FTDI prezintă o placă de evaluare care acompaniază cea mai recentă generație de circuite integrate USB Power Delivery

by donpedro

Pentru a confirma expertiza companiei în ceea ce privește crearea unei tehnologii avansate de semiconductoare destinată alimentării cu putere prin USB, FTDI Chip a anunțat acum o nouă soluție de dezvoltare. Acest hardware se bazează pe circuitele sale integrate de interfață multi-canal FT4233HP.

Noua placă de evaluare FT4233HP USB serial/FIFO de mare viteză va permite inginerilor să implementeze mult mai rapid dispozitive de alimentare prin USB. Aceasta ar putea fi utilizată pentru modernizarea funcționalităților în proiecte vechi, aflate deja în exploatare, sau pentru noile echipamente pe care aceștia le proiectează.

Placa are dimensiunile de 138,5 mm × 77 mm și include o pereche de porturi de alimentare Type-C. Primul dintre aceste porturi este capabil să asigure atât rolul de sink (care primește putere), cât și cel de sursă (care furnizează putere). Cel de-al doilea port servește doar ca sink. Ambele porturi sunt capabile să suporte profilurile PDO (Power Delivery Object) de 5V, 9V, 12V, 15V și 20V – așa cum sunt definite în revizia 3.0 a specificației de furnizare a puterii prin USB. Aceste profiluri pot fi configurate prin atașarea unei memorii EEPROM externe, cu LED-uri indicatoare pentru a semnala profilul PDO utilizat.

În timp ce primul port oferă transmisie de date prin USB plus alimentare cu energie, cel de-al doilea port are doar capacități de furnizare de putere. O funcție de transmitere a puterii a fost, de asemenea, inclusă, în așa fel încât, puterea de la intrarea celui de-al doilea port este transmisă către primul port. Controlul extern al politicii de furnizare a puterii poate fi realizat cu ajutorul interfeței I2C integrate și a pinilor GPIO. Aceștia permit ajustarea regulatorului de tensiune și a comutatorului de sarcină.

Placa de evaluare FT4233HP va fi disponibilă în T4, 2021.

FTDI Chip

Pentru informații suplimentare, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu