Revoluționarea realității augmentate cu noul MEMS scanner de la Infineon pentru ochelari și head-up display

by donpedro

Cum ar fi dacă ochelarii dvs. de zi cu zi ar deveni următorul suport pentru aplicațiile de realitate augmentată? Cum ar fi dacă fiecare mașină ar putea afișa date valoroase pe tot parbrizul pentru a vă ghida în siguranță în trafic? Noua soluție de scanare MEMS* de la Infineon Technologies AG, care cuprinde o oglindă MEMS și un driver MEMS, permite realizarea unor modele de produse complet noi. Dimensiunea sa miniaturală și consumul redus de putere reprezintă baza pentru a face ca soluțiile de realitate augmentată (AR) să fie disponibile pe scară mai largă pentru aplicații de consum, cum ar fi dispozitivele purtabile și pentru display-urile ‘head-up’ pentru automobile.

Chipset-ul MEMS scanner de la Infineon dispune de o oglindă înclinabilă inovatoare, care pune bazele unei noi generații de proiectoare cu fascicul laser (LBS – Laser Beam Scanner). În comparație cu modelele de sisteme alternative și cu soluțiile de scanare MEMS concurente, noul chipset Infineon se remarcă în ceea ce privește performanța, dimensiunea, consumul de energie și costurile de sistem competitive.

O experiență mai bună pentru clienți, pentru toate segmentele auto

O provocare majoră atunci când se dezvoltă AR-HUD-uri este integrarea sistemului în tabloul de bord, din cauza restricțiilor de spațiu. Sistemele HUD convenționale pot avea un volum optic de peste 30 de litri, dar totuși oferă doar un câmp vizual foarte modest. În schimb, scanerele cu fascicule laser bazate pe chipseturile de scanare MEMS ale Infineon permit sisteme HUD cu un volum optic minim, astfel încât acestea pot fi integrate chiar și în cele mai mici planșe de bord. Integrarea ușoară, împreună cu o listă de materiale avantajoasă, aduce, de asemenea, AR-HUD cu un câmp vizual mare pentru mașinile mici și clasele compacte.

Informații digitale la vedere în permanență, cu ajutorul ochelarilor inteligenți AR

Setul de circuite MEMS scanner de la Infineon permite proiectarea unui microproiector AR ușor și care poate fi integrat din punct de vedere estetic în ochelarii de zi cu zi. Datorită consumului redus de putere al chipset-ului, bateriile mici pot fi integrate cu ușurință în ramă, permițând ca ochelarii să fie purtați în mod convenabil pe tot parcursul zilei, fără a fi nevoie de reîncărcarea frecventă a bateriilor.

Pentru a avansa dezvoltarea sistemelor de ochelari inteligenți AR pentru piața de consum, Infineon colaborează cu TriLite Technologies GmbH, un start-up cu sediul la Viena. În timp ce Infineon se ocupă de chipset-ul MEMS scanner, TriLite este responsabilă de integrarea sistemului și de algoritmii de control care îmbunătățesc performanța optică a sistemului. Ambele companii combină mai mulți ani de cercetare în domeniul tehnologiei optical MEMS și capabilități de producție în serie.

*Micro Electro Mechanical Systems

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu