Circuitul integrat de management al bateriei de la Analog Devices oferă o durată de funcționare mai lungă a acesteia

by donpedro

Analog Devices, Inc. (ADI) a lansat circuitul de management al bateriei MAX17330 cu indicator al nivelului de încărcare integrat și protecție avansată a bateriei pentru baterii litiu-ion/polimer cu o celulă, soluție care oferă pentru aplicațiile de larg consum o durată de funcționare mai mare decât cea a produselor similare. Noul circuit integrat extinde portofoliul ADI de produse de management al bateriilor care oferă deja o acuratețe de top pentru piețele auto și industriale. În comparație cu produsele similare, MAX17330 prelungește semnificativ durata de funcționare și monitorizează pericolele de autodescărcare a celulelor interne, reducând în același timp dimensiunea soluției pentru produsele alimentate de la baterii cu o singură celulă. Tehnologiile AccuCharge™ și ModelGauge™, brevetate de ADI, asigură o încărcare completă superioară și o descărcare sigură și profundă, permițând o durată de funcționare mai lungă a dispozitivelor medicale și de fitness, a senzorilor pentru automatizările casnice și ale clădirilor, a computerelor și terminalelor portabile. De asemenea, MAX17330 simplifică managementul bateriei pentru dispozitivele care utilizează celule paralele, cum ar fi smartphone-urile și tabletele pliabile, precum și ochelarii inteligenți AR/VR.

Circuitele integrate convenționale de încărcare a bateriilor implementează tehnici care au ca rezultat o încărcare inconsecventă și, în consecință, necesită o marjă suplimentară pentru dispozitivul de protecție a bateriei. Acest lucru împiedică încărcarea bateriei la nivelul său maxim. Multe dispozitive moderne necesită mai multe celule care sunt separate fizic pentru a gestiona distribuția sarcinii pentru o bună ergonomie sau experiență de utilizare. Astfel, apar provocări în timpul încărcării, deoarece bateriile pot avea impedanțe inegale și pot avea, de asemenea, capacități și stări inițiale diferite. MAX17330 abordează aceste provocări prin controlul încărcătorului cu ajutorul indicatorului său integrat de măsurare a nivelului de încărcare pentru fiecare celulă în parte.

Caracteristici și avantaje ale circuitului MAX17330

  • Încărcare completă mai bună pentru o durată mai mare de funcționare a bateriei: Încărcarea cu 20% mai precisă grație tehnologiei AccuCharge oferă o încărcare completă superioară pentru o durată de funcționare mai lungă.
  • Precizie mai mare a indicatorului nivelului de încărcare bateriei: Algoritmul de măsurare a nivelului de încărcare bateriei ModelGauge m5 oferă citiri ale stării de încărcare (SOC) cu 40 la sută mai precise; configurarea EZ elimină orice nevoie de caracterizare a bateriei.
  • Dimensiuni mai mici: Capsula mică WLP (wafer level package) și integrarea funcțiilor de încărcare a bateriei, a indicatorului de nivel, a dispozitivului de protecție și a autentificatorului reduc dimensiunea totală a soluției cu 36% în comparație cu soluții similare.

Prețuri și disponibilitate

  • MAX17330 este disponibil acum la prețul de 2,25 $ pentru 1.000 de unități într-o capsulă WLP cu 15 terminale, pas de 0,5 mm, 1,9 mm × 2,5 mm.
  • MAX17330X2EVKIT este disponibil la prețul de 94,34 $

Informații suplimentare

Analog Devices

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu