Renesas lansează mediul de dezvoltare virtuală pentru evaluarea și dezvoltarea rapidă a aplicațiilor software pentru automobile

by donpedro

Renesas Electronics Corporation, furnizor de top de soluții avansate în materie de semiconductori, a anunțat lansarea unui mediu de dezvoltare virtuală care permite dezvoltarea avansată și evaluarea operațională a software-ului de aplicație pentru automobile pentru a susține cele mai recente cerințe ale arhitecturii electrice/electronice (arhitectura E/E). Mediul include o platformă virtuală la cheie, care permite inginerilor să dezvolte software de aplicație înainte ca dispozitivele sau plăcile de evaluare să fie disponibile. În plus, noul mediu oferă un instrument “Multicore Debug and Trace Tool”, care permite utilizatorilor să analizeze și să evalueze funcționarea software-ului lor ca și cum acesta ar rula pe un cip real. Instrumentele vor permite clienților să demareze dezvoltarea și să ajungă mai repede pe piață cu software de ultimă generație.

Pe măsură ce software-ul devine o parte esențială a automobilelor, software-ul de aplicație al clienților devine mai mare și mai complex. Pentru a crește valoarea software-ului lor, clienții caută noi metode și medii de dezvoltare pentru a dezvolta mai rapid software de înaltă fiabilitate.

“Virtual Turnkey Platform” – mediu de dezvoltare a software-ului de aplicație

Această platformă este formată din mediul de dezvoltare R-Car Virtual Platform (R-Car VPF) și un kit de dezvoltare software (R-Car SDK) care include biblioteci software pretestate și exemple de cod. R-Car VPF se bazează pe kiturile de dezvoltare de virtualizare (Virtualizer Development Kits – VDK) de la Synopsys și integrează modele virtuale de IP specifice R-Car pentru a le personaliza pentru dispozitivele R-Car. Suprapunerea SDK-ului R-Car pe această platformă permite inginerilor să înceapă imediat dezvoltarea virtuală a software-ului de aplicație. Platforma recreează cu acuratețe comportamentul cipului real și elimină astfel necesitatea de a crea un mediu de dezvoltare cu o placă de evaluare fizică. De asemenea, mai mulți utilizatori pot dezvolta simultan software pe PC-uri sau servere separate.

“Multicore Debug and Trace Tool” instrument pentru analizarea și evaluarea funcționării software-ului

Odată ce inginerii finalizează dezvoltarea mai multor componente software alăturate pe platforma virtuală la cheie, următorul pas este integrarea software-ului și verificarea funcționării acestuia pe un singur cip. Componentele software partajează resurse, cum ar fi unitățile centrale de procesare multiple și IP-urile de pe SoC-urile R-Car. În cazul în care sunt detectate probleme de funcționare după ce componentele software sunt integrate, este nevoie de o cantitate enormă de muncă pentru a analiza și a rezolva problemele. Ținând cont de acest lucru, Renesas a creat instrumentul Multicore Debug and Trace Tool, care simplifică procesul de analiză și identificare a cauzelor erorilor care apar din interacțiunea multiplelor resurse hardware din SoC-urile R-Car. Acesta permite depanarea sincronă și simultană a întregii arhitecturi eterogene a R-Car fără a utiliza dispozitivul propriu-zis. Acest lucru ajută la identificarea problemelor potențiale și, astfel, accelerează procesul de dezvoltare.

Disponibilitate

Mediul de dezvoltare este disponibil pentru R-Car S4 SoC pentru gateway-uri auto. Renesas are în plan să ofere suport pentru R-Car V4H, precum și pentru versiunile viitoare ale produselor R-Car și pentru microcontrolerele pentru automobile RH850.

Pentru mai multe informații despre platforma virtuală la cheie, vă rugăm să vizitați: https://www.renesas.com/products/automotive-products/automotive-system-chips-socs/r-car-virtual-platform.

Pentru mai multe informații despre Multicore Debug and Trace Tool, vă rugăm să vizitați: https://www.renesas.com/software-tool/multi-core-debug-and-trace-tool.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu