Microcontrolerele PIC® și AVR® susțin majoritatea proiectelor încorporate de astăzi

by donpedro

În contextul în care telefoanele inteligente, vehiculele autonome și conectivitatea wireless 5G vor domina peisajul proiectării încorporate în 2022, familiile de microcontrolere (MCU) PIC® și AVR® pe 8-biți de la Microchip câștigă cotă de piață. În ultimii 50 de ani, piața pentru microcontrolerele pe 8-biți a crescut constant, iar Microchip vinde în prezent un dispozitiv pentru fiecare om din emisfera vestică în fiecare an. Pentru a susține această tendință continuă, Microchip Technology Inc. a anunțat lansarea a cinci noi familii de produse și a peste 60 de noi dispozitive individuale care oferă proiectanților de sisteme embedded soluții simple pentru cele mai frecvente probleme ale acestora.

Proiectanții care doresc să creeze proiecte inovatoare apelează la noile familii de microcontrolere PIC și AVR de la Microchip datorită puterii lor de procesare, capacității de a comunica cu ușurință cu alte microprocesoare și perifericelor analogice care au fost construite pentru a fi extrem de ușor de configurat, fără a fi nevoie să se facă modificări la placa de circuit imprimat (PCB). Aceste dispozitive combină performanțe de tip ASIC cu o experiență de dezvoltare simplă care extinde capabilitățile microcontrolerelor tradiționale și le permite să fie configurate ca cipuri periferice inteligente. Perifericele inteligente, cum ar fi amplificatorul operațional controlat prin software care se găsește pe familia PIC16F171, MVIO (Multi-Voltage I/O) și ADCC (Analog-to-Digital Converter with Computation) adaugă valoare aplicațiilor care, altfel, nu ar utiliza microcontrolerele tradiționale.

Provocarea de a acoperi mai multe domenii de tensiune este o situație obișnuită în sistemele bazate pe cipuri care utilizează tensiuni de alimentare diferite (de exemplu, conectarea unui microcontroler de 5V la un senzor de 1,8V). Acest tip de sistem ar necesita în mod normal hardware de deplasare a nivelurilor, ceea ce ar crește costurile. Perifericul MVIO, care se găsește pe cele mai recente microcontrolere pe 8-biți de la Microchip, inclusiv familia AVR DD, permite ca un singur port de pe microcontroler să funcționeze într-un domeniu de tensiune diferit față de restul microcontrolerului, ceea ce elimină necesitatea unor componente externe suplimentare.

Unele sisteme necesită un nivel de viteză și timp de răspuns care este dificil de atins cu procesarea bazată pe software. Perifericele independente de nucleu (Core Independent Peripherals – CIP) disponibile în întreaga gamă de produse Microchip PIC și AVR pot fi programate cu MPLAB® Code Configurator (MCC) ca să poată fi conectate cu ușurință pentru a forma un lanț de procesare hardware. Acest lucru face posibilă crearea de periferice personalizate care elimină timpii de procesare software. De exemplu, o matrice de LED-uri WS2812, care necesită o sincronizare unică pentru a fi comandată corect, poate fi controlată cu ușurință prin configurarea unui super periferic format dintr-un PWM (Pulse-Width Modulator), o interfață SPI și o celulă logică configurabilă (CLC).

Pe măsură ce piața microcontrolerelor PIC și AVR pe 8-biți continuă să crească, compania Microchip continuă să răspundă nevoilor pe termen lung ale clienților săi prin menținerea unor fundamente solide în portofoliul de produse și în structura de asistență. Microcontrolerele PIC și AVR (MCU) sunt incredibil de ușor de proiectat, iar rețeaua lor de asistență le permite clienților Microchip să accelereze timpul până la obținerea de venituri. Portofoliul de microcontrolere pe 8-biți este pin- compatibil, ceea ce permite selectarea unei alternative de microcontroler PIC sau AVR atunci când este nevoie de mai multă performanță sau când un client dorește să maximizeze disponibilitatea produsului, minimizând în același timp cerințele de reproiectare.

Instrumente de dezvoltare

Microchip oferă un ecosistem complet de dezvoltare de instrumente hardware și software, inclusiv mediile de dezvoltare IDE (Integrated Development Environments) MPLAB® X și MPLAB® Xpress și MCC (MPLAB® Code Configurator), care oferă o interfață grafică intuitivă pentru generarea de coduri de configurare și de aplicații gata de producție pentru proiecte bazate pe microcontrolere pe 8-biți.

Disponibilitate

Toate cele cinci familii de produse sunt în prezent disponibile ca mostre, iar pentru mai multe informații faceți clic aici.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu