Analiza statică a codului din suita Axivion a obținut certificarea pentru siguranță funcțională

by donpedro

Axivion, furnizor de soluții software inovatoare pentru analiza statică a codului și protecția împotriva erodării software-ului, anunță că pachetul de analiză statică a codului (SCA – Static Code Analysis) din suita Axivion a fost certificat de SGS-TÜV Saar în conformitate cu ISO 26262 până la ASIL D, IEC 61508 până la SIL 4 și IEC 62304 până la clasa C. Dezvoltatorii de software pentru aplicații din domeniul auto și al sănătății, precum și pentru alte sisteme electronice cu specificații stricte de siguranță funcțională au acum la dispoziție un set de instrumente puternice, care asigură conformitatea cu cele mai înalte standarde de siguranță de la începutul proiectului și până la toate actualizările și îmbunătățirile software. Certificatul este valabil pentru Axivion Suite începând cu versiunea 7.1.

Atunci când își selectează instrumentele, dezvoltatorii de software esențial pentru siguranță acordă o atenție deosebită clasificării și calificării instrumentelor pentru domeniul respectiv de aplicare. Pachetul certificat SCA al suitei Axivion îndeplinește cerințele ISO 26262:2018 până la ASIL D, IEC 61508 până la SIL 4 și IEC 62304 până la clasa C, cu verificări automate pentru regulile de codare MISRA C, MISRA C++ și AUTOSAR C++14.

Axivion oferă un kit de calificare, în care sunt incluse un manual de siguranță și o suită de teste gata de utilizare pentru verificări de stil în conformitate cu MISRA și AUTOSAR C++14. Aceste suite automatizează execuția testelor și evaluarea rezultatelor, precum și testele de validare pentru actualizări de software și upgrade-uri ale mediului de dezvoltare. Acest lucru face ca suita Axivion să fie adecvată utilizării în proiecte de dezvoltare privind siguranța funcțională, în special în domeniul auto și al asistenței medicale.

Echipa de servicii profesionale a companiei Axivion sprijină integrarea suitei Axivion în infrastructura de dezvoltare și testare existentă a clientului, precum și în procesele de Integrare Continuă. Pentru mai multe informații despre Axivion Suite și pachetul Static Code Analysis (SCA) certificat pentru siguranță funcțională, vizitați www.axivion.com/en.

Axivion

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu