Sprijinirea persoanelor care suferă de dureri cronice pentru a se recupera cu ajutorul tehnologiei

by donpedro

u-blox, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de tehnologii și servicii de poziționare și de comunicații wireless și Exsurgo, o companie care implementează tratamente neurologice bazate pe tehnologie, anunță că setul de căști Axon de la Exsurgo pentru tratamentul durerii cronice funcționează pe un SIP (system-in-package) u-blox ANNA-B112 Bluetooth 5 utilizat și pentru comunicații wireless. Căștile fac parte dintr-un studiu clinic efectuat pe 116 persoane pentru a dovedi siguranța și eficacitatea. Exsurgo intenționează să lanseze dispozitivul în producția de masă în a doua jumătate a anului 2022 pentru a deservi piețele din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Soluția Exsurgo pentru ameliorarea durerii cronice se bazează pe ‘neurofeedback’, o abordare care presupune măsurarea activității cerebrale a utilizatorului și oferirea unei reacții specifice stării acestuia.

Căștile Axon utilizează electroencefalografia (EEG) pentru a măsura activitatea electrică din mai multe locuri de pe scalpul pacientului. Apoi folosește Bluetooth pentru a transmite wireless aceste date către un dispozitiv mobil, unde este afișată o reprezentare vizuală a activității EEG a pacientului aproape în timp real. Prin intermediul unei aplicații de neurofeedback de pe dispozitivul mobil, pacientul poate apoi să se angajeze în neuro-exerciții care îl vor antrena pentru a schimba starea creierului său într-un mod care să îi reducă percepția durerii cronice.

Ca la orice dispozitiv medical, procesul de proiectare a căștii Axon a fost o provocare. Pentru o eficacitate maximă, neurofeedback-ul trebuia să fie cât mai aproape de timp real, necesitând o latență scăzută între semnalul EEG și răspunsul vizual. Utilizabilitatea și confortul au fost, de asemenea, esențiale. Căștile trebuiau să fie subțiri, ușoare și compacte. Un consum minim de energie va contribui și mai mult la reducerea eforturilor de întreținere și reîncărcare a dispozitivului.

Lucrând cu ultracompactul ANNA-B112 Bluetooth 5 SIP, care măsoară doar 6,5 × 6,5 × 1,2 milimetri, Exsurgo a reușit să reducă dimensiunea totală a componentelor electronice și să proiecteze un produs cu care pacienții să se simtă confortabil. Și, valorificând caracteristicile considerabile oferite de Bluetooth 5, au reușit să obțină viteze de transfer de date suficient de mari pentru a transmite date eșantionate de la mai mulți electrozi EEG, respectând în același timp cerința exigentă de latență.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu