Reduceți pierderile de comutație cu până la 50%, accelerând totodată timpul de lansare pe piață cu primul driver de poartă digital complet configurabil pentru MOSFET-uri din carbură de siliciu

by donpedro

Pe măsură ce crește cererea de autobuze electrice și de alte vehicule grele de transport cu propulsie electrică pentru a fi îndeplinite obiectivele de reducere a emisiilor, soluțiile de gestionare a puterii bazate pe carbura de siliciu asigură o mai mare eficiență în acest tip de aplicații. Pentru a-și completa portofoliul larg de produse MOSFET discrete și de module din carbură de siliciu, Microchip Technology Inc. a lansat un nou driver de poartă de 1200V gata de producție, care oferă dezvoltatorilor de sisteme mai multe niveluri de control și de protecție pentru o funcționare sigură, fiabilă și calificată pentru cerințele stricte de transport.

Pentru proiectanții de echipamente de conversie a puterii bazate pe carbura de siliciu, driverul digital de poartă cu două canale AgileSwitch® 2ASC-12A2HP 1200V de la Microchip, cu tehnologie Augmented Switching™, este calificat pentru producție și complet configurabil. Pentru a asigura o funcționare fiabilă și sigură, driverul de poartă 2ASC-12A2HP oferă mai multe niveluri de control și un nivel mai ridicat de protecție pentru sistemele de alimentare bazate pe MOSFET din carbură de siliciu. În comparație cu driverele de poartă convenționale, atributele esențiale de performanță ale driverelor de poartă AgileSwitch includ abilitatea de a atenua depășirile de tensiune drenă-sursă (Vds) cu până la 80% și de a reduce pierderile de comutație cu până la 50%. Driverul digital de poartă 2ASC-12A2HP poate furniza/absorbi până la 10A curent de vârf și include un convertor DC/DC izolat cu barieră de izolație cu capacitanță redusă pentru semnale PWM și răspuns la erori.

Driverul de poartă 2ASC-12A2HP de la Microchip este compatibil cu cea mai recentă versiune a instrumentului de configurare inteligentă (ICT – Intelligent Configuration Tool) al companiei. Această interfață permite utilizatorilor să configureze parametrii driverului de poartă, inclusiv profilurile de comutație a porții, monitorizările critice ale sistemului și setările interfeței controlerului. Rezultatul este un driver de poartă adaptat la aplicațiile utilizatorilor fără a fi nevoie să schimbe hardware-ul, contribuind la accelerarea timpului de dezvoltare de la evaluare până la producție și permițând proiectanților să modifice parametrii de control în timpul procesului de proiectare. ICT, care poate fi descărcat gratuit, poate permite proiectanților să economisească aproximativ trei până la șase luni din timpul de dezvoltare al noilor proiecte.

Portofoliul Microchip bazat pe carbura de siliciu este completat de gama sa largă de microcontrolere (MCU) și soluții analogice care oferă soluții de sistem complete pentru aplicații de mare putere.

Instrumente de dezvoltare

Driverul digital de poartă AgileSwitch 2ASC-12A2HP este susținut de ICT, inclusiv setări de start pentru multe switch-uri din carbură de siliciu disponibile în comerț. Driverul de poartă este, de asemenea, susținut de o familie de module adaptoare pentru a-i ajuta pe proiectanți să conecteze diverse amprente, precum și de kiturile de dezvoltare ASDAK (Augmented Switching Accelerated Development Kits) ale companiei, care includ drivere de poartă, module adaptoare, un kit de programare și software-ul ICT pentru module MOSFET din carbură de siliciu.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu