Farnell semnează un acord de distribuție cu Epishine pentru a permite în cadrul proiectelor electronice recoltarea energiei luminoase

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente electronice, produse și soluții, a semnat un nou acord de franciză cu Epishine, un producător suedez inovator de celule solare organice imprimate și kituri de dezvoltare. Noile celule solare organice tipărite, aflate pe piață, sunt optimizate pentru recoltarea energiei din iluminatul de interior, permițând utilizarea energiei solare organice peste tot. Inginerii proiectanți pot folosi această tehnologie nouă și inovatoare cu ajutorul kitului Light Energy Harvesting Evaluation Kit de la Epishine. Farnell este primul distribuitor cu servicii de înaltă calitate care stochează produse de la Epishine.

Celulele solare organice de la Epishine sunt mici, subțiri, flexibile și imprimate pe plastic reciclabil. Celulele pot fi integrate cu ușurință în orice echipament electronic de mică putere, unde transformă lumina ambientală din interior în energie electrică. Proiectanții de noi produse pot înlocui bateriile din senzorii wireless și alte dispozitive similare cu celulele solare organice, astfel încât să reducă impactul asupra mediului cauzat de deșeurile de baterii și să elimine costurile de înlocuire a acestora.

Kitul de evaluare pentru recoltarea energiei luminoase (EK01LEH3_6) demonstrează modul în care modulele de recoltare a energiei luminoase (LEH) de la Epishine pot alimenta dispozitive wireless de interior cu consum redus de energie, care de obicei sunt alimentate de baterii. Kitul combină un modul LEH cu 6 celule de 50 × 50 mm cu un supercapacitor care acționează ca buffer de energie și un sistem inteligent de management al încărcării pentru a susține diferite tensiuni de ieșire și soluții de stocare a energiei. Poate utiliza, ca rezervă, chiar și o baterie primară externă. Kitul de evaluare poate furniza un curent de ieșire suficient pentru a alimenta majoritatea dispozitivelor wireless de putere redusă, cum ar fi BLE, Zigbee și LoRa. Capabilitatea de a programa kitul de evaluare oferă un plus de flexibilitate și scoate în evidență posibilitățile exclusive ale modulelor LEH de la Epishine în materie de proiectare și integrare a produselor.

Caracteristicile cheie includ:

Tensiune de ieșire selectabilă, cuprinsă între 1,8V și 3,3V în trepte de 0,1V

Curent de ieșire de până la 300mA

Optimizat pentru utilizare în interior (-20°C până la 40°C / 0-85%RH) cu intensități de iluminare de la 20 la 1000 lux

Un supercapacitor pentru stocarea energiei ce poate fi reconfigurat pentru a încărca o baterie reîncărcabilă

Celulele solare organice de la Epishine vor fi adăugate la portofoliul de produse al Farnell în cursul acestui an.

Lee Turner, Global Head of Semiconductors and SBC la Farnell, a declarat: “Suntem foarte încântați că am semnat acest acord cu un furnizor atât de interesant și inovator. Epishine oferă clienților noștri posibilitatea de a proiecta noi produse folosind dispozitive de alimentare de ultimă generație. Această tehnologie inovatoare va adăuga o valoare reală la produsele finale ale clienților și va îmbunătăți recomandările de mediu ale utilizatorilor finali. Farnell continuă să adauge noi furnizori de ultimă oră, precum Epishine, astfel încât clienții noștri să poată beneficia de cele mai recente inovații în domeniul noilor tehnologii.”

Niklas Forsgren, Product Integration Manager la Epishine, a declarat: “Epishine vede o mare oportunitate în punerea la dispoziție a kitului nostru de evaluare prin intermediul uriașei rețele a companiei Farnell, oferind pieței posibilitatea de a evalua această tehnologie interesantă. Dacă nu ați testat celulele solare organice pentru alimentarea dispozitivelor dumneavoastră, ar trebui să accesați pagina web a Farnell și să comandați imediat kitul de evaluare. Kitul este ușor de utilizat, astfel încât vă puteți conecta rapid dispozitivul și puteți testa dacă acesta poate funcționa utilizând doar o rază de lumină”

Înființată în 2016, Epishine este o companie suedeză de tehnologie care produce module flexibile de lumină organică și un kit de dezvoltare pentru a ajuta inginerii să proiecteze noi produse care, în mod normal, sunt alimentate de baterii. Modulele de lumină pot fi utilizate pentru a alimenta parțial sau complet senzorii wireless și alte dispozitive similare necesare în lumea noastră tot mai conectată.

Farnell oferă o gamă extinsă de produse din portofoliul său cuprinzător de semiconductoare pentru a sprijini inginerii proiectanți. Clienții au, de asemenea, acces gratuit la resurse online, fișe tehnice, note de aplicare, videoclipuri, seminarii web și asistență tehnică 24/5.

Kitul de evaluare pentru captarea energiei luminoase de la Epishine este acum disponibil pentru livrare rapidă de la Farnell și Newark în America de Nord.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu