Cel mai versatil controler pentru ecran tactil – maXTouch® – oferă o flexibilitate extinsă a formatului de ecran

by donpedro

În contextul în care piața auto continuă să ceară ecrane tactile mai mari, cu o mai mare flexibilitate în ceea ce privește dimensiunea și forma, Microchip Technology Inc. anunță un nou controler pentru ecran tactil – maXTouch®, care permite proiectanților din industria auto să satisfacă dimensiuni variate și exclusive pentru ecranele tactile din automobile. Această nouă ofertă include suport suplimentar în materie de siguranță funcțională solicitat de producătorii de echipamente originale.

MXT1296M1T își poate reconfigura canalele tactile de comandă și de recepție pentru a se potrivi cu formatul exact al ecranului, de la 1:1 la 5:1, inclusiv popularul format 8:3 pentru automobile. Această caracteristică permite clientului să utilizeze eficient numărul de canale tactile disponibile, fără a fi nevoie să selecteze un controler tactil mai mare și mai scump. În plus, clienții pot economisi timp și resurse suplimentare de dezvoltare și validare prin reutilizarea unui layout comun de PCB pentru a suporta diferite rapoarte de aspect ale senzorilor tactili. MXT1296M1T este o premieră în industrie, acesta permițând reconfigurarea canalelor senzorilor prin parametri. Aceste setări nu necesită modificarea firmware-ului, ceea ce duce la un risc de proiectare mai mic și la un timp mai scurt de lansare pe piață.

Noul controler pentru ecran tactil maXTouch de la Microchip oferă două interfețe de comunicație care funcționează simultan și care permit o conexiune fără punte la canalul din spate al legăturii video LVDS pentru informații tactile și o conexiune la un microcontroler local (MCU). Topologia fără punte reduce latența tactilă pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. De asemenea, garantează compatibilitatea deplină cu driverul software maXTouch, disponibil pentru toate sistemele de operare majore pentru automobile, inclusiv Linux®, Android™ și QNX®.

Atunci când este conectată la un microcontroler local adecvat, cea de-a doua interfață oferă:

  • O conexiune redundantă la unitatea principală prin intermediul unei magistrale CAN sau a unui link Ethernet auto 10BASE-T1S pentru o siguranță funcțională sporită la nivel de sistem.
  • Acces și control local al funcțiilor controlerului ecranului tactil maXTouch, cum ar fi un raport al tastelor capacitive, diagnosticarea în direct a senzorilor tactili și date brute pentru postprocesare externă și personalizată.
  • Capabilitate de actualizare a firmware-ului “prin aer” și securizată cu ajutorul cipului companion TrustAnchor100 de la Microchip

MXT1296M1T încorporează diverse caracteristici de siguranță funcțională pentru a verifica în mod constant integritatea funcționării controlerului tactil, precum și a senzorilor tactili conectați. Manualul de analiză FMEDA (Failure Modes Effects and Diagnostic Analysis) și manualul de siguranță funcțională simplifică semnificativ experiența clientului în ceea ce privește proiectarea, construirea și certificarea unui sistem pentru aplicații de nivel B (ASIL-B) de siguranță în domeniul auto (Automotive Safety Integrity Level B) în conformitate cu standardul ISO 26262.

MXT1296M1T permite controlul de înaltă rezoluție al formei de undă de transmisie pentru a reduce emisiile de radiofrecvență și pentru a evita interferențele cu sistemele radio ale mașinii sau cu sistemele RFID. Odată cu creșterea dimensiunilor ecranelor din autoturisme, emisiile RF generate de tehnologia tactilă capacitivă sunt în creștere. Limitele de emisie variază în ceea ce privește amplitudinea, frecvența și lățimea de bandă pentru fiecare producător auto important. MXT1296M1T utilizează un convertor digital-analogic (DAC) dedicat pe cip cu 64 de niveluri pentru a modela cu precizie forma de undă a liniilor de transmisie. Acest lucru permite proiectanților să controleze cu precizie răspunsul în frecvență și să optimizeze emisiile armonice pentru a respecta limitele specifice definite de OEM.

Instrumente de dezvoltare

Configurarea și tuningul MXT1296M1T sunt suportate de cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat (IDE) maXTouch Studio.

Kiturile de dezvoltare care pot fi comandate includ:

  • ATEVK-MXT1296M1T-A: kit de evaluare extins care include o placă de dezvoltare cu punte USB, panou tactil 12,3″/ 8:3/1,1 mm One Glass Solution (OGS) și plăci add-on pentru tastele tactile pentru capacitanță mutuală și auto-capacitanță.
  • ATMXT1296M1T-I2C-PCB: placă de dezvoltare pentru conectarea la un senzor tactil al clientului.

Disponibilitate
MXT1296M1T este acum disponibil în producția de serie. ISO 26262 FMEDA și manualul de siguranță funcțională vor fi disponibile pentru cumpărare în trimestrul 1-2022.

Cipul companion TrustAnchor100 este disponibil în producția de serie.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu