Renesas își extinde poziția sa de lider în domeniul siguranței funcționale cu soluții certificate SIL3 pentru ambele microcontrolere RA și RX bazate pe Arm Cortex-M23, -M33

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a anunțat disponibilitatea unor soluții de siguranță funcțională de top în industrie, care respectă standardul IEC 61508, atât pentru familiile sale de microcontrolere RA cât și RX. Renesas oferă acum software de autotestare certificat IEC 61508 SIL3 pentru ambele microcontrolere bazate pe Arm® Cortex®-M23 și -M33. Renesas a anunțat, de asemenea, software-ul de aplicație PROFIsafe certificat IEC 61508 SIL3 pentru MCU RX. Renesas este primul furnizor de semiconductori din industrie care oferă aceste soluții hardware-software.

Siguranța funcțională este un considerent critic pentru majoritatea echipamentelor de automatizare industrială. De asemenea, ea devine din ce în ce mai importantă în numeroase alte aplicații, inclusiv în robotica de service, în domeniul medical și în automatizarea clădirilor. Aceste cerințe sunt adesea complexe și impun o povară suplimentară asupra dezvoltării globale. În plus, mulți clienți au o experiență limitată în ceea ce privește standardele de siguranță funcțională.

Renesas, grație extinderii și implicării sale ample și profunde în aplicațiile industriale, a preluat o poziție de lider în domeniul soluțiilor de siguranță funcțională. Experții Renesas îi ajută pe clienți să ajungă mai repede pe piață prin furnizarea de asistență de la un capăt la altul pentru o gamă largă de familii de microcontrolere pe 32 de biți, de la concept la comercializare. Renesas oferă instruire completă și facilitează evaluarea facilă și gratuită a soluțiilor software. În timpul dezvoltării, soluțiile certificate Renesas ajută la accelerarea timpului de lansare pe piață a produselor clienților și la reducerea costului total de proprietate. Licențele comerciale sunt disponibile pentru soluțiile software certificate, iar asistența tehnică este asigurată pe parcursul întregului proces de dezvoltare a produsului.

Software certificat de autotestare pentru microcontrolerele din seria RA

Atunci când se construiește un sistem de siguranță critică folosind un microcontroler (MCU), este necesar să se furnizeze diagnosticare la nivel de dispozitiv. Cu soluțiile de software de autotestare certificate SIL3 de la Renesas, clienții pot profita de certificările IEC 61508 pentru CPU, ROM și RAM ale microcontrolerului atunci când certifică întregul sistem. Kitul Renesas Self-test Software suportă în prezent microcontrolerele din seriile RA2, RA4 și RA6 bazate pe Arm Cortex-M23 și -M33.

Software de aplicație PROFIsafe pentru microcontrolerele din seria RX

Comunicația sigură în rețea este un aspect critic din punct de vedere al siguranței funcționale pentru aplicațiile care utilizează Ethernet industrial. Renesas răspunde acestei nevoi cu noul PROFIsafe Application Software, consolidându-și astfel ofertele de rețele sigure. Noul kit software de aplicație PROFIsafe certificat SIL3 realizează funcționalitățile PROFIsafe pe dispozitivele slave PROFINET și elimină etapa de certificare pentru comunicațiile de rețea. Soluția funcționează împreună cu kitul software certificat SIL3 pentru microcontrolerele RX de la Renesas. Software-ul de aplicație PROFIsafe suportă seria de microcontrolere RX200, RX600 și RX700. Software-ul de autotestare este deja disponibil pentru microcontrolerele RX.

Atât software-ul de autotestare pentru familia RA, cât și software-ul de aplicație PROFIsafe pentru familia RX au fost certificate de TÜV Rheinland, cel mai important organism de certificare a siguranței funcționale din lume.

Disponibilitate

Atât kitul software de autotestare certificat IEC 61508 SIL3, cât și kitul software de aplicație PROFIsafe sunt disponibile imediat. În plus, Renesas oferă documentație de referință, o placă de evaluare pentru familia RX și un kit de certificare IEC 61508 pentru compilatoarele RX. Toate aceste resurse sunt disponibile la www.renesas.com/application/industrial/functional-safety-industrial-automation.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu