u-blox lansează modulul MAYA-W2, care suportă Wi-Fi 6, Bluetooth low energy 5.2 și IEEE 802.15.4 (Thread și Zigbee)

by donpedro

u-blox, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de tehnologii și servicii de poziționare și de comunicații fără fir, a anunțat modulul tri-radio MAYA-W2. Suportând Wi-Fi 6, Bluetooth® low energy (LE) 5.2 și IEEE 802.15.4 (Thread și Zigbee) pe un factor de formă compact, modulul aduce tehnologia Wi-Fi 6 în aplicațiile industriale și de larg consum, precum cele din sfera automatizărilor industriale, al managementului inteligent al clădirilor și al energiei, al sănătății, al casei inteligente și în multe alte aplicații.

MAYA-W2 asigură aplicațiile viitoare cu un set avansat de caracteristici de conectivitate. Wi-Fi 6, denumit și 802.11ax, oferă o mai bună eficiență a rețelei – în special în zonele aglomerate, o latență mai mică și o rază de acțiune îmbunătățită față de standardele Wi-Fi din generația anterioară. Thread deschide calea pentru rețelele mesh bazate pe IP cu consum redus de energie, utilizate în mod obișnuit în automatizarea locuințelor.

În plus, modulul Bluetooth dual-mode suportă atât Bluetooth clasic, cât și Bluetooth LE, inclusiv Bluetooth LE audio. Noile funcționalități audio permit dispozitivelor să transmită simultan mai multe fluxuri audio distincte, să recepționeze simultan mai multe fluxuri audio și să difuzeze fluxuri audio către mai mulți utilizatori.

O cale rapidă spre piață

MAYA-W2 este proiectat pentru a oferi dezvoltatorilor o cale rapidă de acces pe piață. Toate driverele software Linux, Android și FreeRTOS necesare sunt disponibile ca sursă deschisă. Driverele software FreeRTOS sunt preintegrate în kitul de dezvoltare software (SDK) MCUXpresso, în timp ce driverele software Android și Linux sunt preintegrate în capsulele BSP (Board Support Package) pentru procesoarele de aplicații i.MX de la NXP. Acest lucru reduce eforturile de proiectare, simplificând integrarea și testarea software-ului.

Compatibilitatea amprentei cu modulul MAYA-W1 Wi-Fi 4 facilitează dezvoltarea mai multor linii de produse care răspund cerințelor de performanță specifice fiecărui caz de utilizare. În același timp, oferă o cale de migrare fără probleme pentru actualizarea dispozitivelor Wi-Fi 4 la tehnologia Wi-Fi 6.

MAYA-W2 este un modul de nivel profesional și este calificat pentru operare în domeniul de temperatură -40°C … 85°C. Disponibil în patru variante cu trei opțiuni de antene, inclusiv pini de antenă, conectori U.FL sau o antenă PCB, modulul tri-radio poate fi proiectat cu ușurință în orice tip de dispozitiv IoT.

Dezvoltatorii de produse pot evalua cu ușurință hardware-ul utilizând kituri de evaluare dedicate (EVK), precum și carduri M.2 care se conectează fără probleme la platformele gazdă, inclusiv la cea mai recentă gamă de plăci de dezvoltare i.MX de la NXP.

Destinat unui spațiu vast de aplicații

MAYA-W2 se numără printre primele module Wi-Fi de nivel industrial care oferă tehnologia Wi-Fi 6 avansată pentru o gamă largă de aplicații IoT. Printre cazurile de utilizare comune se numără invertoarele solare și infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, precum și hub-urile și gateway-urile wireless utilizate în domeniul sănătății, clădirilor inteligente, caselor inteligente (inclusiv Matter) și fabricilor inteligente. Alte potențiale cazuri de utilizare includ aparate profesionale, gestionarea bunurilor și a flotei și soluții de vânzare cu amănuntul.

În plus, introducerea tehnologiei audio Bluetooth LE deschide calea pentru alte cazuri de utilizare, cum ar fi protezele auditive care valorifică noile sale capabilități de streaming audio.

Mostre ale modulului MAYA-W2 și ale kiturilor sale de evaluare vor fi disponibile la cerere începând cu luna iunie 2022.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu