Ciocane de lipit, unelte și accesorii marca Weller

by donpedro

Compania Weller, unul dintre cei mai importanți producători de echipamente de lipit, se mândrește cu o lungă tradiție (aproape 80 de ani) și cu încrederea a numeroși clienți din întreaga lume. Aparatele mărcii sunt create cu gândul la utilizare frecventă și durată lungă de viață. Bineînțeles, aceste articole vor răspunde cu succes nevoilor elevilor, studenților și pasionaților. Facilitează lucrul de precizie la circuitele electronice și la componentele sistemelor electromecanice în service și ateliere, printre altele.

Noi produse Weller au fost adăugate recent în oferta TME. Acestea includ ciocane de lipit de diferite tipuri, precum și stații de lipit, unelte și accesorii. Mai jos este o prezentare generală a ofertei – elementele prezentate sunt disponibile direct din depozitele noastre pentru a asigura cea mai rapidă livrare.

Ciocane de lipit

În funcție de lucrările efectuate și de condițiile în care se desfășoară, tehnicienii care lucrează cu aparate de lipit au cerințe specifice pentru uneltele utilizate. Acesta este motivul pentru care Weller furnizează o gamă largă de ciocane de lipit, care sunt diverse nu numai prin caracteristicile lor, ci și prin modul de funcționare.

Ciocanele de lipit cu gaz sunt instrumente compacte, portabile și multifuncționale.

Ciocane de lipit cu gaz

Ciocanul de lipit de 140 W se încălzește în 6 secunde.

Ciocanele de lipit care folosesc butanul pentru a încălzi vârful au mai multe avantaje: independența față de sursa de alimentare, designul compact, timpul de încălzire relativ mai scurt și o gamă largă de temperaturi atinse. În plus, acestea pot utiliza atât vârful clasic, cât și un jet de aer cald (amestecuri) pentru a efectua lucrările și pot fi folosite și pentru a încălzi piesele cu o flacără generată (de exemplu, pentru a strânge tubulatura termocontractabilă). În afară de rezervorul de gaz, aceste dispozitive sunt autosuficiente – scânteia este generată de un aprinzător piezoelectric, în timp ce dispozitivul este blocat automat atunci când capacul de protecție este la locul său. Astfel, ciocanul de lipit cu gaz poate fi depozitat cu succes și pentru o perioadă lungă de timp în geanta de scule: întotdeauna gata de utilizare. Acestea sunt caracteristici importante atât pentru tehnicienii care lucrează „pe teren” și efectuează ocazional lucrări de lipire, cât și pentru persoanele care lucrează sub presiunea timpului și care au nevoie de un instrument multifuncțional și eficient.

Ciocane de lipit cu transformator

Ciocanele de lipit cu transformator sunt utilizate în principal pentru lucrări electrice – cablare, instalare de conectori de alimentare, repararea cablajelor etc. Acestea sunt mai puțin utilizate pentru lucrări electronice din cauza temperaturilor ridicate atinse și a curentului mare care trece prin lamă. În același timp, trebuie remarcat faptul că, în cazul modelelor moderne Weller, rotoarele sunt caracterizate de o precizie ridicată, durabilitate și pot fi utilizate pentru lucrări care necesită precizie. Avantajul indubitabil al ciocanelor de lipit cu transformator este încălzirea rapidă: 6 secunde pentru WEL.WLG9400K23C. Mai mult, cu acest articol sunt disponibile lame specializate interschimbabile: de tăiere, plate și de crestare. O sursă de lumină încorporată în corp ușurează munca.

Ciocane de lipit prin încălzire

O sursă de lumină încorporată îmbunătățește munca în afara stației de lucru.

Cel mai popular tip de ciocan de lipit folosit de inginerii electroniști din întreaga lume în oferta mărcii Weller este reprezentat de uneltele ușoare (greutate de la 172g), compacte, cu mâner ergonomic. Ciocanele de lipit au o putere de la 25W la 80W și sunt compatibile cu zeci de vârfuri de lipit ale producătorului, astfel încât pot fi utilizate pentru diverse lucrări cu circuite PCB (THT și SMD), cabluri, conectori etc. Modelele selectate sunt dedicate realizării de inscripții și grafice pe dopuri de plută sau pe lemn.

Acestea sunt prevăzute cu un suport și vârfuri care facilitează gravarea marcajelor, caligrafia și desenele, precum și cu un suport pentru lame de precizie – după ce s-au încălzit, puteți realiza cu ușurință tăieturi precise în plastic. În cazul articolelor destinate lucrului cu sudura, un avantaj al produselor Weller este inelul de LED-uri plasat în partea frontală a vârfului, care luminează perfect zona de lucru, chiar și atunci când se lucrează la un unghi neobișnuit (de exemplu, la repararea aparatelor electrocasnice sau a instalațiilor electrice auto). Ca și în cazul ciocanelor de lipit cu transformator, toate dispozitivele prezentate sunt echipate cu prize europene și sunt concepute pentru a fi alimentate cu 230V AC.

Ciocane de lipit prin încălzire fără fir

Odată cu dezvoltarea tehnologiei eficiente a bateriilor alcaline, pe piață sunt disponibile tot mai multe ciocane de lipit fără fir cu baterii. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că realizarea unui ciocan de lipit eficient și compact, cu o putere de câțiva wați, nu este o sarcină simplă. Prin urmare, în acest grup de produse este deosebit de important să aveți un producător de încredere, care să garanteze că dispozitivul își va dovedi valoarea în practică, în condiții de utilizare frecventă și că nu se va strica rapid.

Ciocan de lipit fără fir cu încărcare cu cablu standard USB.

Stația analogică compactă este perfectă pentru amatori.

Articolele Weller sunt concepute pentru lucrări electronice și electrice mobile, cum ar fi reparații de circuite efectuate departe de o priză electrică. Pentru modelele de 4,5 W și 6/8 W sursa de alimentare este reprezentată de baterii AA (3 sau 4 bucăți). În cazul modelului WEL.WLBRK12, unealta are o baterie reîncărcabilă încorporată. Se reîncarcă cu ajutorul unui cablu cu conector USB și durează până la 2 ore. Rezerva de energie este suficientă pentru a lega aproximativ 180 de puncte. LED-urile din vârf indică starea de încălzire a vârfului (până la 580°C) și încărcarea bateriei. În plus, modelul este echipat cu diode LED pentru iluminarea zonei de lucru și un capac de protecție pentru lama de înlocuire în timpul transportului.

Stații de lipit analogice

Produselor Weller disponibile în catalogul TME li s-au alăturat și stațiile de lipit analogice. Principalul lor atu este raportul calitate-preț excelent. Acestea vor fi o alegere excelentă pentru echiparea unui atelier electrotehnic la domiciliu și, mai presus de toate, pentru o stație de lucru pentru amatori. Printre noutățile din gama TME se numără două modele de stații: cu putere de 30W și 80W. Baza este echipată cu un întrerupător pornit/oprit, un buton de control al temperaturii, un suport pentru vârf și un loc pentru un vârf de curățare (burete). Intervalul termic de până la 485°C permite lucrul confortabil atât cu lianți clasici, cât și cu lianți fără plumb. Vârful ușor, acoperit cu plastic antiderapant, este montat pe un cablu flexibil de 120 cm lungime.

Unelte și accesorii

Pe lângă ciocanele de lipit, Weller are în portofoliu o gamă largă de unelte, accesorii și piese pentru lucrul cu circuite electronice, conectori și circuite electrice. În oferta TME avem deja numeroase dintre ele, dar recent au fost adăugate noi produse în catalog, pe care le prezentăm mai jos. Clienții care caută produse specifice sau sunt interesați de întreaga gamă a mărcii, sunt rugați să consulte catalogul nostru.

Suport universal robust pentru PCB pentru asamblarea ușoară și rapidă a componentelor.

Accesorii de lipit

Printre accesoriile care ar trebui să fie prezente în fiecare stație de lipit se numără covorașele și dispozitivele de curățare a vârfurilor. Fabricat din metal moale, dispozitivul de curățare nu necesită umezire și poate dura ani de zile – cu un mâner dedicat, acesta poate fi folosit fără a fi ridicat. Vă permite să scăpați de murdăria și depunerile de pe suprafața vârfului de lipit, ceea ce se traduce în mod direct în calitatea conexiunilor realizate și în durata de viață a vârfului.

Covorașele din silicon protejează blatul de lucru pe care se lucrează cu liant fierbinte – acestea oferă, de asemenea, o suprafață sigură, antiderapantă și izolatoare. Datorită formei lor conturate, vă permit, de asemenea, să mențineți ordinea atunci când lucrați cu componente electronice mici (de exemplu, reducând riscul de confuzie la înlocuirea componentelor deteriorate).

Racletele sunt piese mici, dar indispensabile ale echipamentului de lipit.

La aceste două accesorii indispensabile se adaugă unelte pentru imobilizarea PCB-ului în timpul lucrărilor de asamblare. Două soluții convenabile de la Weller tocmai au apărut în catalogul TME. Prima este suportul lupei, sau așa-numita „a treia mână” – două perechi de clești reglabili și o lupă mobilă plasată pe o bază stabilă. Cea de-a doua soluție este un stand echipat cu patru brațe (fixate cu magneți de neodim) care se termină în clești izolați. Un astfel de dispozitiv ușurează conectarea ciocanelor, instalarea componentelor mai mari pe PCB-uri și asamblarea și dezasamblarea componentelor individuale atunci când se efectuează lucrări de întreținere a circuitelor dense.

Unelte

Weller oferă, de asemenea, o gamă de instrumente utilizate în asamblarea, întreținerea și prelucrarea circuitelor PCB. Printre produsele noi din această categorie se numără racletele, disponibile în seturi – indispensabile pentru examinarea conexiunilor de pe placa reparată, curățarea și regenerarea acesteia (de exemplu, pentru îndepărtarea coroziunii sau a resturilor de lipire care ar putea provoca scurtcircuite). Pensulele (periile) disponibile în seturi de 25 au o aplicație conexă. Accesoriile interesante și practice includ o husă de marcă de 300x140x60 mm, care va fi o excelentă protecție pentru uneltele mici și echipamentele delicate depozitate în geanta de scule.

Vârfuri conice universale pentru ciocane de lipit cu baterie.

Vârfuri

Noile vârfuri de lipit de la Weller sunt accesorii pentru ciocanele de lipit și stațiile de lipit prezentate mai sus – atât pentru ciocanele de lipit prin încălzire, cât și pentru cele cu gaz. Printre acestea se numără vârfurile de cuțit, plate (tip „șurubelniță”), trunchiate, conice și îndoite (pentru a facilita instalarea în locuri greu accesibile). Oferta includea, de asemenea, un set de vârfuri pentru lucrări plastice, cum ar fi arderea lemnului.  Aceste componente sunt ușor interschimbabile, adaptând dispozitivul pentru a funcționa cu un anumit tip de componentă – de la câmpuri mari de împământare, puncte de montare a conectorilor sau îmbinări de cabluri, până la componente SMD mici care necesită terminații de precizie.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu