Măsurarea automată a temperaturii corporale cu ajutorul Planck Vision Systems

by donpedro

În ultimii ani, probabil că toți ne-am confruntat cu un test de rutină care implică măsurarea rapidă a temperaturii, adesea cu ajutorul unui pirometru. Din păcate, nu întotdeauna cu precizia potrivită. Cu toate acestea, dacă se folosește dispozitivul potrivit pentru o astfel de scanare, se poate reduce semnificativ riscul de răspândire a bolii. Acest lucru se aplică nu numai în perioada de urgență epidemiologică. La urma urmei, o temperatură corporală ridicată este un simptom al multor afecțiuni transmise prin picături în suspensie în aer.

Această modalitate de reducere a infecțiilor în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun, în școli și la locurile de muncă ridică o problemă logistică. Testarea fiecărei persoane care trece pragul unui birou sau al unei grădinițe cu un pirometru portabil necesită timp și resurse umane. Din fericire, există metode alternative și automate de măsurare. Sistemele de măsurare rapidă, colectivă și la distanță a temperaturii corporale au devenit populare în ultimul an. În prezent, acestea sunt nu numai extrem de disponibile și accesibile, ci și extrem de simplu de implementat. Unele dintre cele mai convenabile soluții pentru sistemele de detecție EBT (Elevated Body Temperature) sunt oferite de marca americană Planck Vision Systems, ale cărei produse sunt prezentate mai jos.

Sisteme compacte de măsurare a temperaturii

Planck Vision Systems este o companie fondată în Santa Monica, California, de un grup de ingineri și cercetători specializați în tehnologia imagisticii termice. Deoarece soluțiile oferite de companie se bazează pe camere care înregistrează radiații infraroșii, acestea fac posibilă monitorizarea temperaturii obiectelor (persoanelor) într-un câmp vizual relativ larg. Prin combinarea senzorilor cu un software de analiză a imaginilor, produsele Planck Vision Systems nu numai că determină rapid și precis temperatura persoanelor individuale din spațiul observat, ci permit și procesarea ulterioară a datelor înregistrate.

O cameră termică compactă cu o precizie de 0,3°C.

Cameră ThermaCheck

Camera PVS-TC160-EU a fost dezvoltată ca o soluție staționară și ușor de utilizat, dedicată birourilor, hotelurilor și altor clădiri în care cei care intră, trec pe lângă un secretariat sau un ghișeu de informații. Senzorul este plasat pe un trepied mic, de preferință pe un birou sau pe tejghea, de unde înregistrează temperatura persoanelor aflate într-un câmp vizual larg (până la 4 metri). Produsul este format dintr-un senzor bolometric matricial cu o rezoluție de 160×120 pixeli și o cameră care înregistrează lumina vizibilă. Odată conectat la un computer (prin USB sau Ethernet) echipat cu software-ul gratuit al producătorului, dispozitivul efectuează o observare continuă. Temperatura corporală a persoanelor vizibile este determinată în intervalul 33°C … 40°C cu o precizie de 0,3°C.

În cazul în care valoarea limită este depășită (cu alte cuvinte, camera detectează prezența unei persoane cu febră), aplicația poate: să afișeze un mesaj pe ecranul calculatorului, să emită un semnal acustic sau chiar să trimită un e-mail cu informații. Instalarea și calibrarea dispozitivului sunt extrem de simple și intuitive, iar operarea nu necesită instruire. Software-ul (compatibil cu toate soluțiile descrise aici) poate funcționa cu mai multe camere simultan.

Cameră mobilă cu termoviziune echipată cu ecran.

ThermaCheck LT

În multe cazuri, o cameră portabilă poate fi o soluție indispensabilă. Acest lucru este valabil în special pentru interioarele cu intrări multiple, precum și pentru spațiile amenajate temporar (de exemplu, concerte). Camera ThermaCheck LT este echipată cu un ecran de 3,5 inch, care afișează imaginea de la matricea care înregistrează intensitatea în infraroșu și rezultatul măsurătorii. Ca și în cazul altor produse Planck Vision Systems, software-ul recunoaște automat persoanele din câmpul vizual (până la 1,8 m) și poate declanșa o alarmă în cazul în care este observată o persoană cu o temperatură corporală ridicată. Bateria reîncărcabilă instalată asigură 4 ore de funcționare fără fir. Trebuie remarcat faptul că dispune de o clasă de etanșeitate IP54, astfel încât poate fi utilizată în medii dificile, precum și în aer liber, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Camera ThermaCheck Pro poate fi utilizată pentru observarea pe timp de noapte a obiectelor.

ThermaCheck Pro

După cum sugerează și numele, ThermaCheck Pro a fost dezvoltat pentru rutele de trafic utilizate frecvent – școli, gări, companii mari etc. Este o cameră montată pe perete (asemănătoare camerelor de înregistrare CCTV). Acesta dispune de un senzor bolometric cu o rezoluție mai ridicată (336×256) și o rază de acțiune mai mare (până la 6 m). De asemenea, dispune de o lampă IR de 5 wați, astfel încât poate fi utilizată ca parte a unui sistem de supraveghere. Datorită sensibilității sale sporite, permite măsurarea temperaturii persoanelor care se deplasează rapid și în grupuri apropiate. Datorită integrării complete cu software-ul gratuit dezvoltat de Planck Vision Systems, după instalare și calibrare măsurarea, observarea și emiterea semnalelor de alarmă au loc în mod complet automat în conformitate cu setările programate în timpul instalării.

Suport de perete pentru montarea camerei ThermaCheck Pro.

Accesorii

Accesoriile oferite de Planck Vision Systems includ trepiede și suporturi pentru dispozitivele descrise mai sus. Trebuie subliniat faptul că acestea sunt singurele echipamente opționale pentru camerele producătorului. Produsele sunt proiectate pentru a fi complet funcționale fără utilizarea de accesorii suplimentare. Suporturile pentru camere ThermaCheck sunt trepiede ușoare, stabile, din aluminiu cu picioare anti-alunecare și capete pivotante. Sunt disponibile cu o înălțime de 127 mm și într-o versiune telescopică (extensibilă de la 0,6 m la 1,6 m). Pentru montarea pe perete (a modelului ThermaCheck Pro), există un braț metalic pentru montare pe perete; cu o articulație care permite orientarea precisă a senzorului.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
Pentru textul original, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu