Treston lansează primele containere din bioplastic pe bază de lemn pentru uz industrial

by donpedro

Treston BiOX este prima opțiune de depozitare în containere durabile din bioplastic pe bază de lemn

Clienții industriali pot face acum, cu ușurință, o alegere conștientă de protejare a mediului pentru zonele lor de depozitare, alegând produsele Treston BiOX pentru uz industrial. Ca o premieră în producția de stații de lucru și mobilier industrial, Treston lansează containere și cutii durabile din bioplastic pe bază de lemn.

Materialul pentru containere și cutii Treston BiOX este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, folosind peste 90% material regenerabil pe bază de lemn (reziduuri din procesul de producție a celulozei și fibre de celuloză) din păduri gestionate durabil. Calitatea, aspectul precum și senzația la manevrare, rămân aceleași ca în cazul utilizării de containere și cutii tradiționale din plastic.

Sunt încântată că Treston conduce schimbarea și putem oferi noi opțiuni de materiale neutre din punct de vedere al carbonului, pentru clienții noștri”, spune Esa Siljander, CEO al Treston.

Treston a oferit întotdeauna produse de înaltă calitate și durabile pentru stații de lucru care reduc în mod natural consumul de resurse ale planetei noastre. De zeci de ani, am acordat atenție și proceselor noastre de fabricație și, de exemplu, căldura din procesul de fabricare a materialelor plastice este recuperată pentru a încălzi incinta fabricii”, continuă Siljander.

Treston aduce mai întâi pe piață containere și cutii pentru raft de culoare „pădure verde”, urmate de alte tipuri de containere, cutii de depozitare și soluții mai târziu, în toamnă. Treston își propune să ofere alternative ecologice, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon la fabricație, folosind pentru toate produsele și piesele din plastic resturi de materiale existente, cum sunt cele din lemn. Obiectivul pe termen lung este de a realiza o stație de lucru complet neutră din punct de vedere al emisiei de carbon la fabricație.

Materialul pentru containere și cutii Treston BiOX provine de la UPM, o companie globală din industria forestieră și producător de top în domeniul materialelor compozite pe bază de fibre. Materialul pentru etichetele transparente și separatoarele pentru partiții din cutiile de depozitare provine de la start-up-ul inovator finlandez Woodly. Pentru ambele companii, munca de dezvoltare comună cu Treston marchează o premieră în crearea de produse din plastic pe bază de lemn, pentru uz industrial.

Suntem încântați să colaborăm cu Treston în inovarea primului produs fabricat din UPM Formi EcoAce pentru uz industrial. Biocompozitul UPM Formi are calități de înaltă performanță, cu amprentă de carbon mai mică decât materialele plastice pe bază de resurse fosile. Biocompozitul combină modelabilitatea materialelor plastice cu rezistența și durabilitatea lemnului. În comparație cu plasticul tradițional pe bază de petrol, reduce emisiile de carbon ale produsului cu 50%. Este o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor și al resurselor pentru reducerea impactului produselor asupra mediului.

UPM Formi EcoAce poate înlocui fără probleme soluțiile din materiale plastice actuale, deoarece este la fel de bună din punct de vedere al calității și performanței, dar marele avantaj este că materialul e fabricat fără emisii de carbon (carbon neutral). Containerele și cutiile Treston BiOX dovedesc că noile materiale durabile suportă testul de fiabilitate la standarde de înaltă calitate în uz industrial și profesional”, spune Ralf Ponicki, Director, UPM Formi.

Materialul nostru unic Woodly® se potrivește perfect pentru containerele și cutiile de înaltă calitate Treston utilizate la nivel global. Colaborarea noastră cu Treston și utilizarea materialului Woodly® în containere și cutii BiOX vor asigura un aspect și o senzație minunată pentru aceste produse pe bază de lemn, fiind comparabile cu opțiunile tradiționale din plastic. Suntem încântați de munca noastră împreună cu Treston”, comentează Jaakko Kaminen, CEO Woodly.

Containerele și cutiile de raft Treston BiOX gata de reciclare sunt disponibile pentru comandă începând din data de 4 Mai 2022.

Informații:

Environmental responsibility | Treston
https://www.treston.com/storage-systems/bins-and-bin-cabinets/shelf-bins
https://vimeo.com/704500585
UPM Formi

Containere de raft

Treston este lider global în mobilier industrial ergonomic și stații de lucru

Familia de containere de raft include 11 dimensiuni diferite din care să alegeți. Toate tipurile de containere sunt fabricate din bioplastic durabil pe bază de lemn, plastic 100% reciclat și plastic clasic. Containerele se stivuiesc ferm unul peste altul, inclusiv cele care au lungimi diferite, dar cu aceeași lățime. Laturile drepte și separatoarele laterale, disponibile ca accesorii, asigură utilizarea eficientă a spațiului. O etichetă cu capac transparent vine standard cu fiecare container. Dimensiunile containerelor de rafturi se potrivesc cu toate rafturile metrice, dulapurile și stațiile de lucru industriale.

Caracteristici generale

  • 11 dimensiuni diferite: adâncimi de recipient 300, 400, 500 și 600 mm; trei lățimi diferite 3 variante de materiale: bioplastic durabil pe bază de lemn Treston BiOX, plastic 100% reciclat Treston ReBOX (Kennoset) și materiale plastice clasice în care containerele colorate sunt din polipropilenă (PP) și containere transparente din polistiren (PS)
  • Funcționalitate ridicată: partea de jos ondulată a containerului previne alunecarea pieselor mici și ușurează alegerea
  • Etichetă cu capac inclusă ca standard
  • Sunt disponibile ca accesorii separatoarele pentru împărțirea containerelor în secțiuni
  • Etichetele cu coduri de bare acționează și ca separatoare
  • Culorile strălucitoare facilitează codificarea produselor; containerele transparente permit să fie văzut conținutul acestora
  • Sunt disponibile și modele cu protecție ESD (Electrostatic Discharge).

Sfaturi de organizare pentru bancurile de lucru industriale de la Treston

1. Pentru a determina ce unelte și consumabile aveți nevoie în spațiul de lucru, luați în considerare funcția acelui spațiu de lucru și eliminați toate elementele care nu sunt necesare des pentru îndeplinirea acestor sarcini specifice. Păstrați doar elementele utilizate frecvent pentru a finaliza activitățile din acel spațiu de lucru specific.

2. Scoateți toate uneltele, consumabilele și componentele de pe blatul de lucru și ștergeți-l. Păstrați blatul curat și lipsit de unel te și consumabile și încercați să nu stivuiți și depozitați diverse lucruri pe blat.

3. Utilizați tot spațiul de deasupra, dedesubt și de lângă bancul de lucru. Puteți adăuga unități de sertare și rafturi inferioare sub blatul de lucru pentru spațiu de depozitare. Montați rafturi, șine și cutii de piese sau panouri perforate și cârlige pentru scule deasupra blatului de lucru pentru a păstra la îndemână și în apropiere cele mai des folosite unelte, echipamente și componente. Adăugați un cărucior sau un dulap ușor de mutat lângă bancul de lucru pentru depozitarea consumabilelor.

4. Gândiți-vă ce unelte și componente folosiți cel mai des și plasați-le în apropiere, la îndemână, pe bancul de lucru. Asigurați-vă că aveți un loc desemnat pentru fiecare articol. În acest fel, vă este mai ușor să puneți instrumentele înapoi la locul lor după ce finalizați o sarcină.

5. Curățați și organizați rapid bancul de lucru după fiecare zi de lucru.

Constantin Savu
Director General
Ecas Electro

ECAS Electro   |   www.ecas.ro

ECAS Electro este distribuitor autorizat pentru produsele Treston
www.ecas.ro.

 

 

 

 

Detalii tehnice:
Valentin Diaconu (valentin.diaconu@ecas.ro)
birou.vanzari@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu