Microchip asigură o protecție suplimentară proiectelor bazate pe dispozitive FPGA

by donpedro

Sistemele critice pentru misiuni și alte aplicații de înaltă securitate răspândite în întreaga lume sunt supuse unor amenințări care evoluează rapid din partea infractorilor cibernetici în încercarea lor de a sustrage informații critice despre programe (CPI) prin intermediul FPGA-urilor care le echipează. Microchip Technology Inc. a anunțat că a extins securitatea familiei sale de FPGA-uri cu ajutorul instrumentului de dezvoltare DesignShield, care contribuie și mai mult la prevenirea extragerii acestor informații în scopuri rău intenționate. Instrumentul DesignShield a fost creat pentru a proteja dezvoltatorii de sisteme aerospațiale, de apărare și de alte sisteme de înaltă securitate împotriva infractorilor ciber­netici, care încearcă să obțină fluxul de biți dintr-un FPGA existent în sistemul aflat pe teren. Acesta descurajează ingineria inversă a fluxului de biți, care poate include adesea CPI, prin mascarea echivalentului logic al acestuia cu ajutorul unei combinații de tehnici de criptare bazate pe logică și rutare. Acest lucru îmbună­tățește securitatea și integritatea proiectării, reducând în același timp atât riscurile de corupere a sistemului, cât și posibilitatea ca un cod personalizat, proprietatea intelectuală sau informațiile critice pentru securitatea națională să fie utilizate de agenți neautorizați.

Accesibilitate
DesignShield este disponibil sub licență, ca parte a programului Microchip de acces anticipat, care permite clienților să înceapă să proiecteze cu dispozitive FPGA și instrumente de proiectare înainte de o prezentare comercială extinsă. Instrumentul DesignShield face parte din suita de unelte de dezvoltare Libero Development Tool Suite de la Microchip. Pentru mai multe informații, contactați DesignShield@microchip.com.

Securitatea FPGA oferită de Microchip
Bazate pe memorie flash nevolatilă, FPGA-urile Microchip oferă o securitate intrinsecă mai bună decât alternativele bazate pe SRAM, care expun datele sensibile ale fluxului de biți la fiecare ciclu de alimentare. FPGA-urile Microchip includ, de asemenea, caracteristici de securitate integrate unice, care previn reconstruc­ția și clonarea, protejează IP-ul de proiectare și oferă o bază de încredere, comunicații de date securizate și capacități anti-manipulare. Abordarea stratificată a companiei în materie de securitate include protecție DPA (Differential Power Analysis) licențiată și brevetată, funcții de securitate certificate încorporate, detectoare integrate împotriva falsificării și asigurarea lanțului de aprovizionare privind autenticitatea FPGA . Securitatea necesită straturi și nu trebuie să existe un singur zid prin care să se treacă. DesignShield adaugă un alt strat care protejează autenticitatea, integritatea și confidențialitatea unui proiect.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu