Prima soluție ‘single-chip’ pentru o sincronizare ultraprecisă a rețelei – destinată echipamentelor 5G

by donpedro

Tehnologia 5G necesită ca serverele de timp să fie sincronizate, în cadrul unei rețele cu comutare de pachete, de zece ori mai precis decât în cazul cerințelor 4G. Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) face acum posibilă atingerea performanțelor 5G cu primul circuit integrat (IC) multi-canal pe un singur cip, înalt integrat, cu consum redus de putere, cuplat cu modulele software ale companiei – adoptate pe scară largă și foarte fiabile – IEEE® 1588 Precision Time Protocol (PTP) și algoritmul de recuperare a ceasului.

Capabilitățile de măsurare, calibrare și reglare ale Microchip asigură că sistemele 5G îndeplinesc cerințele de eroare de timp ale standardului G.8273.2 Class C (30ns max|TE|) al International Telecommunication Union – Telecommunication (ITU-T) și ale clasei emergente Class D (5ns max|TEL|). Arhitectura asigură flexibilitate, oferind până la cinci canale DPLL (Digital Phase Locked Loop) independente, consumând în același timp doar 0,9 W de putere într-un pachet compact de 9 × 9 milimetri, care reduce simultan spațiul pe placă, puterea și complexitatea sistemului.

Având cinci sintetizatoare cu jitter ultra-redus, această platformă de ultimă generație oferă performanțe de jitter RMS de 100 femtosecunde (fs) necesare interfețelor de mare viteză din cele mai recente sisteme 5G RU, DU și CU.

Software-ul platformei Microchip de sincronizare a rețelei include algoritmul său de înaltă performanță ZLS30730 cuplat cu ZLS30390 IEEE 1588-2008 protocol engine. Ambele sunt implementate pe scară largă în rețelele 3G, 4G și 5G cu capabilități precise de sincronizare.

Platforma de sincronizare a rețelei ZL3073x/63x/64x de la Microchip se combină perfect cu familia de oscilatoare de precizie 5G produsă de companie – de exemplu, OX601 Oven Controlled Crystal Oscillator (OCXO) – pentru a oferi operatorilor de rețele 5G o soluție de sistem totală.

Portofoliul extins de soluții de sincronizare și de ceas al companiei, care include soluții de generare a ceasului, fanout buffer și atenuator de jitter, precum și oscilatoare cu cuarț și MEMS, este completat de o familie largă de dispozitive pentru stratul fizic Ethernet (PHY).

Instrumente de dezvoltare

Microchip oferă o interfață grafică pentru utilizator (GUI) și o placă de evaluare, împreună cu note de aplicații și alte instrumente de asistență pentru proiectare.

Microchip Technology

Pentru informații suplimentare, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu