Simplificați implementarea coboților: o privire mai aprofundată în lumea UR+

by donpedro

Universal Robots (UR) colaborează cu peste 400 de companii terțe pentru a permite clienților săi să ruleze aplicațiile cu coboți cât mai ușor posibil. În acest scop, le oferă acces la periferice certificate și kituri de aplicații din ecosistemul propriu numit UR+, nu doar cel mai mare ecosistem din industria coboților, dar și un instrument excelent pentru o automatizare rapidă și ușoară. În interviul de mai jos, Early Ewing, Global Head UR+ Ecosystem, vorbește despre evoluția ecosistemului UR+ din ultimul an și despre perspectivele de viitor pentru acesta, conturate în jurul scopului final de a lansa și de a oferi cele mai bune componente sau kituri de aplicații noi UR+ care sprijină aplicațiile clienților și succesul comun.

Ce s-a schimbat în ecosistemul UR + în ultimul an?

A trecut mai mult de un an, dar lansarea kit-urilor de aplicații certificate UR+ în martie 2020 a fost o schimbare majoră, deoarece a marcat o schimbare de strategie, în vederea unei mai bune echipări pentru a rezolva sarcini din lumea reală, inclusiv aplicații bazate pe procese cu aceste produse. Aceasta este o etapă foarte importantă care indică faptul că UR începe să gândească dincolo de flanșa robotului către o mentalitate de rezolvare a problemelor. Nu este doar o inițiativă tehnologică, ci implică și producerea de cunoștințe profunde de proces în cadrul comunității partenere UR+. Inițial, aveam în minte câteva seturi de aplicații interesante. Dar apoi am văzut că există, de asemenea, multă implicare din partea integratorilor de sistem (SI), deoarece aceștia știu exact de ce au nevoie clienții. A devenit foarte obișnuit ca integratorii să abordeze piața coboților cu kituri de aplicații UR+ deoarece pot crea soluții scalabile de produse. Aceștia își pot transfera expertiza în domeniu în ceva valoros și accesibil și pentru clienții noștri. Echipa UR+ a evoluat și ea în ultimul an. Ne-am extins în regiuni cheie și am dezvoltat o echipă globală și diversă. Programul atrage cu adevărat talente. Pe măsură ce ecosistemul continuă să crească, necesită noi perspective. Acesta este cel mai interesant aspect pentru mine personal.

A avut Covid19 vreo influență asupra ecosistemului UR+?

Cu siguranță. Cea mai mare schimbare a fost limitarea bruscă a capacității de a face teste la fața locului. Obișnuiam să ne vizitam în mod regulat partenerii pentru certificarea finală, dar acest lucru nu a mai fost posibil. A fost o provocare pe termen scurt la începutul pandemiei, dar ne-am mobilizat rapid, iar acum suntem eficienți în testarea și certificarea la distanță. Am devenit creativi atunci când trebuie să livrăm lucruri și să înființăm laboratoare de testare la distanță acasă.

Important este că am menținut și acum am crescut și nivelul de diligență în timpul procesului de certificare a produsului. Am învățat o mulțime de lucruri care ne fac mai eficienți. Când o să avem din nou ocazia de a vizita sediile partenerilor noștri, vom putea îmbunătăți cu ușurință acea diligență fără a pierde eficacitatea.

Putem face foarte multe lucruri rapid de la distanță, acolo unde are sens. Acest lucru ar putea influența politicile noastre. Dar așteptăm cu nerăbdare să petrecem din nou mai mult timp personal și de calitate cu partenerii noștri UR+.

Ce s-a mai întâmplat în ecosistemul UR+, relevant pentru utilizatorii de coboți?

În februarie 2021 am introdus pe UR+ primele noastre produse orientate spre siguranță. Astfel extindem capacitatea plug-and-play în diferite domenii și începem să abordăm diferite aspecte ale soluțiilor în strânsă colaborare cu partenerii cheie. De asemenea, am actualizat magazinul de pe site-ul UR+. Acest lucru ne permite să prezentăm în mod eficient produsele partenerilor noștri în fața expansiunii rapide a ecosistemului. De exemplu, am adăugat noi opțiuni de filtrare pe site. Acest lucru le ușurează clienților interacțiunea cu portofoliul extins și îi ajută să găsească rapid ceea ce caută.

A existat un produs UR+ nou sau un kit de aplicație care v-a surprins cel mai mult?

Da. Am fost impresionat de soluția de siguranță SICK și de calitatea ofertei respective. SICK este un partener foarte important pentru Universal Robots și avem o viziune comună despre siguranța coboților. Am învățat unii de la ceilalți iar la finalul procesului a ieșit un produs de foarte bună calitate. Acesta este un bun exemplu pentru o colaborare eficientă. Iar colaborarea este întotdeauna importantă în ecosistemul nostru. În acest fel suntem capabili să punem la dispoziția clienților noștri resurse de cunoștințe profunde.

Ceea ce m-a impresionat, de asemenea, a fost nivelul de succes în jurul kiturilor de aplicații. Acest lucru este încurajator atunci când ne gândim la ce putem face cu kiturile de aplicații în viitor. Integratorul de sisteme Vectis Automation din SUA este un bun exemplu aici. Au avut un grad ridicat de succes pe piața de sudare, introducând un kit de aplicații UR+ pentru sudare. Iar acest partener a demonstrat că există oportunități de succes ca integrator dacă implementați aceste seturi de aplicații.

Echipa UR+ a lansat aproape 300 de produse UR+ și peste 50 de kituri de aplicații până acum. Aveți unul preferat?

Nu. Produsele mele preferate UR+ sunt cele care rezolvă problema clienților noștri. Există o mulțime de produse cu soluții bune. Dar nu este vorba despre cea mai tare tehnologie sau despre ultima lansare. Este vorba despre impactul pe care produsele îl au asupra clientului.

Ce va urma? Puteți oferi câteva informații despre planurile de viitor?

Lucrăm în mod constant pentru a pune accent pe rezolvarea aplicațiilor clienților și îmbunătățirea proceselor prin introducerea unor produse mai bune și bine dezvoltate în ecosistem. Acest lucru înseamnă obținerea unei înțelegeri mai profunde a proceselor și aplicațiilor și, în consecință, prioritizarea eforturilor noastre. Este interesant să vezi o colaborare tot mai strânsă cu restul echipelor de produse și aplicații din cadrul UR pentru a ajuta la obținerea acestui lucru. De asemenea, continuăm să ne concentrăm asupra calității. De aceea, construim punți între grupul nostru de cercetare și dezvoltare și partenerii noștri, în interesul de a aduce produse mai bune și mai robuste în ecosistem.

Universal Robots

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu