Driverul de backlight pentru automobile de la Maxim Integrated cu convertor ridicător integrat menține luminozitatea completă și constantă a display-urilor din autovehicule chiar și în condiții de pornire la rece a motorului

by donpedro

Maxim Integrated Products, Inc. prezintă driverul de backlight cu LED-uri pentru automobile − MAX25512 − cu patru canale, tensiune redusă și convertor ridicător integrat. Este singura soluție integrată care păstrează luminozitatea completă și constantă a afișajelor auto chiar și în condiții extreme de pornire la rece, până la o tensiune de intrare de 3V. Driverul LED pe un singur cip elimină un MOSFET extern și rezistența de detecție a curentului și integrează comunicația I²C pentru a reduce costul listei de materiale și spațiul pe placă cu 30%. Driverele de LED-uri înalt integrate includ patru canale de 120mA cu cea mai mare eficiență din industrie la operare la 2,2MHz.

Sistemele actuale de pornire ‘start-stop’ pentru automobile sporesc economia de combustibil, dar pot pune la încercare sistemul de furnizare a energiei pentru a menține același nivel de luminozitate a afișajului în timpul repornirii. De exemplu, caracteristici precum iluminarea display-ului la pornire pot fi afectate de situațiile de pornire la rece, motorul consumând bateria autoturismului suficient de mult pentru a face ca display-ul să se stingă și să se aprindă din nou. Driverul MAX25512 pentru iluminare de fundal cu LED-uri de la Maxim Integrated operează până la 3V după pornire, fără adăugarea unui convertor pre-boost, protejând afișajul de aceste întreruperi de alimentare.

Avantaje cheie

Cea mai mică tensiune de pornire la rece și de ‘start-stop’: Tensiunea de intrare redusă de 3V a circuitului MAX25512 și randamentul ridicat de 91% la o frecvență de operare de 2,2MHz asigură o luminozitate completă și constantă a display-urilor auto în cele mai solicitante condiții de pornire/’start-stop’ la rece.

 Cea mai mare integrare: MAX25512 integrează un convertor ridicător și o rezistență de detecție a curentului și elimină MOSFET-ul extern necesar de obicei pentru a comanda afișajele auto. Integrarea suplimentară include o interfață de comunicație I²C pentru setări de afișare și diagnoză și o funcție de atenuare hibridă pentru reducerea interferențelor electromagnetice (EMI) și îmbunătățirea raportului de atenuare.

 Cea mai mică soluție: Disponibil într-o capsulă mică cu 24 de pini QFN, 4mm × 4mm × 0,75mm, MAX25512 reduce dimensiunea soluției cu 30% prin eliminarea componentelor externe.

Informații suplimentare

Comandați MAX25512 de la Maxim Integrated și aflați mai multe la https://maxim.click/MAX25512Product.

Obțineți mai multe informații despre toate soluțiile de afișare pentru automobile de la Maxim Integrated la https://maxim.click/AutoDisplayPortfolio.

Maxim Integrated

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu