Tata Elxsi și Renesas înființează un centru de inovare pentru vehicule electrice de ultimă generație

by donpedro

Tata Elxsi, lider global în servicii de proiectare și tehnologie și Renesas Electronics Corporation, furnizor de top de soluții avansate de semiconductori, și-au anunțat colaborarea pentru un centru de proiectare de ultimă generație în Bangalore, care va dezvolta soluții specifice pentru vehiculele electrice (VE). Noul NEVIC (Next Generation EV Innovation Center) a fost inaugurat în luna ianuarie a acestui an.

Vehiculele electrice au devenit fundamentale pentru noua paradigmă de mobilitate din întreaga lume. Anumite segmente, cum ar fi EV-urile cu două roți și cele ușoare, găsesc o adopție rapidă, în special în piețele emergente, cum ar fi India, unde aceste segmente se încadrează în mai multe cazuri de utilizare. Pentru a permite această adopție, sunt vitale soluțiile care pot oferi elemente de bază esențiale pentru scalabilitate și reutilizare, oferind în același timp performanțe fiabile și spațiu pentru personalizarea tehnologiei. Aceste soluții vor sprijini crearea de aplicații cu lansare rapidă pe piață și un portofoliu larg de produse și variante pentru furnizorii și producătorii de echipamente originale.

Tata Elxsi și Renesas își vor pune laolaltă expertiza profundă în domeniu, proprietatea intelectuală și activele în cadrul NEVIC și vor colabora pentru a crea proiecte de referință și acceleratoare de soluții pentru subsisteme esențiale pentru vehicule electrice, cum ar fi sistemele de management al bateriilor și unitățile de control al motoarelor, printre altele. Având în vedere că piața vehiculelor electrice, în special segmentul de vehicule electrice ușoare, se află într-un punct de inflexiune, companiile își propun să furnizeze stimulatori cheie pentru această piață, începând cu India și extinzându-se la nivel global pentru a optimiza timpul și efortul de dezvoltare.

Prin intermediul ofertelor de produse și servicii ale NEVIC, Tata Elxsi și Renesas vor sprijini accelerarea eMobility, în special a segmentelor de vehicule pe două roți și EV ușoare, ajutând clienții să depășească timpul de lansare pe piață și complexitatea tehnologică.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu