Infineon lansează primul microcontroler USB PD 3.1 de înaltă tensiune din industrie capabil să suporte o putere superioară

by donpedro

Infineon Technologies AG (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) a lansat primul microcontroler (MCU) de înaltă tensiune din industrie cu suport USB Power Delivery (USB PD) 3.1.
EZ-PD™ PMG1 (Power Delivery Microcontroller Gen1) este prima generație de microcontrolere USB PD de la Infineon, destinată oricărui sistem embedded care furnizează sau consumă putere, cu tensiuni înalte de până la 28 V (140 W). Dispozitivul suportă capabilități de alimentare mai mari definite în specificația USB PD 3.1 și beneficiază de avantajul oferit de microcontroler pentru a furniza capabilități de control suplimentare. Noile produse sunt ideale pentru piețele de consum, industriale și de comunicații pentru aplicații precum difuzoare inteligente, routere, unelte de alimentare și de grădină.

Familia PMG1 integrează o stivă USB PD dovedită pe piață pentru a permite performanțe fiabile și interoperabilitate. Aceasta dispune de un procesor Arm® Cortex®-M0/M0+ cu memorie Flash de până la 256 KB și memorie SRAM de 32 KB, dispozitiv USB de mare viteză, pini programabili de intrare/ieșire de uz general (GPIO), drivere de poartă, regulatoare LDO (low drop out) și circuite de protecție de înaltă tensiune. Microcontrolerul PMG1 oferă, în plus, protecție hardware și firmware, inclusiv protecție la supratensiune și la supracurent, protecție la scurtcircuit și la curent invers, pornire firmware securizată și actualizare firmware semnat.

Pentru a spori simplitatea în utilizare pentru proiectanți, noile dispozitive includ blocuri analogice și digitale programabile pentru a personaliza și integra cu ușurință senzori analogici inteligenți în aplicație. În plus, microcontrolerul PMG1 este programabil la fața locului pentru a permite actualizări de firmware semnat în scopul îmbunătățirii eficienței. Programarea este asigurată de mediul de dezvoltare integrat ModusToolbox™ cu kitul de dezvoltare software PMG1, împreună cu kituri de prototipare și un ghid de pornire rapidă. Acestea simplifică și facilitează dezvoltarea și testarea firmware-ului pentru a reduce și mai mult timpul total de dezvoltare și timpul de lansare pe piață.

Disponibilitate

Familia de microcontrolere USB PD PMG 1 poate fi comandată acum. Mai multe informații sunt disponibile la  www.cypress.com/products/ez-pd-pmg1-portfolio-high-voltage-mcus-usb-c-power-delivery.

Infineon Technologies

Pentru informații suplimentare, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu