Convertoare DC/DC marca Cincon la TME

by donpedro

Atât dispozitivele de zi cu zi simple și necomplicate, cât și sistemele electronice complexe, care sunt responsabile pentru funcționarea corectă a mașinilor industriale din fabrici, necesită o sursă de alimentare. Desigur, înainte de a conecta astfel de dispozitive, trebuie să cunoaștem toate cerințele și ipotezele care trebuie îndeplinite de un anumit sistem și, în funcție de acestea, să selectăm o sursă de alimentare adecvată. Putem găsi sute de tipuri diferite de surse de alimentare pe piață, dar de data aceasta ne vom concentra pe gama Cincon.

Cincon este un furnizor global de convertoare, care sunt utilizate în sistemele de comunicații, calculatoare, industrie, medicină sau iluminat. Portofoliul său include convertoare DC/DC, AC/DC și surse de alimentare cu LED-uri.

Să ne uităm acum mai atent la convertoarele DC/DC, care, după cum sugerează și numele, permit modificarea parametrilor tensiunii de curent continuu. Acestea pot fi utilizate pentru a crește, a reduce sau a stabiliza tensiunea unei instalații. De asemenea, invertoarele au capacitatea de separare a tensiunii. Separarea galvanică permite separarea tensiunilor periculoase, cum ar fi cele de la rețeaua de alimentare, de cele de la restul echipamentului. În plus, această soluție face posibilă separarea controlată a blocurilor individuale ale dispozitivului. Acest lucru permite ca un anumit modul din circuit să aibă împământarea la un potențial diferit față de restul dispozitivului.

CHB150W12-72S12: convertor DC/DC

Convertoarele DC/DC sunt proiectate pentru a fi mici și ușoare. În pofida dimensiunilor lor mici, acestea sunt capabile să furnizeze tensiune de înaltă calitate cu parametri reglabili. Se găsesc cel mai adesea în dispozitivele electronice portabile, cum ar fi telefoanele inteligente sau laptopurile, a căror sursă principală de alimentare este bateria. Datorită funcționării în impulsuri, convertoarele oferă o eficiență mai mare decât sursele de alimentare liniare.

Convertoarele DC/DC sunt utilizate pe scară largă în multe industrii și aplicații, cum ar fi:

  • sectorul de cercetare și dezvoltare
  • aplicații care necesită înaltă tensiune
  • producție industrială
  • sisteme de comunicații
  • controlul motoarelor DC
  • industria aerospațială.

TME oferă o gamă largă de dispozitive de alimentare de la Cincon. Convertoare alimentate în curent continuu în gama 8,5-160VDC, cu puteri de la 10 la 200W și convertoare de 180-450VDC, de la 75 la 750W. Trebuie remarcate tensiunea de izolare ridicată, protecția încorporată și eficiența ridicată a invertoarelor Cincon. Datorită lor, aceste dispozitive pot fi utilizate în aplicații medicale sau în automatizare în sens larg. Greutatea și dimensiunile reduse reprezintă un avantaj suplimentar.

Ce altceva atrage atenția la convertoarele DC/DC de la Cincon?

Eficiența tipică a convertoarelor DC/DC variază între 70% și 90%. Cu toate acestea, se observă că modelele mai noi și mai moderne devin mai eficiente. Modelele oferite de Cincon ating un randament de 90%, astfel încât utilizatorii lor au garanția unei surse de alimentare de înaltă calitate.

În plus față de performanțele bune și eficiența ridicată, este important ca invertorul să fie sigur. Să nu pună în pericol nici persoanele, nici alte dispozitive din circuitul electronic. Convertoarele DC/DC de la Cincon au protecție împotriva supraîncălzirii, depășind tensiunea sau curentul admisibile la ieșire. În plus, sunt echipate cu protecție împotriva subtensiunii la intrarea dispozitivului.

Alegerea convertoarelor DC/DC de la Cincon este o garanție a celei mai înalte calități, a eficienței de funcționare și a siguranței.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu