Infineon anunță începerea producției de noi senzori de CO2, pentru a furniza soluții inovatoare privind creșterea calității aerului din interior

by donpedro

Cerințele pentru o calitate bună a aerului sunt în creștere, în special din cauza pandemiei COVID-19. Acest lucru a dus la creșterea cererii de senzori care măsoară concentrația de CO2 din aer. Reglementările din Asia, Europa și America de Nord joacă, de asemenea, un rol esențial în această privință. În California, de exemplu, fiecare sistem de ventilație din locuințele private trebuie să fie echipat cu senzori de CO2. Începând de la jumătatea lunii ianuarie 2022, Infineon Technologies AG va răspunde acestei cereri în creștere cu un senzor inovator de CO2 care poate fi utilizat pentru a monitoriza calitatea aerului din interior și pentru a reduce costurile energetice. Printre aplicațiile adecvate se numără sistemele de ventilație, sistemele de aer condiționat, dispozitivele portabile de monitorizare a aerului din încăperi și boxele inteligente. În cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, senzorul de CO2 XENSIV™ PAS a primit premiul CES 2022 Innovation Award Honoree la categoria “Smart Cities”.

Prin utilizarea sa în sistemele de climatizare sau în aparatele de monitorizare a calității aerului, noul senzor permite un control precis al calității aerului. Această metodă contribuie la sănătate și bunăstare și, de asemenea, sporește productivitatea. Conform descoperirilor științifice, o concentrație de CO2 de numai 1.000 ppm (părți pe milion) poate provoca somnolență și afectează concentrarea.

Aerul de înaltă calitate ajută, de asemenea, la combaterea pandemiei COVID-19. Rapoartele au arătat că există o corelație directă între concentrațiile de CO2 și cele de aerosoli – una dintre căile de transmitere a virușilor (cum ar fi COVID-19 sau gripa).

Utilizarea senzorilor de CO2 poate, de asemenea, să economisească energie cu date fiabile privind concentrația de CO2 din încăpere pentru a controla timpul de ventilație în sălile de clasă, birouri, restaurante și în locuințe. Acest lucru reduce costurile de funcționare a sistemelor de ventilație atunci când acestea sunt utilizate la cerere, folosind datele senzorilor.

Una dintre primele aplicații de pe piață va fi senzorul portabil de CO2 co2go, produs de compania tehnologică eesy-innovation din München în parteneriat cu Infineon. Dispozitivul va fi disponibil în magazine la sfârșitul lunii ianuarie și poate fi conectat la un smartphone sau la un laptop. Dispozitivul va furniza informații detaliate și fiabile despre calitatea aerului dintr-o încăpere în diferite locații și poate contribui semnificativ la sănătatea și bunăstarea utilizatorului.

Senzorul de CO2 XENSIV™ PAS de la Infineon se bazează pe tehnologia inovatoare PAS (spectroscopie fotoacustică). Metoda permite o măsurare extrem de eficientă cu un dispozitiv de dimensiuni foarte mici. Senzorul are mai puțin de un sfert din dimensiunea senzorilor NDIR CO2 convenționali și este singurul senzor cu aceste dimensiuni care îndeplinește cerințele codului de reglementări, titlul 24 din California. Infineon deține cel mai mare portofoliu de brevete în domeniul tehnologiei disruptive PAS și este lider în tehnologia MEMS.

Microcontrolerul integrat convertește direct rezultatul măsurării de CO2 într-o valoare ppm, care este disponibilă prin intermediul a trei interfețe: I²C, UART și PWM. Spectrul pentru măsurarea CO2 acoperă o gamă de la 0 ppm la 32.000 ppm, cu o precizie de ±30 ppm ±3 procente (0-8000ppm). Procesul de producție aduce mai multe beneficii pentru clienți. Infineon oferă primul senzor de CO2 compatibil SMD care îndeplinește standardul internațional JEDEC pentru montarea pe suprafață fără plumb prin metoda de reflow.

Infineon a început să producă senzorii de CO2 în decembrie 2021. Clienții și distribuitorii direcți pot comanda senzorul de la Infineon începând cu jumătatea lunii ianuarie 2022.

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu