GLONASS, Galileo și BeiDou). Ca urmare, utilizatorii beneficiază de o precizie de poziționare mai mare și de o determinare mai rapidă a poziției, chiar și în medii cu semnal slab, cum ar fi tunelurile urbane.

Antena de bandă largă integrată a modulului, împreună cu filtrul SAW și arhitectura sa de amplificator cu zgomot redus (LNA), oferă o imunitate superioară dovedită la bruiaj în afara benzii, asigurând performanțe robuste atunci când dispozitivul este amplasat în apropierea unui modem celular – o problemă frecventă în cazul dispozitivelor de urmărire a bunurilor și telematică.

Cea mai ușoară proiectare și integrare

Fiind o soluție GNSS gata de utilizare, care nu necesită componente externe sau expertiză în domeniul radiofrecvenței (RF), SAM-M10Q permite o proiectare ușoară și o lansare rapidă pe piață, ajutând clienții care au nevoie de o soluție GNSS imediată să dezvolte o soluție robustă de antenă. Compatibilitatea pin-la-pin cu modulul de antenă anterior al u-blox, SAM-M8Q, facilitează clienților existenți actualizarea produselor lor pentru a beneficia de tehnologia avansată GNSS u-blox M10.

Proiectat ca un dispozitiv cu montare pe suprafață, SAM-M10Q permite asamblarea eficientă a produselor, permițând procese de fabricație automatizate. Dimensiunea compactă a modulului de antenă (15,5 × 15,5 × 6,3 mm) și interfața simplă, asigură o integrare ușoară în dispozitive finale de mici dimensiuni.

Mostrele de inginerie ale modulului de antenă SAM-M10Q vor fi disponibile în august 2022.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu