Carcasele Italtronic – o gamă de soluții pentru fiecare aplicație

by donpedro

Carcasele universale sunt utilizate pentru o gamă largă de aplicații – de la proiecte de învățare tehnică și academică la prototipuri și aplicații profesionale. Aceste soluții sunt adesea folosite de producătorii specializați în electronică, dar care nu dispun de instalații de producție pentru a modela materiale plastice. Datorită standardizării pe scară largă a unor domenii cum ar fi instalațiile electrice din industria construcțiilor sau tablourile de bord din fabrici, carcasele universale pot fi utilizate pentru a fabrica dispozitive unice, strict specializate și personalizate care vor fi instalate cu ușurință într-o cutie de distribuție sau într-un dulap de comandă.

În catalogul TME puteți găsi atât carcase universale, care prin intermediul prelucrării mecanice pot fi adaptate la aproape orice aplicație, cât și produse destinate protecției unor dispozitive specifice (de exemplu, calculatoare pe o singură placă) . Unul dintre cei mai importanți producători europeni de ambele tipuri de soluții este marca Italtronic. O companie italiană, care se concentrează pe producția de carcase de calitate superioară. Gama furnizorului include o serie de serii cu caracteristici diferite. Totuși, toate articolele Italtronic au în comun conformitatea cu standardele internaționale, rezistența ridicată la flacără, modularitatea și fabricarea de precizie. Mai jos este o prezentare generală a acestei oferte, detaliind principalele caracteristici ale fiecărui grup de produse.

Carcasă completă seria Modulbox One cu o lățime de 6 module.

Seria Modulbox

Seria Modulbox (One, XT și XTS) include carcase create pentru montarea pe șină DIN în cutii de distribuție (EN 60715) – acestea au o parte frontală proeminentă care este accesibilă prin panoul frontal al unei instalații electrice domestice sau comerciale tipice. Aceste tipuri de produse sunt proiectate pentru controlere personalizate pentru automatizarea clădirilor (de exemplu, iluminat), construirea de contoare personalizate și aplicații similare. Carcasele sunt fabricate din PC/ABC gri deschis ignifugat (UL94-V0) pentru seriile XT și XTS sau din termoplastic PPO (seria One).

Oferta TME include corpuri cu o lățime de la 1 la 12 module, care pot găzdui circuite electronice chiar și de dimensiuni mari (echipate cu transformatoare, relee electromagnetice etc.). Printre accesoriile disponibile se numără măștile cu fante și găuri pentru fixarea firelor în blocurile de terminale, precum și capacele și panourile frontale (inclusiv filtre transparente pentru a permite comunicarea IR și vizibilitatea afișajului LED). Carcasele Modulbox selectate sunt dotate suplimentar cu orificii de ventilație care ajută la răcirea circuitelor instalate în interior (de exemplu, invertoarele).

Carcasă din ABS și policarbonat în varianta Vertical.

Seria Railbox

Carcasele Railbox au cârlige de montare pe șină DIN și sunt create pentru construcția de dispozitive electronice compacte –  în principal pentru aplicații industriale. Sunt disponibile în următoarele lățimi: 17,5 mm, 22,5 mm, 35 mm, 37,5 mm și 45 mm, cu o înălțime de 101 mm și cu o adâncime care variază de la aproximativ 80 mm la 120 mm. Carcasele sunt asamblate fără șuruburi pentru o instalare ușoară. Sunt oferite patru variante ale acestor produse: Compact, Multilevel, Vertical și Closed (și carcase care combină caracteristicile acestora).

Versiunile Compact sunt printre cele mai mici, iar versiunile Vertical sunt montate pe verticală (prin urmare, pot fi instalate în cutii puțin adânci). Multilevel se referă la mai multe niveluri pe care pot fi amplasate plăcuțele de circuite imprimate și blocurile terminale. Carcasele închise sunt complet închise (cu panouri frontale detașabile) și pot fi prelucrate pentru a găzdui componente non-standard sau pot fi lăsate vidate și conectate la instalație cu ajutorul conectorului TBUS furnizat. Carcasele sunt disponibile în culorile gri și verde.

Carcase tipice pentru instalații electrice de mică adâncime pentru montarea pe suprafață.

Carcase specializate Italtronic

Pe lângă carcasele proiectate pentru montare pe șină DIN, Italtronic produce, de asemenea, o gamă de soluții dedicate direct instalațiilor electrice, precum și protecției circuitelor electronice în cadrul automatizărilor industriale, clădirilor, precum și în gospodării. Oferta furnizorului include, de asemenea, o serie de soluții create pentru procesare ulterioară (carcase pentru plăci) sau pentru utilizarea în procesele de producție pentru dispozitive specifice (carcase vidate).

Instalații electrice

Printre soluțiile de la Italtronic veți găsi, de asemenea, componente pentru instalații electrice. Acestea sunt închideri mici (până la 87 mm), numite cutii, utilizate pentru a separa cablurile de alimentare și de control. Sunt dedicate montajului pe suprafață și instalării încastrate și se caracterizează prin profunzime redusă (până la 30 mm). Sunt disponibile într-o variantă transparentă, neobișnuită pentru instalațiile electrice, care permite inspectarea eficientă a circuitelor în condiții industriale.

Carcasa este proiectată pentru montarea unui computer Raspberry Pi pe o șină DIN.

Sisteme de tip embedded

Italtronic a dezvoltat, de asemenea, o gamă de carcase dedicate sistemelor embedded și anume computere pe o singură placă și platforme conexe bazate pe microcontrolere. Este vorba despre soluții destinate montării pe șină DIN, unde sunt adesea utilizate drept controlere (de exemplu, pentru automatizarea clădirilor) sau agregate de date (de exemplu, pentru instalații solare). Produsele Italtronic sunt adaptate la dispozitivele Raspberry Pi, Arduino, Odroid sau BeagleBone. Datorită conformității cu dimensiunile și locațiile standardizate ale orificiilor de montare/conectori, montarea produsului selectat este simplă, iar conectarea acestora (de exemplu, la o rețea Ethernet) nu necesită o prelucrare mecanică a carcasei. Forma acestuia din urmă permite montarea în orice dulap de control tipic sau chiar într-o cutie de distribuție obișnuită, lângă siguranțe.

Carcasă universală, montată pe perete, dedicată, printre altele, sistemelor de alarmă.

Carcase pentru dispozitive de alarmă și senzori

Soluțiile din seria THERMO au fost dezvoltate pentru sisteme HVAC, instalații de incendiu și de alarmă etc. Acestea sunt în principal panouri montate pe perete, dar gama include și abajururi semitransparente ca bază pentru structurile de iluminat de semnalizare sau de urgență. Variantele de carcasă selectate au o fantă dedicată pentru baterie și butoane care pot fi folosite pentru reglaje. De asemenea, este disponibilă o versiune cu decupare în panoul frontal pentru soluții echipate cu un afișaj. În interiorul carcasei există spațiu pentru PCB. De asemenea, se pot realiza găuri (perforate din fabrică) în panoul din spate pentru a conecta unitatea la cablurile de alimentare și de semnal trase în interiorul peretelui. Fantele din unele modele permit găzduirea de senzori care măsoară calitatea aerului sau temperatura, sau a unui buzzer (sau difuzor) care emite un semnal sonor.

Carcasă pentru panou, adâncă (124 mm).

Carcase pentru panou

Italtronic produce carcase pentru plăci în conformitate cu IEC 61554, un standard utilizat în mod obișnuit în industrie – acestea sunt grupate în seria INCABOX. Cadrul frontal, partea vizibilă pentru utilizator, este plasat „pe presă” și blocat cu zăvoare. Afișajele, butoanele și alte elemente de interfațare sunt montate pe o PCB fixată pe cadru. În acest punct se poate instala și un filtru translucid. PCB-ul principal este glisat în carcasă prin spate și fixat cu ajutorul unor glisiere dedicate – la anumite modele este posibilă înlocuirea PCB-ului prin față. Profunzimea acestor produse variază între 50 mm și 200 mm. Întreaga carcasă poate fi asamblată și instalată fără unelte. Produsele din seria INCABOX sunt, prin urmare, soluția perfectă pentru aplicațiile industriale, unde vor asigura o protecție robustă și o instalare/întreținere ușoară a controlerelor, afișajelor și a altor componente de automatizare.

Carcase vidate

Carcasele vidate sunt utilizate pentru a încapsula circuitele electronice. Această metodă de izolare este utilizată în principal pentru circuitele de tensiune înaltă în cazul în care există un risc de arc electric/ardere. Vidarea este, de asemenea, o metodă eficientă de protecție a componentelor electronice împotriva agenților atmosferici, cum ar fi umiditatea și praful. Realizate din ABS negru, carcasele vidate Italtronic sunt potrivite pentru a fi umplute cu rășină epoxidică sau altă substanță izolatoare. Sunt disponibile în șase dimensiuni pentru a se potrivi unei varietăți de aplicații – atât pentru circuite de putere mici, cât și pentru PCB-uri cu suprafețe mai mari.

Accesoriile Italtronic includ kituri de asamblare.

Accesorii

În catalogul TME puteți găsi, de asemenea, elemente și module suplimentare, care permit extinderea dulapurilor marca Italtronic. Un exemplu de astfel de produs poate fi reprezentat de cadrele echipate cu deschideri transparente – compatibile cu carcasele pentru plăci din seria INCABOX. Protejează în mod eficient ecranele și întrerupătoarele montate pe partea frontală de praf sau stropiri, sporind siguranța și durata de viață a echipamentului. Un alt accesoriu pentru această serie sunt panourile din spate echipate cu conexiuni de alimentare și de semnal.

Cu toate acestea, produsele însoțitoare nu se limitează la INCABOX. Toate seriile descrise au accesorii dedicate, precum filtre semitransparente, fișe, conectori, elemente de montare – iar marea majoritate a acestor soluții sunt livrate direct din depozitele noastre. Datorită acestui lucru clienții TME primesc rapid atât carcasa, cât și toate accesoriile necesare pentru instalarea acesteia.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
Pentru textul original accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu