Câștigați o placă de evaluare MCP6C02 produsă de Microchip

by donpedro

Această placă demonstrează performanța amplificatorului de detecție a curentului ‘high-side’ – MCP6C02 de la Microchip.

Calificat AEC-Q100, amplificatorul MCP6C02 este oferit atât într-o capsulă SOT-23 cu 6-pini Grad 1, cât și într-o capsulă VDFN 3×3 cu 8-pini, Grad 0. Furnizând o eroare de offset maximă de numai 12µV, capsula VDFN oferă cea mai mică tensiune de offset pentru orice amplificator de detecție a curentului ‘high-side’ de Grad 0. Specificată pe o gamă de temperaturi de la -40°C la +150°C, eroarea sa de offset (cea mai bună de pe piață) permite utilizarea unor rezistori de șunt de valoare mai mică, menținând în același timp o rezoluție de măsurare ridicată. Acest lucru permite o măsurare a curentului mai precisă și mai eficientă din punct de vedere energetic pentru acele aplicații expuse la temperaturi extreme, cum ar fi motorul din cadrul pompei de apă a unui vehicul.

Dispozitivul MCP6C02 de la Microchip dispune, de asemenea, de un filtru EMI pe cip și de o arhitectură zero-drift. Filtrul EMI ajută la asigurarea unei protecții suplimentare împotriva interferențelor electrice de înaltă frecvență, cum ar fi hotspoturile wireless și frecvențele radio, în timp ce arhitectura cu autocorecție aduce o precizie sporită la măsurarea curentului. Împreună, aceste caracteristici permit dezvoltatorilor să creeze soluții mai performante într-o mare varietate de aplicații, cum ar fi crearea unei bucle de reacție controlată în curent pentru o sursă de alimentare sau un motor, monitorizarea și încărcarea bateriilor sau monitorizarea nivelurilor de curent din motive de siguranță.

Pentru o demonstrație convenabilă a plăcii de evaluare, aceasta este prevăzută cu o sarcină. Odată ce placa este alimentată se va produce o cădere de tensiune mică, măsurabilă, pe un rezistor de șunt aflat pe placa de evaluare. Această cădere de tensiune este apoi amplificată de MCP6C02 și trimisă diferențiat la punctele de testare: VOUT+ și VOUT- (TP1 și TP2).

Pentru a avea șansa de a câștiga o placă de evaluare MCP6C02 sau pentru a primi un cupon de reducere de 20%, inclusiv transport gratuit, vizitați pagina https://page.microchip.com/E-Azi-6C02.html și introduceți datele voastre în formularul online.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu