Microchip prezintă dispozitive de putere de 3,3 kV bazate pe tehnologia SiC (carbură de siliciu), aflate în fruntea industriei, pentru a atinge noi niveluri de eficiență și fiabilitate

by donpedro

Proiectanții de sisteme TPU (Traction Power Units), APU (Auxiliary Power Units), SST (Solid-State Transformers), motoare industriale și soluții de infrastructură energetică au nevoie de o tehnologie de comutație de înaltă tensiune pentru a crește eficiența, a reduce dimensiunea și greutatea sistemului și a spori fiabilitatea. Microchip Technology Inc. a anunțat extinderea portofoliului său SiC prin lansarea unor MOSFET-uri SiC de 3,3 kV cu cea mai mică rezistență RDS(on) din industrie și a unor diode Schottky SBD (Schottky Barrier Diode) cu cel mai mare curent disponibil pe piață, permițând proiectanților să profite de robustețe, fiabilitate și performanță. Odată cu extinderea portofoliului SiC de la Microchip, proiectanții sunt echipați cu instrumentele necesare pentru a dezvolta soluții mai mici, mai ușoare și mai eficiente pentru transport elecrificat, energie regenerabilă, aplicații aerospațiale și industriale.

Multe proiecte bazate pe siliciu și-au atins limitele în ceea ce privește îmbunătățirea eficienței, reducerea costurilor sistemului și inovarea aplicațiilor. Deși tehnologia SiC de înaltă tensiune oferă o alternativă dovedită pentru a obține aceste rezultate, până în prezent, disponibilitatea dispozitivelor de putere SiC de 3,3 kV a fost limitată. MOSFET-urile și SBD-urile de 3,3 kV de la Microchip se alătură portofoliului cuprinzător de soluții SiC al companiei, care include pastile de siliciu de 700V, 1200V și 1700V, componente discrete, module și drivere de poartă digitale.

Dispozitivele de putere SiC de 3,3 kV de la Microchip includ MOSFET-uri cu cea mai mică rezistență RDS(on) din industrie, de 25 mOhm, și SBD-uri cu cea mai mare valoare nominală de curent din industrie, de 90 amperi. Atât MOSFET-urile, cât și SBD-urile sunt disponibile sub formă de pastile de siliciu sau capsule. Aceste noi niveluri de performanță permit proiectanților să își simplifice proiectarea, să creeze sisteme de putere mai mare și să utilizeze mai puține componente în paralel pentru soluții de putere mai mici, mai ușoare și mai eficiente.

Microchip a lansat în producție sute de dispozitive și soluții de alimentare SiC în ultimii trei ani, asigurându-se că proiectanții pot găsi tensiunea, curentul și capsula potrivite pentru cerințele aplicațiilor lor. Toate MOSFET-urile și SBD-urile SiC de la Microchip SiC sunt proiectate cu gândul la încrederea clienților, având o robustețe și o fiabilitate de top în industrie. Dispozitivele companiei sunt susținute de practica sa de menținere a produselor învechite pentru clienți, care asigură că dispozitivele vor continua să fie produse atât timp cât clienții au nevoie de ele, iar Microchip le poate produce.

Clienții pot combina produsele Microchip SiC cu alte dispozitive ale companiei, inclusiv microcontrolere pe 8-, 16- și 32-biți (MCU), dispozitive de gestionare a puterii, senzori analogici, controlere tactile și de gesturi și soluții de conectivitate wireless pentru a crea soluții de sistem complete la un cost total mai mic.

Instrumente de dezvoltare

Portofoliul SiC extins este susținut de o gamă de modele SiC SPICE compatibile cu simulatorul analogic MPLAB® Mindi™ de la Microchip și cu proiectele de referință pentru plăci de comandă. Instrumentul de configurare inteligentă (ICT – Intelligent Configuration Tool) permite proiectanților să modeleze setări eficiente ale driverelor de poartă SiC pentru familia de drivere de poartă digitale configurabile AgileSwitch® de la Microchip.

Disponibilitate

Aceste cipuri SiC de 3,3 kV și dispozitive discrete într-o varietate de opțiuni de încapsulare sunt disponibile pentru a fi comandate în cantități de producție. Pentru prețuri și alte informații, contactați un reprezentant Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați portalul de achiziții al companiei (MOSFET, SBD).

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu