Revoluționarea automatizării:Evoluțiile recente determină o creștere rapidă

by donpedro

În prezent, potențialul abundă în spațiul de automatizare și control: înainte de pandemia COVID-19, piața era deja pregătită să crească enorm în următorii ani. Acum, ca urmare a perturbărilor pe care pandemia le-a provocat în lanțul global de aprovizionare, se așteaptă ca automatizarea să crească și mai rapid, iar varietatea de industrii și aplicații care ar putea beneficia de pe urma automatizării este aproape nelimitată.

© Digi-Key Electronics

A devenit foarte clar că soluțiile de automatizare, cum ar fi roboții, nu vor înlocui lucrătorii sau elimina locurile de muncă în modul în care s-a prezis în primele etape ale automatizării. În schimb, vedem acum că roboții preiau sarcinile manuale, banale și/sau repetitive care pot reprezenta un risc de siguranță pentru angajați sau, mai simplu, sarcini pe care aceștia nu doresc să le facă. Acest lucru le permite acelorași angajați să învețe noi competențe valoroase și să avanseze pe treptele profesionale.

De asemenea, automatizarea ajută companiile să țină pasul cu oferta și cererea chiar și atunci când s-ar putea să nu existe angajați umani disponibili pentru a ocupa posturile, așa cum s-a întâmplat în timpul pandemiei. De exemplu, Intel a anunțat că va construi în Statele Unite două noi facilități complet modernizate, care vor utiliza automatizarea pentru a produce cipuri la o rată mult mai mare decât ar fi posibil dacă s-ar baza doar pe cei 3.000 de angajați pe care intenționează să îi angajeze.

Să începi să folosești soluții de automatizare și control este mai ușor ca niciodată. Iată o privire asupra evoluțiilor recente și a tendințelor care revoluționează industria.

DIY

În prezent, cetățeanul obișnuit se simte mult mai confortabil decât oricând în trecut în ceea ce privește utilizarea tehnologiei, datorită răspândirii telefoanelor inteligente, a sistemelor de automatizare a locuinței, a cumpărăturilor online și a altor soluții tehnologice care sunt omniprezente în întreaga societate.

În același timp, soluțiile de automatizare și control devin mai ușor de utilizat și mai accesibile, ceea ce permite inginerilor care nu au abordat niciodată un proiect de automatizare să configureze și să codifice un dispozitiv automatizat sau să învețe un robot într-un limbaj și/sau program pe care se simt încrezători să îl folosească.

Ca urmare a acestor tendințe, mulți ingineri din industrie sunt încântați să cumpere online produse de automatizare. Nu este neobișnuit ca acești ingineri să întreprindă un mic proiect într-un cadru industrial, învățând singuri prin cercetare online, analizând resurse de la producători, vizionând videoclipuri și multe altele – de multe ori, ei pot aborda proiecte de dimensiuni mici sau medii fără niciun fel de sprijin extern.

Destul de des, companiile adoptă automatizarea în primul rând pentru siguranță. Siguranța este de maximă importanță, iar accidentele angajaților nu numai că sunt costisitoare, dar pot avea un impact asupra încrederii acestora și pot declanșa investigații consumatoare de timp și bani cu organizațiile de control. Acesta este motivul pentru care multe companii își încep inițiativele de automatizare cu îmbunătățiri în materie de siguranță și continuă de acolo.

Un exemplu excelent de proiect (minim) de siguranță care poate fi realizat de unul singur, cu puțină cercetare și efort, este o perdea optică de siguranță – un dispozitiv care proiectează fascicule invizibile de lumină într-o zonă și care încetinește sau oprește un utilaj sau un proces atunci când ceva întrerupe fasciculul. Aceste perdele sunt excelente pentru multe aplicații – sunt destul de simplu de instalat, permit în continuare accesul la mașină și ajută la menținerea siguranței oamenilor.

Integratori de sisteme

Unul dintre cele mai mari obstacole pentru proiectele de automatizare la scară mare – dincolo de găsirea pieselor potrivite care sunt interoperabile într-un anumit cadru – este alegerea lucrurilor adecvate de automatizat. Aici devine cu adevărat esențial să vă asociați cu un expert în integrarea de sisteme care să vă ajute să identificați zonele care pot sau ar trebui să fie automatizate pentru a ajuta organizația voastră să economisească timp și bani pe termen lung.

Integratorii de sisteme oferă o valoare extraordinară clienților lor. Aceștia analizează adesea procesele de producție dintr-o fabrică și identifică zonele care ar putea fi îmbunătățite prin automatizare – și apoi proiectează și construiesc echipamente personalizate, linii de producție, mașini și altele pentru a ajuta acest proces. De asemenea, sunt parteneri esențiali pentru configurarea și testarea acestor soluții, pentru integrarea lor în procesele existente, pentru analizarea timpului și a banilor pe care o organizație i-ar putea economisi și multe altele.

Un exemplu foarte bun în acest sens este proiectul de extindere a centrului de distribuție a produselor (PDCe – Product Distribution Center Expansion) al Digi-Key la sediul nostru din Thief River Falls, Minnesota. Am colaborat îndeaproape cu KNAPP pentru a proiecta un nou sistem de la zero, pentru a rezolva problemele, pentru a identifica noi domenii de oportunitate și multe altele. De asemenea, vor fi disponibili timp de mai mulți ani după finalizarea proiectului pentru a ajuta la formarea angajaților și pentru a continua să perfecționăm sistemul.

Automatizarea în cadrul Digi-Key

© Digi-Key Electronics

Digi-Key deține cele mai importante mărci de automatizare și control care permit realizarea unor idei la nivel mondial – inclusiv în propriul nostru depozit.

Digi-Key a început să utilizeze pentru prima dată soluții de automatizare și control în propriul depozit în urmă cu 30 de ani. Pe măsură ce compania a crescut, liderii au realizat că automatizarea era un element esențial în extinderea operațiunilor de onorare a comenzilor – îmbunătățirea calității, creșterea capacității și sporirea eficienței.

Primul exemplu de automatizare la Digi-Key a fost utilizarea unui sistem automat de benzi transportoare, iar de atunci, au fost introduse o mulțime de soluții de automatizare suplimentare, bazându-se chiar pe componentele pe care le oferim în portofoliul nostru de produse: senzori, motoare și controlere, robotică, cabluri conectoare, componente de alimentare și multe altele.

Chiar nu există niciun segment al pieței de automatizare care să nu fie pregătit pentru creștere în următorii cinci ani. La Digi-Key, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce produse aduc pe piață furnizorii de vârf în domeniul automatizării, precum și să implementăm multe dintre aceste inovații în propriile noastre operațiuni pentru a permite scalabilitate și succes în viitor.

Autori:



Eric Wendt, directorul departamentului de
automatizare și electricitate



Eric Halvorson, director de marketing pentru parteneriate – programe strategice
la Digi-Key Electronics.

Digi-Key Electronics este un lider constant și inovator în industria serviciilor de înaltă calitate pentru distribuția de componente electronice și produse de automatizare la nivel mondial, oferind peste 13,4 milioane de componente de la peste 2.300 de producători de marcă de calitate.

Urmăriți seria de videoclipuri Digi-Key “Revolutionizing Automation” aici.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu