Cum vor influența nodurile IoT Wi-Fi® – simple și sigure – tendințele și inovația pentru IIoT 4.0

by donpedro
  • Care sunt (sau vor fi) problemele pieței IIoT 4.0 în opinia Microchip?

Una dintre marile provocări ale Internetului Industrial al Lucrurilor (IIoT) 4.0 este identificarea “aplicației potrivite” și a “următorului lucru important”. Despre IIoT 4.0 se vorbește adesea în termeni generali și pentru multe companii industriale este abstract – abstract într-un mod care face dificilă inovarea.

AVR-IoT WG 

Adesea, conversațiile din cadrul industriei se îndreaptă în direcția “ei bine, puteți face senzori conectați care să măsoare “orice” tip de date din instalația dumneavoastră”. Această asociere largă cu minunea tehnologică pe care o reprezintă IIoT îi împiedică pe clienții de astăzi să identifice soluțiile inovatoare și revoluționare care îi vor ajuta să își ducă productivitatea și calitatea – și competitivitatea – la noi niveluri. Așadar, cum putem deschide conversația pentru a ajuta la o mai bună identificare și avansare a nevoilor IoT ale unui client?

Începeți de la zero și iterați! Puneți întrebări de genul: “Care este cea mai mare durere de cap cu această parte a liniei de producție?”.

PIC-IoT WG 

De exemplu, dacă răspunsul lor este alunecarea curelei care cauzează un flux instabil de unități, atunci furnizorul IIoT poate oferi senzori specifici pentru verificarea momentului în care începe să apară alunecarea. Acest fapt ar permite clientului să ruleze banda la viteza proiectată pentru întreaga perioadă de lucru, făcând ajustări imediat ce apare problema. Întreținerea planificată și ajustările în timp real sunt întotdeauna mai puțin costisitoare decât situațiile neașteptate de defecțiune a liniei.

  • În opinia Microchip, ce funcții vor fi solicitate în viitor microcontrolerelor de către piața de automatizări industriale?

Sigur … “doar puneți împreună câțiva senzori!”. Poate părea simplu, dar nu este. Realitatea este că prototiparea rapidă este necesară pentru o inovație rapidă, iar blocurile constructive potrivite sunt deja disponibile în prezent, ajutând furnizorii să identifice mai bine nevoile clienților lor, iar aceștia să înțeleagă mai bine ceea ce au de oferit furnizorii și IIoT 4.0 pentru eficientizarea instalațiilor lor.

  • Ce caracteristici și avantaje oferă microcontrolerele Microchip?

Plăcile de dezvoltare AVR-IoT și PIC-IoT WG de la Microchip Technology au depășit principalele obstacole care au limitat, până în prezent, posibilitățile de accelerare a prototipării și inovării în mediul IIoT. Datorită conectivității Wi-Fi, securității și conectivității în cloud, plăcile AVR-IoT și PIC-IoT reprezintă un punct de plecare perfect atunci când se conectează o varietate de aplicații – de la noduri de senzori wireless la sisteme de iluminat inteligente – până la cloud pentru comandă sau control de la distanță. Prin combinarea unui microcontroler (MCU) AVR® sau PIC® puternic, dar simplu, cu un element securizat CryptoAuthentication™ și un controler de rețea Wi-Fi complet certificat, aceste plăci plug-and-play facilitează conectarea aplicațiilor embedded la Google Cloud. Conectorul Click™ le face ideale pentru prototiparea senzorilor, folosind modulele Click existente sau adăugând tipul de senzor necesar pentru a rezolva provocarea inginerească în cauză.

Atunci când se utilizează plăcile Microchip, principalele obstacole legate de conectivitate și securitate sunt eliminate. Acum, dezvoltatorii pot proiecta și evalua rapid noi concepte IIoT 4.0 la scară mică, în colaborare cu partenerii industriali. Acest lucru permite un proces alert de învățare și iterații rapide, transformând cu ușurință ideile și conceptele în soluții. Prototiparea rapidă pentru IIoT 4.0 optimizează foarte mult costurile și eficiența unui client, având potențialul de a crea un nou progres în modul de funcționare a industriei.

Pentru ca firmele de proiectare să aibă succes în stimularea inovației IIoT 4.0, este important să se asocieze cu dezvoltatorii potriviți. Cloud-ul și procesarea în cloud necesită dezvoltatori de software și web calificați. Și, pe măsură ce datele vor deveni tot mai mari, va fi nevoie, de asemenea, de analiști de date și experți în inteligență artificială. Furnizorii IIoT și companiile industriale care nu adoptă prototiparea rapidă pentru a dezvolta soluții avansate de automatizare și monitorizare vor avea probabil dificultăți în contextul unei piețe competitive precum cea de astăzi. Foarte puține companii dispun de competențele, timpul și banii necesari pentru a crea soluțiile WiFi sigure necesare pentru a accelera prototiparea și inovarea IIoT 4.0. Prin urmare, adoptarea blocurilor constructive, cum ar fi plăcile de dezvoltare AVR-IoT și PIC-IoT de la Microchip, și valorificarea cunoștințelor oferite de dezvoltatorii potriviți, pot aduce beneficii importante acelor companii care doresc să exceleze în piața industrială.


Autor: Jacob Lunn Lassen,
Sr. Marketing Manager – IoT și siguranță funcțională

Microchip Technology   |   https://www.microchip.com

Sigla-Microchip

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu