Un progres important în lumea serverelor de timp real

by donpedro

congatec își extinde portofoliul de servere-pe-modul bazat pe procesorul Intel Xeon D-2700 prin lansarea a cinci noi module în clasa de performanță compactă (160×160mm) COM-HPC Server Size D. Această lansare subliniază cererea masivă din industrie pentru performanțe de server de top într-un factor de formă mic, robust și capabil să funcționeze în exterior. De asemenea, aceasta duce procesoarele Intel Xeon D-2700, cu până la 20 de nuclee și mai departe, pe tărâmul aplicațiilor critice mixte, care necesită timp real.

Serverele-pe-Modul de la congatec echipate cu procesor Intel Xeon D-2700 în formatul compact COM HPC Server Size D

În comparație cu modulele COM-HPC Server Size E, deja disponibile, de dimensiuni mai mari (200×160 mm), numărul de module DRAM suportate este înjumătățit de la 8 la 4 bare. Cu toate acestea, sunt disponibili 512 GB de memorie RAM DDR4 la 2.933 MT/s. Reducerea RAM are avantajul că modulele ocupă mai puțin spațiu, ceea ce scade amprenta necesară cu 20% față de dimensiunea E. Aplicațiile țintă ale noilor module COM-HPC bazate pe procesorul Intel Xeon D-2700 sunt aplicații de tip ‘edge server’ foarte complexe și cu spațiu limitat, cu un debit mare de date, dar cu sarcini de lucru mai puțin intensive în memorie. Acestea se regăsesc de obicei în medii în timp real conectate în rețelele IIoT ale fabricilor inteligente și ale infrastructurilor critice.

Independent de diversele specificații Server-on-Module, toate modulele congatec COM-HPC Server cu procesoare Intel Xeon (fostul Ice Lake D) cu dimensiunea E și dimensiunea D, precum și factorul de formă COM Express Type 7, accelerează următoarea generație de sarcini de lucru de microserver în timp real în medii dificile și intervale extinse de temperatură. Îmbunătățirile includ până la 20 de nuclee, până la 1 TB RAM, o capacitate de procesare dublă per bandă (lane) PCIe la viteze Gen 4, precum și conectivitate de până la 100 GbE și suport TCC/TSN. Aplicațiile vizate variază de la serverele de consolidare a sarcinilor de lucru industriale pentru automatizare, robotică și imagistică backend medicală până la serverele de exterior pentru utilități și infrastructuri critice – cum ar fi rețelele inteligente pentru petrol, gaze și electricitate, precum și rețelele feroviare și de comunicații – și includ, de asemenea, aplicații care permit viziunea, cum ar fi vehiculele autonome și infrastructurile video pentru siguranță și securitate.

Setul de caracteristici în detaliu

Cele cinci noi SoM-uri conga-HPC/sILH cu procesoare din seria Intel Xeon D-2700 extind actuala familie de produse COM-HPC Server Size D de la congatec cu procesoare Intel Xeon D-1700. Ambele serii de procesoare se bazează pe generația denumită anterior sub numele de cod Ice Lake. Prezenta lansare dublează numărul de nuclee disponibile pentru acest SoM (Server-on-Module) compact de înaltă performanță de 160×160 mm, de la 10 până la 20 de nuclee. Suportul pentru memorie este extins de la trei la până la patru canale de memorie RAM DDR4 cu până la 512 GB la 2.933 MT/s. Pentru conectarea unei game largi de controlere dedicate, a cardurilor de accelerare a procesării și a mediilor de stocare NVMe din instalațiile de ‘server edge’ robuste, acestea dispun de 32x lane-uri PCIe Gen 4 pe lângă 16x lane-uri PCIe Gen 3. Pentru rețele în timp real există 1x 2,5 GbE cu suport TSN și TCC pe lângă o lățime de bandă Ethernet extinsă de 100 Gb în diverse configurații, inclusiv 1x 100 GbE, 2x 50 GbE, 4x 25 GbE, precum și alte câteva configurații prin intermediul interfețelor KR sau SFI. Alte interfețe includ 4x USB 3.1 și 4x USB 2.0. Pentru stocarea nevolatilă, modulele suportă opțional un eMMC 5.1 integrat cu o capacitate de până la 128 GB, precum și 2x interfețe SATA III.

Noile module COM-HPC SoM gata pregătite pentru aplicații vin cu pachete complete de suport pentru plăci cu Windows, Linux și VxWorks. Pentru consolidarea sarcinilor de lucru, este disponibil suportul pentru mașini virtuale în timp real, datorită suportului cuprinzător congatec pentru implementările RTS Hypervisor de la Real-Time Systems. congatec oferă, de asemenea, soluții de răcire perfect adaptate, de la răcire activă puternică cu adaptor ‘heat pipe’ la soluții de răcire complet pasive pentru cea mai bună rezistență mecanică la vibrații și șocuri.

Pentru mai multe informații despre conga-HPC/sILH COM-HPC Server Size D Server-on-Module, vă rugăm să vizitați: https://www.congatec.com/en/products/com-hpc/conga-hpcsilh/

Informații suplimentare despre noile procesoare Intel Xeon D-2700 pot fi găsite pe pagina principală de destinație: https://www.congatec.com/en/technologies/intel-xeon-d-modules/

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu