Powerbox anunță o sursă de alimentare de 700W optimizată pentru aplicații cu răcire prin conducție

by donpedro

Powerbox, una dintre cele mai mari companii producătoare de surse de alimentare din Europa și, de peste patru decenii, o forță de prim rang în optimizarea soluțiilor de alimentare pentru aplicații solicitante, a anunțat lansarea unei noi surse de alimentare de 700W pentru aplicații industriale, OFI700A.

Noua sursă de alimentare OFI700A de 700W de la Powerbox este optimizată pentru răcire prin conducție, așa cum cer aplicațiile industriale solicitante: https://www.prbx.com/product/ofi700a/ 

Optimizată pentru răcirea prin conducție, OFI700A oferă niveluri ridicate de performanță pe o gamă de temperaturi ale plăcii de bază de la -40 la +95 °C, fără a utiliza un ventilator. Sursa de alimentare funcționează cu o gamă largă de intrări de la 85 la 264VAC cu corecție a factorului de putere (PFC) și este disponibilă cu ieșiri de curent continuu de 12V, 28V (reglabile la 24V) sau 48VDC. De asemenea, este prevăzută o sursă auxiliară de 12V.

În multe aplicații industriale, răcirea elementelor de disipare se bazează pe utilizarea de ventilatoare și suflante. Dar există aplicații în care nu este posibilă, sau chiar permisă, utilizarea ventilației active. În mediile dificile sau în aplicațiile în care nivelul de fiabilitate cerut impune necesitatea de a elimina orice risc posibil de defecțiune, ventilatoarele și suflantele nu sunt permise. O cutie etanșă, așa cum este necesar în cazul tăierii cu laser, este doar un exemplu, dar există, de asemenea, o cerere din ce în ce mai mare pentru echipamente instalate în camere de supraveghere sau chiar în birouri în care, pentru confortul și sănătatea angajaților, zgomotul generat pur și simplu nu este permis sau trebuie să fie foarte mult limitat.

Răcirea prin conducție necesită practici de proiectare foarte specifice, iar PRBX OFI700A a fost creată pentru a garanta un transfer optim de căldură de la componentele de disipare la placa de bază, oferind un nivel ridicat de performanțe în limitele unei temperaturi de funcționare cuprinse între -40 și +95 °C la placa de bază. În funcție de metoda de asamblare și de condițiile generale de răcire, se poate aplica o reducere a temperaturii, conform specificațiilor din documentația tehnică.

Pentru a acoperi o gamă largă de aplicații, OFI700A operează cu o gamă largă de tensiuni de intrare, de la 85 la 264VAC. Unitatea include un PFC cu un coeficient de 0,95/0,92 (110VAC/230VAC). Pentru aplicațiile alimentate de o magistrală de curent continuu, de exemplu, echipamente miniere, OFI700A operează în intervalul cuprins între 120 și 350VDC.

OFI700A este disponibilă în trei versiuni cu o singură tensiune de ieșire de curent continuu, 12V/58,4A; 28V/25A și 48V/14,6A. Tensiunea de ieșire poate fi reglată cu ajutorul unui potențiometru intern. De exemplu, ieșirea de 28V poate fi reglată între 22,4V și 33,6V, acoperind aplicațiile de 24V. O tensiune suplimentară de 12V/0,1A este prevăzută pentru funcții auxiliare.

Pentru aplicații care necesită redundanță 1+1, este posibilă conectarea a două unități în paralel, adăugând o diodă externă pentru a proteja unitatea. Folosirea unei diode în acest scop este o soluție simplă, dar mărește pierderile de putere care, în funcție de curentul de ieșire, ar putea fi de până la 30W. Prin urmare, pentru a menține cel mai înalt nivel de eficiență atunci când funcționează în mod redundant, este disponibilă o versiune OFI700A cu “opțiunea O”, cu circuite active ORing care utilizează tehnologia FET de înaltă performanță. În această versiune, pierderile de putere sunt minimizate la un nivel excelent, mai mic de 1,5 W.

Pentru siguranță, OFI700A are o izolare IN/OUT de 3.000VAC și IN/FG de 2.000VAC. Izolarea ieșirii față de FG este de 500VAC. Sursa de alimentare include protecție la supracurent cu recuperare automată, protecție la supratensiune și la supratemperatură.

Placa OFI700A include acces ușor la funcțiile auxiliare prin intermediul conectorilor de pe placă, și anume: Control de la distanță, detectarea tensiunii de ieșire, DC-OK, mod de operare IOG (Inverter Operation Mode) și 12V auxiliar.

OFI700A a rezistat la testele de șocuri și vibrații conform specificațiilor din MIL-STD-810H. În acest sens, produsele au fost testate la niveluri cu mult peste condițiile normale de funcționare și sunt specificate pentru a susține un nivel ridicat de vibrații de 20G în timpul transportului.

În formatul său cu cadru deschis, OFI700A măsoară 126 × 38 × 250 mm (4,96 × 1,5 × 9,84 inci) și cântărește maxim 0,95 kg. Este disponibil un capac metalic opțional, care adaugă doar 2 mm la înălțime și 150 de grame la greutate (opțiunea N).

OFI700A este conformă cu UL62368-1, C-UL (echivalent cu CAN/CSA-C22.2 No.62368-1), EN62368-1.

Seria OFI700A are o garanție completă de trei ani și este conformă cu directivele europene RoHS, REACH și Low Voltage. Produsul poartă mărcile UL, CE și UKCA.

Powerbox – A Cosel Group Company

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu