Manipulare ușoară pentru aplicații complexe: Platforma de prototipare Nordic Thingy:53 la Rutronik

by donpedro

Bazat pe modelul nRF5340 Dual-Core Arm® Cortex® M-33 multiprotocol SoC (System-on-Chip) de la Nordic, Thingy:53 dispune de circuitul integrat de gestiune a puterii (PMIC – Power Management IC) nPM1100, de front end-ul nRF21540 (FEM – Front End Module) și de un amplificator de putere/de zgomot redus (PA/LNA). Acest lucru permite ca modelele de învățare automată (ML – Machine Learning) încorporate să fie rulate direct pe dispozitiv. Platforma de prototipare este echipată cu mai mulți senzori de mișcare și de mediu și cu o baterie Li-Poly de 1350 mAh. Platforma suportă protocoalele Bluetooth® LE, Thread, Matter, Zigbee, IEEE 802.15.4, NFC și Bluetooth Mesh RF.

Rutronik a sprijinit Nordic în realizarea produsului cu expertiză specializată în domeniile tehnologiei senzorilor, PoC-urilor și ML, precum și cu competențe interdisciplinare de sistem. De exemplu, experții Rutronik au sfătuit ce componente sunt cele mai potrivite. Rezultatul este un produs ușor de utilizat pentru crearea de dovezi de concept și prototipuri wireless avansate cu funcții ML. La adresa www.rutronik24.com, Thingy:53 și componentele sale individuale sunt disponibile pentru reproducerea produsului.

Thingy:53 este o platformă de prototipare multi-senzor cu conectivitate wireless multi-protocol cu rază scurtă de acțiune, care oferă un timp redus de lansare pe piață a aplicațiilor embedded cu învățare automată.

Funcționalitatea ML integrată permite dezvoltatorilor să utilizeze senzorii Thingy:53 în aplicații precum recunoașterea vorbirii sau identificarea modelelor în mișcare. De exemplu, accelerometrul și un microfon cu PDM (Pulse Density Modulation) trezesc SoC-ul nRF5340 din modul standby atunci când sunt declanșate de mișcare sau de sunete. Prin menținerea platformei în modul de veghe cât mai mult timp posibil, pot fi realizate aplicații ML de economisire a consumului de putere. În plus, această utilizare eficientă prelungește durata de viață a bateriei.

Thingy:53 include o serie de senzori care măsoară temperatura, umiditatea, calitatea aerului și presiunea, precum și lumina ambientală și culoarea. Platforma dispune, de asemenea, de un accelerometru cu consum redus de putere și de o unitate de măsurare inerțială pe șase axe. Un microfon MEMS și un buzzer, precum și butoane programabile individual și LED-uri RGB, completează produsul.

Conexiune wireless stabilă

SoC-ul nRF5340 dispune atât de un procesor de rețea, cât și de un procesor de aplicații dedicat. Prin utilizarea resurselor de calcul dedicate, procesorul permite o conexiune wireless stabilă și fără probleme. Procesorul de aplicații Arm Cortex-M33 de 128 MHz asigură că platforma de prototipare poate procesa sarcini complexe de calcul de învățare automată și algoritmi complecși. Memoria este suficientă și include o memorie flash de 1 MB și o memorie RAM de 512 kB.

Instruire ML și analiză a datelor senzorilor în cloud

Aplicația nRF Edge Impulse de la Nordic permite ca datele senzorilor să fie transferate prin Bluetooth LE către dispozitivul mobil conectat și să fie încărcate în cloud (contul Edge Impulse Studio) pentru instruire, iar modelele ML instruite să fie descărcate pe Thingy:53.

Pentru mai multe informații despre Thingy:53 de la Nordic și posibilitatea de a comanda direct, vă rugăm să vizitați platforma noastră de comerț electronic la www.rutronik24.com

Rutronik

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu