Noua soluție de sincronizare de rețea robustă și redundantă pentru operatorii de energie electrică este acum disponibilă

by donpedro

Centralele electrice și substațiile se bazează pe rețelele de comunicații de mare viteză pentru a transmite date critice, inclusiv măsurători de operabilitate, starea de sănătate a rețelei, monitorizarea defecțiunilor, măsurarea energiei și tendințele de utilizare. Pentru a sincroniza comunicațiile și a asigura continuitatea în aceste rețele, substațiile au nevoie de o sincronizare sigură și precisă pentru a evita declanșările false și pentru a oferi o înregistrare cronologică precisă a datelor din substații, inclusiv a defecțiunilor sistemului, a datelor de măsurare a energiei și a informațiilor privind starea substațiilor. Pentru a ajuta operatorii de rețele electrice să îndeplinească aceste cerințe, Microchip Technology Inc. a lansat serverul de timp GNSS GridTime™ 3000 – o soluție configurabilă prin software care oferă substațiilor un nou nivel de redundanță, securitate și reziliență.

Sistemul GridTime 3000 generează semnale precise de timp și frecvență pentru a sincroniza sistemele de comunicații analogice și digitale. Această platformă de temporizare robustă încorporează intrări multiple de temporizare pentru protecție în cazul unei întreruperi a semnalului GNSS (Global Navigation Satellite System) cauzată de condiții meteorologice severe, de perturbări de mediu sau de falsificare a semnalului. În plus, sunt disponibile trei niveluri de opțiuni interne de “holdover”, inclusiv un oscilator de cristal controlat prin tensiune și compensat în funcție de temperatură (VCTCXO) și un oscilator de cristal controlat prin cuptor (OCXO) sau un oscilator cu rubidiu de înaltă performanță pentru a extinde durata perioadei de holdover și pentru a îmbunătăți performanța. (n.red.: “Holdover” este perioada de timp necesară pentru a menține rețeaua sincronizată atunci când sursa de sincronizare este întreruptă sau temporar indisponibilă.)

Cel mai nou server de timp de precizie de la Microchip este conform standardului IEC 61850-3, componenta de mediu a IEC 61850, un standard industrial care definește protocoalele de comunicație pentru substațiile electrice. De asemenea, este conform cu IEEE 1613-2009, standardul internațional privind cerințele de mediu și de testare pentru substațiile electrice. Conformitatea cu aceste standarde demonstrează o rezistență ridicată la fenomenele electrice tranzitorii și la condițiile extreme de mediu, inclusiv temperatura, umiditatea și alți factori, și contribuie la asigurarea fiabilității în mediile dificile din substații.

Încorporând un modul hardware criptografic, sistemul GridTime 3000 utilizează criptare Rivest, Shamir și Adleman (RSA) și Advanced Encryption Standard (AES) de nivel industrial pentru a proteja împotriva încărcării neautorizate de coduri malițioase.

Serverul GridTime 3000 oferă mai multă flexibilitate decât tehnologiile anterioare, permițând clienților să actualizeze tehnologia sistemului în funcție de necesități. Dezvoltat pe baza informațiilor primite de la clienți, serverul GridTime 3000 oferă zece porturi Ethernet 1000BASE-T (1 Gbps) pentru sincronizare de mare viteză folosind Precision Time Protocol (PTP) și Network Time Protocol (NTP).

Această tehnologie completează celelalte soluții de sincronizare de la Microchip, inclusiv TimePictra® Synchronization Management System, care oferă suport pentru stare și configurare, BlueSky™ GNSS Firewall pentru protejarea sistemelor GNSS împotriva amenințărilor cauzate de bruiaj și falsificare, precum și interoperabilitatea cu familia de servere de sincronizare TimeProvider® 4100.

Serverul GridTime 3000 utilizează numeroase tehnologii Microchip, inclusiv circuite integrate și oscilatoare, pentru a oferi clienților o soluție completă și fiabilă. Pe lângă sistemele precise bazate pe GNSS și alte soluții de timp și frecvență de top din industrie, portofoliul de produse Microchip include soluții fabricate la nivel intern și soluții complete de sistem care cuprind tehnologii de alimentare, conectivitate, stocare, securitate și memorie.

Instrumente de dezvoltare

Serverul de timp GNSS GridTime 3000 de la Microchip include o interfață internă de management prin browser web – Clock Management Tool (CMT). Aceasta oferă funcții pentru configurarea și monitorizarea de la distanță a dispozitivului precum și o nouă gamă de accesorii, inclusiv un sistem de receptoare GNSS multi-bandă și multi-constelație și surse de alimentare înlocuibile la rece (cold-swappable).

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu