Noua familie de switch-uri Ethernet Time Sensitive Networking (TSN) oferă prima soluție la cheie din industrie pentru rețelele de automatizare industrială

by donpedro

Automatizarea fabricilor crește eficiența, de la reducerea manipulării și a depozitării la îmbunătățirea randamentului. Depozitele conectate și alte ecosisteme industriale cu arhitecturi convergente de tehnologie a informației (IT) și tehnologie operațională (OT) se bazează pe rețelele Time Sensitive Networking (TSN) și pe Ethernet pentru sincronizarea și conectivitatea precisă a dispozitivelor, precum și camere de luat vederi, cititoare de coduri de bare, scanere și benzi transportoare. Aceste ecosisteme necesită o tehnologie de rețea de ultimă generație pentru interconectarea dispozitivelor, a senzorilor și a echipamentelor de comunicații. Pentru a satisface această cerință, Microchip Technology Inc. a lansat familia LAN9668 de dispozitive de comutație TSN, care oferă caracteristici conforme cu standardele IEEE, aceasta reprezentând prima soluție de comutație din industrie care permite fluxuri de trafic de date cu latență mai mică și o mai mare precizie a ceasului.

În completarea dispozitivului LAN9668x există și recent lansatul transceiver LAN8814 cu patru porturi Gigabit Ethernet Physical Layer (PHY) de la Microchip.

Dispozitivele LAN9668-I/9MX și LAN9668-9MX de la Microchip sunt switch-uri cu 8-porturi pentru aplicații industriale și, respectiv, comerciale, echipate cu unități centrale de procesare (CPU) Arm® Cortex®-A7, care suportă standardele TSN IEEE pentru comunicații în medii industriale. Printre acestea se numără IEEE 1588v2 și IEEE 802.1AS-2020 pentru sincronizare de precizie, IEEE 802.1Qci pentru filtrare și control per-flux, IEEE 802.1Qav și IEEE 802.1Qbv pentru modelarea traficului și IEEE 802.1CB pentru redundanță fără întreruperi, precum și IEC-62439-2 (Media Redundancy Protocol) și ODVA-DLR și IEC-61158-6-10 pentru redundanță media.

API-urile Microchip – Ethernet Switch (MESA) și PHY (MEPA) – oferă proiectanților libertatea și flexibilitatea de a dezvolta o bibliotecă de funcții cuprinzătoare și ușor de utilizat, care este independentă de sistemul de operare. Chipset-urile scalabile TSN LAN9668 și LAN8814 sunt suportate de framework-ul Microchip și oferă cea mai mică latență și transmisie end-to-end a traficului de comunicații.

LAN8814 este un PHY Gigabit Ethernet Gigabit de nouă generație cu patru porturi care suportă în totalitate cele mai recente cerințe TSN, inclusiv IEEE 1588 v2 și frame preemption. Proiectanții care utilizează tehnologiile LAN9668 și LAN8814 pot utiliza chipset-ul TSN pentru a obține sincronizare, rezervare flux, protecție și management, economisind astfel timp și costuri de dezvoltare.

Pe lângă familia LAN9668 și LAN8814 Ethernet PHY, Microchip oferă sistemele sale de operare de rețea asociate IStaX/SMBStaX și WebStaX. Astfel, se completează parcursul hardware și software pentru a obține un timp rapid de lansare pe piață. În plus, sunt incluse un proiect de referință reproductibil, disponibil sub forma unui proiect de placă sau a unui kit de componente Microchip, inclusiv switch-uri TSN, PHY-uri Ethernet, dispozitive de ceas și oscilatoare. Această soluție integrată este conformă cu toate standardele de rețea, simplificând primele proiecte ale dezvoltatorilor.

Instrumente de dezvoltare

Switch-urile Ethernet LAN9668-I/9MX și LAN9668-9MX TSN sunt susținute de VSC6817SDK IStaX Linux Application Software, o soluție software de switch Ethernet industrial care suportă dispozitivele de switch Ethernet administrate de Microchip. VSC6817SDK IStaX Linux Network este o soluție software pentru switch-uri Ethernet industriale care suportă, de asemenea, dispozitivele de switch-uri Ethernet gestionate de Microchip. SMBStaX Linux Network Operating System și WebSTaX Linux Network Operating System sunt disponibile pentru proiectanții comerciali și urmăresc suportul pe termen lung Linux Kernel. Toate aceste soluții sunt foarte bine integrate cu funcții avansate L2+ switch. În plus, proiectele de referință și plăcile de evaluare sunt, de asemenea, disponibile de la Microchip și de la partenerii de distribuție ai companiei.

Disponibilitate

LAN9668/9MX este disponibil pentru producția de volum în cantități de 1.000 de bucăți începând de la 16,14 USD. LAN8814/ZMX este disponibil în producție de volum în cantități de 1.000 de bucăți începând de la 6,43 USD. Pentru informații suplimentare sau pentru a achiziționa produsele menționate aici, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al Microchip.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu