Murrelektronik pătrunde în lumea sistemelor de viziune

by donpedro

Soluții de instalare a sistemelor Vision de la Murrelektronik (de la stânga la dreapta): Switch-ul Xelity Hybrid se ocupă de comunicarea datelor și de alimentarea cu energie, Injection Box este un alimentator cvadruplu de tensiune și semnal cu 24 V, Master Breakout Box distribuie tensiune și semnale, iar NEC Class 2 Splitter este un distribuitor pur de tensiune și semnal. — Imagine: Murrelektronik GmbH

Sistemele de viziune devin din ce în ce mai importante în producția industrială și în logistică. Când vine vorba de Industria 4.0 sau de AIoT (Inteligența Artificială a Lucrurilor), camerele de procesare a imaginilor industriale nu pot lipsi. Cu soluțiile sale de instalare a sistemelor Vision, Murrelektronik GmbH, cu sediul în Oppenweiler, Germania, oferă acum soluții de instalare descentralizate pentru procesarea industrială a imaginilor. Cu sprijinul Murrelektronik, constructorii de mașini și sisteme au alături un partener puternic în materie de surse de alimentare și de gestionare a semnalelor/datelor pentru interconectarea inteligentă a camerelor în procesele de producție industrială sau în logistică. Murrelektronik se bazează pe componente descentralizate, inclusiv switch-uri, distribuitoare și alimentatoare care pot fi montate pe mașină, precum și pe tehnologia corespunzătoare de cabluri și conectori de înaltă performanță. Aceste componente minimizează efortul de instalare și maximizează performanța atât pentru mașinile și sistemele noi, cât și pentru cele existente.

“Plug and Play” pentru sistemele Vision

Alimentarea eficientă cu energie și comunicarea fiabilă a datelor sunt pilonii unui concept de instalare funcțional. Scopul este de a combina dispozitivele unei mașini sau ale unei instalații într-un sistem în mod eficient și economic. Soluțiile modulare de instalații Vision de la Murrelektronik vă permit să integrați un concept de instalare descentralizat în arhitecturi de sistem existente, precum și în mașini și sisteme noi.

Aceste componente includ Xelity Hybrid Switch (care dispune de conexiuni pentru până la patru camere și gestionează o comunicare de date fără probleme și fără erori), Master Breakout Box (un distribuitor de tensiune și semnal) și Injection Box (un alimentator de tensiune și semnal). Fiecare dintre ele este proiectată pentru a fi montată direct în cadrul utilajului, în apropierea sistemului de viziune respectiv. „Conceptul nostru de instalare descentralizată are avantajul imbatabil că îi scutește pe clienții noștri de instalarea costisitoare și lungă a dulapului de control”, spune Simon Schlichenmaier, Market Development Vision Systems la Murrelektronik. „Dulapurile de comutare pot fi făcute mai mici.” Un alt avantaj, cu soluțiile modulare plug & play de la Murrelektronik, sistemele de viziune nu numai că pot fi puse în funcțiune rapid și flexibil, dar facilitează și accelerează diagnosticarea funcțiilor în timpul funcționării, reducând semnificativ timpul de oprire a sistemului și a utilajului.

Inteligență acolo unde este nevoie de ea

Schlichenmaier: „Cu soluțiile noastre de instalare a sistemelor Vision, ne concentrăm pe procesele care au loc între cameră și controlerul sistemului.” Acolo unde procesarea industrială a imaginilor nu era posibilă în sistemele existente din cauza dulapurilor de control supraaglomerate, soluțiile de instalare a sistemelor Vision de la Murrelektronik oferă un remediu cu cabluri mai scurte și mai puțină aglomerație de cabluri. Datorită unei viteze de transmisie a datelor de 1 gigabit/secundă (Gbit/s) prin intermediul cablurilor cu cod X, este posibilă procesarea imaginilor de înaltă rezoluție pentru multe aplicații industriale. Comunicarea în rețea are loc la o viteză de până la 2,5 Gbit/s.

„Prelucrarea datelor are loc la utilaj. Noi aducem inteligența acolo unde este nevoie de ea”, spune Schlichenmaier și adaugă: „Cu ajutorul soluțiilor de instalare a sistemelor Vision de la Murrelektronik, clienții noștri își pot ajusta procesele de producție pentru o mai mare eficiență și un randament mai mare. Ca urmare, ei cresc calitatea și evită reluările costisitoare. Și, destul de întâmplător, slăbim dulapurile de control.”

 

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu