Microchip adaugă o nouă ofertă de instrumente de dezvoltare pentru proiectanții care utilizează FPGA-ul SoC PolarFire® RISC-V® SoC de mică putere pentru aplicații de viziune embedded la periferie

by donpedro

Microchip Technology a anunțat cea de-a doua ofertă de instrumente de dezvoltare din cadrul inițiativei Smart Embedded Vision pentru proiectanții care folosesc sistemul FPGA (Field Programmable Gate Array) PolarFire RISC-V System on Chip (SoC). Dispozitivul PolarFire, care oferă cel mai redus consum de putere din industrie din categoria SoC FPGA, este singurul dispozitiv de clasă medie de acest tip care suportă simultan procesare video dual 4K și procesoare de aplicație quad core RISC-V care rulează atât sistemul de operare în timp real (RTOS), cât și sisteme de operare complexe precum Linux®.

Platforma de dezvoltare Smart Embedded Vision de la Microchip se alătură kit-ului de dezvoltare software (SDK) anunțat anterior de companie VectorBlox™ și IP pentru utilizarea dispozitivelor PolarFire pentru a programa o rețea neuronală instruită, fără a fi nevoie de experiență anterioară în FPGA. Cea mai recentă ofertă simplifică dezvoltarea de soluții edge-compute în mediile cu provocări termice ale aplicațiilor IIoT și de automatizare a fabricilor. IP-ul, hardware-ul și instrumentele platformei pentru aceste soluții includ:

  • Embedded Vision – Suportă următoarele: camere duale 4K MIPI CSI-2; HDMI®0 cu expansiune bazată pe FPGA Mezzanine Card (FMC); CoaXPress® 2.0; SDI (6 Gbps și 12 Gbps); Universal Serial 10 GE Media Independent Interface (USXGMII) MAC IP cu auto-negociere și protocoale USB 3.1 Gen 1 și Gen 2.
  • IIoT și automatizarea fabricilor – Permite: Wi-Fi®/Bluetooth®; USB 2.0; card SD; Embedded MultiMediaCard (eMMC); funcționalitate Peripheral Component Interconnect Express (PCIe®) endpoint și port rădăcină complet integrată, configurată pentru patru benzi (lanes) și un conector mikroBUS™ care poate fi utilizat cu platforma Trust&GO de la Microchip pentru conectivitate cloud securizată.

Platforma include suport pentru ecosistemul Mi-V RISC-V de la Microchip, inclusiv instrumente de dezvoltare de la AdaCore, Green Hills Software, Mentor Graphics și Wind River. Sunt disponibile soluții RTOS comerciale, inclusiv VxWorks® și Nucleus®, iar cele gratuite includ Zephyr® și FreeRTOS™. Soluții middleware sunt disponibile de la DornerWorks, Hex Five și Veridify Security.

FPGA-urile PolarFire SoC FPGA de la Microchip combină eficiența termică și securitatea de nivel militar pentru sisteme inteligente și conectate, cu un consum de putere la jumătate față de alternativele existente. PolarFire SoC și platforma Smart Embedded Vision Platform oferă proiectanților posibilitatea de a alege între un sistem de calcul edge bazat pe un sistem de operare bogat, hard real-time, cu memorie mare, de 2 MB, și timp real mixt plus suport pentru un sistem de operare complex. Utilizatorii pot învăța o singură platformă pentru a servi trei aplicații.

Disponibilitate

Platforma de dezvoltare Smart Embedded Vision de la Microchip este disponibilă acum, iar FPGA-urile PolarFire SoC sunt în producție. Pentru mai multe informații, contactați FPGA_Marketing@microchip.com.

Vă rugăm să ne anunțați dacă doriți să vorbiți cu un expert în domeniu despre FPGA PolarFire SoC FPGA și despre cum să optimizați IIoT, automatizarea fabricilor și alte aplicații de viziune embedded la marginea rețelei (edge).

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu