Sfârșitul ‘spaghetelor’ de cabluri

by donpedro

Poate că arată grozav în broșură sau pe site, dar în realitate, spaghetele de cabluri de lângă monitoare nu arată la fel de atrăgător. Soluțiile 3 în 1, care au nevoie de un singur cablu pentru alimentare, comenzile tactile și video, se ridică acum la înălțimea promisiunii din imaginea din broșură.

Acestea se numesc “Magic Monsters” sau “Adapt IQ” și provin de la un producător american de monitoare care a devenit lider mondial în domeniul monitoarelor, afișajelor și tabletelor cu ecran tactil de la înființarea sa în 2008, nu doar datorită calității ridicate a produselor, ci și datorită dezvoltării unor funcții complet noi, în special a celei video prin USB (video over USB). Acest lucru permite ca atât semnalul video, cât și alimentarea să fie transportate în întregime prin USB către ecran, astfel încât nu este nevoie de un cablu separat sau de o unitate de alimentare separată. De asemenea, aceasta permite dezvoltatorilor de plăci să renunțe la interfața HDMI, care este îngreunată de cerințele de licență. Astfel, se reduc costurile și, de asemenea, display-urile devină o propunere interesantă pentru aplicațiile în care spațiul este limitat.

În plus, aceasta ușurează instalarea monitoarelor, deoarece utilizatorul trebuie să conecteze doar un cablu USB.

Pentru video prin USB, se instalează pe computer un driver corespunzător pentru a asigura ieșirea afișajului și comenzile tactile direct prin USB – fără pași suplimentari de calibrare. Driverul este disponibil pentru toate sistemele de operare standard actuale.

Totuși, unele aplicații necesită în continuare un semnal video prin cablu, de exemplu atunci când trebuie acoperite distanțe mai mari de la dispozitivul sursă la monitor sau dacă se utilizează un media player, un sistem în cascadă sau o matrice video, astfel încât driverele pentru sistemele de operare nu pot garanta că semnalul va ajunge la display prin USB. În acest scop, Mimo Monitors oferă modele cu conectori HDMI.

Un singur cablu este suficient pentru transferul semnalului video, al semnalelor de alimentare și de intrare tactilă. (Mimo Monitors)

Soluție universală (all-in-one) pentru condiții de spațiu limitat

Există, de asemenea, o soluție “all-in-one” special proiectată pentru aplicațiile de semnalizare digitală – modelul de 10,1″ include un player media integrat de la producătorul BrightSign, opțional cu sau fără ecran tactil și cu posibilitatea de a utiliza “Power over Ethernet” (PoE) pentru alimentarea cu energie și conexiunea la rețea. Media player-ul integrat elimină necesitatea de a instala cablurile care ar fi fost necesare în caz contrar între afișaj și player, reducând astfel spațiul necesar pentru soluție.

Monitoarele open-frame cu și fără suport tactil pot fi integrate în majoritatea carcaselor, de exemplu pentru utilizarea în magazine. (Mimo Monitors)

Totodată, soluția facilitează protecția împotriva accesului neautorizat sau a intervențiilor frauduloase (tampering). Iar datorită PoE, dispozitivele “all-in-one” pot fi montate oriunde, chiar dacă nu există o sursă de alimentare disponibilă. În consecință, acestea sunt ideale pentru display-urile pentru uși și pentru orice aplicații în care abia dacă există spațiu pentru dispozitive și cabluri separate pentru surse de date. Sunt potrivite pentru a fi utilizate în infrastructuri IT care trebuie să rămână scalabile.

Un media player separat este, de asemenea, recomandat în cazul în care ecranul trebuie utilizat pe o perioadă cât mai lungă de timp posibil, dar sursele de conținut trebuie să poată fi modificate în mod flexibil, de exemplu, din cauza altor cerințe legate de performanță sau de capacitate. Chiar și în cazul în care spațiul nu reprezintă o problemă, ar trebui totuși aleasă o soluție separată.

Ecranele de tip stretch (extrem de alungite) sunt utilizate în mod obișnuit pentru automate de vânzare, rafturi, standuri de fructe și legume din supermarketuri, precum și în autobuze și trenuri.  Cu o dimensiune de 23″ x 2″, acestea pot afișa o mulțime de informații fără a consuma prea mult spațiu vertical. Display-urile de raft de la Mimo Monitors oferă un nivel de luminozitate de 700 nits și este disponibil și cu un player integrat Android ARM Cortex A35 Core Player.

Control simplu și modern al ecranului tactil (Mimo Monitors)

Gamă largă de produse

Portofoliul Mimo Monitors cuprinde display-uri de 7″ și 10,1″ cu ecrane tactile rezistive sau capacitive, precum și versiuni non-touch. Există diverse opțiuni de instalare disponibile pentru toate afișajele și monitoarele cu ecran tactil. Acestea sunt compatibile VESA, pentru care Mimo Monitors oferă o gamă întreagă de accesorii, cum ar fi suporturi de montare și adaptoare.

Aceste modele sunt, de asemenea, disponibile ca versiuni ‘open-frame’ pentru aplicații care necesită instalarea în carcase. Mimo Monitors oferă afișajele și monitoarele cu ecran tactil disponibile în numeroase variante de diagonale și rezoluții, de la 7″ la 32″, de la 800 x 480 la 1920 x 1080. Modelele de 15,6″, 18,5″ și 19″ dispun de interfețe VGA, DVI și HDMI, în timp ce modelele care măsoară de la 21,5″ în sus au doar VGA și HDMI.

Acestea sunt utilizate în mediile de vânzare cu amănuntul, precum și în hoteluri, restaurante, în domeniul medical și al automatizărilor, sisteme ‘home entertainment’ și jocuri, precum și pentru semnalizare digitală.


Autor:
Nikolai Schnarz,
Product Sales Manager

Rutronik | https://www.rutronik.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu