Click: încercați noii senzori de calitate a apei pentru doar 19,50 dolari

by donpedro

MikroElektronika (MIKROE), producătorul de soluții embedded care reduce considerabil timpul de dezvoltare prin furnizarea de produse hardware și software inovatoare bazate pe standarde dovedite, a lansat Turbidity Click – un nou membru al familiei sale Click de plăci de dezvoltare de periferice, care numără peste 1000 de soluții. Turbidity descrie tulburarea unui fluid din cauza particulelor mici și reprezintă un test cheie pentru calitatea apei.

Plăcile Click se bazează pe standardul ‘open source’ mikroBUS™ cu 16-pini pentru socluri pentru o placă de dezvoltare inventată de MIKROE. Acestea permit inginerilor proiectanți să schimbe cu ușurință perifericele, reducând cu luni de zile timpul de dezvoltare. Turbidity Click este un adaptor Click board™, utilizat pentru a interfața un senzor de turbiditate compatibil cu microcontrolerul gazdă. Placa dispune de un conector 1×3 de 2,5 mm, potrivit pentru conectarea senzorului prin intermediul unui cablu de 15 cm cu 3 fire de tip tată-tată, permițând utilizatorilor să modernizeze și să încerce diferiți senzori. Senzorii pot măsura, de asemenea, temperatura, precum și turbiditatea.

Tensiunea de ieșire analogică a senzorului de turbiditate poate fi convertită într-o valoare digitală cu ajutorul MCP3221, un convertor A/D cu aproximații succesive cu o rezoluție de 12-biți de la Microchip, utilizând o interfață compatibilă I2C cu 2 fire. Turbidity Click este prevăzut cu o bibliotecă în care sunt incluse funcții ușor de utilizat și un cod de exemplu care poate fi utilizat, ca referință, pentru dezvoltarea ulterioară.

MIKROE lansează o nouă placă Click aproape în fiecare zi, la ora 10:00, iar multe dintre cele mai importante companii producătoare de microcontrolere, printer care Microchip, NXP, Infineon, Dialog, STM, Analog Devices Renesas și Toshiba, includ acum socket-ul mikroBUS pe plăcile lor de dezvoltare. Turbidity Click este disponibil separat sau ca parte a unui kit pentru doar 19,50 $. Pentru mai multe informații despre gama completă de peste 1000 de plăci periferice Click de la MIKROE, vizitați www.mikroe.com/click.

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu