Suita de instrumente inteligente High Level Synthesis (HLS) permite dezvoltarea algoritmilor pe baza C++ utilizând platforma FPGA PolarFire® de la Microchip

by donpedro

Nevoia de a combina performanța cu un consum redus de putere în aplicațiile de calcul local, la marginea rețelei a determinat utilizarea FPGA-urilor (Field Programmable Gate Arrays) ca acceleratoare eficiente din punct de vedere energetic, oferind în același timp flexibilitate și accelerând timpul de lansare pe piață. Totuși, majoritatea algoritmilor de calcul edge (la margine), de viziune computerizată și de control industrial sunt dezvoltați nativ în C++ de către dezvoltatori, care au puține sau deloc cunoștințe despre hardware-ul FPGA. Pentru a-i ajuta pe acești dezvoltatori, Microchip Technology a adăugat familiei sale PolarFire FPGA un flux de lucru de proiectare HLS, numit SmartHLS, care îmbunătățește considerabil productivitatea și ușurința de proiectare, permițând ca algoritmii C++ să fie traduși direct în cod RTL (Register Transfer Level) optimizat pentru FPGA.

Bazată pe mediul de dezvoltare integrat open-source Eclipse, suita de proiectare SmartHLS utilizează programul C++ pentru a genera o componentă IP HDL destinată a fi integrată în proiectele Libero SmartDesign de la Microchip. Acest lucru permite inginerilor să descrie comportamentul hardware la un nivel de abstractizare mai ridicat decât este posibil cu instrumentele FPGA RTL tradiționale.

Acest lucru îmbunătățește și mai mult productivitatea, reducând totodată timpul de dezvoltare, datorită unei interfețe API (Application Programming Interface) multi-threading, care execută instrucțiunile hardware concomitent și simplifică exprimarea paralelismului hardware complex în comparație cu alte oferte HLS.

Instrumentul SmartHLS necesită de până la 10 ori mai puține linii de cod decât o proiectare RTL echivalentă, codul rezultat fiind mai ușor de citit, înțeles, testat, depanat și verificat. Instrumentul simplifică, de asemenea, explorarea compromisurilor de proiectare a microarhitecturii hardware și permite ca implementările software C++ preexistente ale dezvoltatorului să fie utilizate acum cu FPGA-urile și SoC-urile FPGA PolarFire.

Despre familia PolarFire FPGA

Dispozitivele PolarFire FPGA și SoC FPGA rezolvă provocările dificile de proiectare a sistemelor de calcul edge prin faptul că oferă cel mai mic consum de putere din industrie la densități medii. Recent, compania a anunțat completări de mică densitate la familia sa de produse, care consumând jumătate din puterea statică în comparație cu soluțiile alternative și oferind cea mai mică amprentă termică din lume, permite dezvoltatorilor să reducă costurile sistemului și să îndeplinească cerințele de management termic fără a renunța la lățimea de bandă. Aceste noi FPGA-uri, precum SmartFusion® 2 FPGA și IGLOO® 2 FPGA ale companiei sunt, de asemenea, susținute de noul instrument.

Disponibilitate

Dezvoltatorii pot iniția proiecte folosind instrumentul SmartHLS v2021.2, disponibil pe site-ul Microchip. Acesta face parte din suita de proiectare Libero SoC V2021.2 recent lansată și poate fi utilizat și ca software independent. Informații complete despre produs sunt disponibile aici.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu