Nidec ASI aduce în România stația sa de încărcare Ultra Fast Charger (încărcare ultra-rapidă) pentru încărcarea rapidă a vehiculelor electrice, pentru o mobilitate mai durabilă

by donpedro

Nidec ASI, parte a Diviziei Energy & Infrastructure a Grupului Nidec și printre Grupurile angajate în reluarea sectorului transporturilor și logisticii din pespectiva unei durabilități mai mari, participă la un test legat de adoptarea autobuzelor electrice pentru transportul public promovat de orașul Oradea, în România, punând la dispoziție, timp de o lună și jumătate, o stație de incărcare Ultra Fast Charger (UFC) la terminalul de autobuze, în fața societății Nidec din Oradea. Datorită instalării acestui sistem de încărcare de ultimă generație, va fi posibilă testarea încărcării ultra-rapide a mijloacelor de transport public, un pas important către o răspândire mai largă a mobilității electrice în România, esențial pentru promovarea unui model de dezvoltare durabilă. Testul oficial de încărcare ultra rapidă a unui autobuz a avut loc pe 30 iulie în cadrul unui eveniment în prezența City Managerului orașului Oradea, a autorităților locale și a reprezentanților Solaris, unul dintre principalii producători europeni de autobuze și troleibuze și furnizorul autobuzelor electrice pentru acest experiment.

Guvernul român investește puternic în energie electrică, în special în această fază delicată de relansare, și tocmai în acest context Primăria Oradea a luat decizia de a începe acest experiment, care prevede, pentru următoarele luni, utilizarea autobuzelor electrice in probe, pe străzile din oraș. Nidec ASI participă la acest studiu și a fost ales ca partener pentru a testa în special eficacitatea UFC-ului său pentru încărcarea ultra-rapidă a unui vehicul greu.

Stația de incărcare Ultra Fast Charger, care poate fi dezvoltat local, grație unei tehnologii eficiente și modulare, va contribui să pună bazele pentru răspândirea mijloacelor de transport publice și a vehiculelor private electrice în România, transpunând în realitate viziunea unui viitor verde și durabil, dominat de tehnologii ”tot electric” și răspunzând la una dintre prioritățile Planului de redresare și anume dezvoltarea infrastructurilor dintr-o perspectivă ecologică, ca o condiție esențială pentru ca mobilitatea în Europa să fie mai durabilă.

Această soluție inovatoare dezvoltată de Grup in fabrica sa colegă din Montebello Vicentino, reducând la minim impactul, stațiile de incărcare la rețeaua electrică națională, simplificând și grăbind procesul de  electrificare a infrastructurilor pentru alimentarea vehiculelor și a mijloacelor grele electrice și reducând in același timp costurile de operare. Stația de incărcare Ultra Fast Charger se poziționează ca o soluție extrem de eficientă, menită să răspundă creșterii solicitării de energie electrică necesară să alimenteze stațiile de incărcare și exigenței de a păstra stabilitatea maximă a rețelei electrice, garantând prestații ridicate. Permite incărcarea vehiculelor, autobuzelor și a vehiculelor comerciale producând energie complet verde fără a incărca direct din rețea, evitând in acest fel reducerea consumului din orele de vârf și consecventele intreruperi.

Stația de incărcare Ultra Fast Charger este dotată cu un sistem de stocare a energiei sub formă de baterie și se comportă ca o  “pernă” intre rețeaua electrică și  stația de incărcare.

Este cel mai avansat exemplu de nouă generație de încărcătoare ultra-rapide, care pot fi conectate la rețele electrice de joasă sau medie tensiune (LV sau MV GRID) și care, pentru o necesitate de energie de numai 50 kW, permit alimentarea vehiculului sau vehicul greu cu o putere de 320 kW. Sistemul inovator permite incărcarea rapidă a bateriilor mașinilor de nouă generație, aducându-le la 80% din capacitatea lor în mai puțin de 15 minute. De asemenea, permite incărcarea vehiculelor în paralel sau în serie și, datorită dimensiunilor sale reduse, permite un serviciu extins capabil să satisfacă nevoile de răspândire distribuită a jucătorilor de pe piața mașinilor electrice. Nidec ASI este, de asemenea, capabilă să propună aplicații inteligente de gestionare a tarifelor, care asigură implementarea eficientă și optimă a tuturor stațiilor de încărcare, chiar și în cazul utilizării publice pentru autobuze sau vehicule comerciale.

Mai exact, Nidec ASI va furniza municipalității Oradea un UFC Powersafe 1.0 care integrează 2 baterii de 79kWh fiecare și echipate cu o coloană de distribuție cu 2 ieșiri de 160kW fiecare (sau 320 kW pe o singură ieșire) și contoare certificate aferente.

„Suntem încântați să participăm la acest experiment important cu municipalitatea Oradea și cu Solaris, în care vom putea demonstra eficiența tehnologiei noastre, și în special a UFC-ului nostru, chiar și pentru puteri mari. Un test care arată că, chiar și în România, la fel ca în Italia și în multe alte țări europene, accentul pe durabilitate și evoluția mobilității dintr-o perspectivă electrică, este foarte mare. O transformare care nu poate să nu treacă prin răspândirea pe scară largă a sistemelor de încărcare ultra-rapidă și pe care vrem să o ajutăm promovând răspândirea încărcătorului ultra-rapid, care va putea accelera foarte mult  realizarea unei infrastructuri de încărcare eficientă și avansată. Sunt deosebit de mândru că orașul Oradea a ales cunoștințele noastre și soluția noastră pentru a testa încărcarea rapidă a vehiculelor grele. Sperăm că exemplul municipalității Oradea va inspira alte orașe din Europa și Italia, ajutând la revoluționarea mobilității așa cum o cunoaștem astăzi, oferind un răspuns la cererea din ce în ce mai urgentă de reducere a poluării și a zgomotului din centrele urbane”, a spus Dominique Llonch, CEO Nidec ASI și președinte Nidec Industrial Solutions.

UFC al Nidec ASI, destinat să se răspândească rapid pe drumurile europene, datorită unui ansamblu de proiecte în fază de studiu, reprezintă un aliat sigur și de încredere pentru revoluționarea transportului ecologic. Grupul oferă de ani de zile soluții pentru încărcarea autobuzelor electrice și a instalat deja un încărcător ultra rapid în Italia, în Benevento și lucrează la instalarea altor stații de încărcare în Franța și Germania. Nidec ASI este, de asemenea, implicată direct în această misiune printr-un proces de evoluție al aceluiași grup, care implică reînnoirea flotei companiei, făcându-o 100% electrică, și instalarea a două UFC în birourile din Milano și Montebello, pentru uz privat.

Grupul este activ la 360⁰ în lumea mobilității, construind, de asemenea, instalații de transport pe cablu de peste 40 de ani pentru a le transforma într-un mijloc de transport public din ce în ce mai popular și oferind sisteme de transport persoane cu roți, prin cablu. Nidec ASI promovează, de asemenea, un transport maritim mai ecologic și mai durabil, cu sisteme shore to ship  realizate în Italia, Franța și Malta, pentru alimentarea cu energie electrică a navelor ancorate, precum și inițiative importante, cum ar fi furnizarea de sisteme de stocare a energiei in baterii la bordul navelor de lucru, feriboturi și iahturi electrice și hibride complete.

Nidec Industrial Solutions (NIS), platforma comercială a grupului Nidec oferă sisteme electrice complete și reunește produsele și serviciile Nidec ASI, Avtron Industrial Automation, Nidec Industrial Automation și Motortecnica. Compania oferă soluții personalizate în întreaga lume pentru o gamă largă de aplicații industriale. Piețele sale de referință sunt petrochimice, energie tradițională și regenerabilă, siderurgia, construcții navale și automatizare industrială. Multinaționala este specializată în aplicații grele în care sunt necesare puteri mari și performanțe ridicate: motoare electrice și generatoare de până la 65 MW putere (87.000 cai putere); invertoare și convertoare electronice de putere; automatizarea și software-ul proceselor industriale; modernizarea centralelor electrice și a generatoarelor hidroelectrice; sisteme integrate pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile și integrarea acestora în rețelele electrice. În urma achiziției diviziunilor Motors, drives and electric power generation di Emerson Electric Co. În plus, Nidec ASI și-a îmbunătățit și mai mult activitățile industriale și comerciale, integrând acționări electrice de putere mică și medie în oferta generală a Nidec. Datorită achizițiilor companiilor Control Techniques și Leroy-Somer, care fac parte din Nidec Corporation Group din 1 februarie 2017, este in gradul să ofere tehnologii optimizate pentru controlul motoarelor și să dezvolte soluții de automatizare dedicate aplicațiilor specifice și personalizate în funcție de necesitățile clientului, pentru a răspunde in mod flexibil la fiecare necesitate.

Nidec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu