Renesas și wolfSSL permit soluții de securitate IoT gata de utilizare bazate pe stiva embedded TLS

by donpedro

Renesas Electronics Corporation și wolfSSL, un furnizor de soluții de securitate embedded, au anunțat un acord de licențiere pe mai mulți ani prin care clienții de microcontrolere pe 32-biți de la Renesas pot obține o licență comercială gratuită pentru stiva wolfSSL TLS (Transport Layer Security) cu suport integrat pentru motorul de securitate hardware de la Renesas, plus biblioteca criptografică wolfCrypt certificată FIPS. Toți clienții familiilor de microcontrolere Renesas – RA, RX și Synergy – sunt eligibili pentru licența comercială, care include asistență tehnică din partea wolfSSL.

TLS este standardul mondial pentru securizarea comunicațiilor pe internet. O soluție TLS construită pe motoare de securitate hardware certificate și integrate, cum ar fi Renesas TSIP (Trusted Secure IP) și SCE (Secure Crypto Engine), oferă mecanismul suprem pentru a crea produse IoT sigure. Stiva TLS embedded wolfSSL este o soluție TLS ușoară, scrisă în ANSI C și destinată mediilor embedded, RTOS și cu resurse limitate – în primul rând datorită dimensiunilor sale reduse, vitezei și setului de caracteristici. wolfSSL suportă standarde industriale până la nivelurile actuale TLS 1.3 și DTLS 1.2 și este de până la 20 de ori mai mică decât OpenSSL. Pe lângă integrarea completă cu motoarele de securitate hardware ale microcontrolerelor Renesas, wolfSSL include biblioteca criptografică wolfCrypt, care a fost certificată conform FIPS 140-2 nivel 1. wolfCrypt suportă majoritatea algoritmilor și cifrurilor populare, precum și cele progresive, cum ar fi schimbul de chei post-cuantice, disponibile prin intermediul liboqs din cadrul proiectului Open Quantum Safe.

Disponibilitate

Clienții de microcontrolere pe 32-biți de la Renesas pot descărca stiva TLS wolfSSL, inclusiv biblioteca de criptografie wolfCrypt la adresa https://github.com/wolfssl/Renesas

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu