Concepte de instalare cu IO-Link puternice și profitabile

by donpedro

Cel mai inteligent mod de automatizare fără tablou

În ultimii ani, complexitatea proceselor de producție a crescut continuu, pe măsură ce tot mai multe date sunt colectate și conectate în rețea în mașinile și sistemele moderne. Prin urmare, convingerea predominantă este un standard comun de comunicare pentru a simplifica modul de utilizare a multitudinii de date. IO-Link creează transparență de la nivelul senzorului-actuatorului până în cloud. Acest lucru reduce costurile, crește productivitatea, deschide noi posibilități de service și întreținere și reduce timpul de punere în funcțiune. Cu Murrelektronik ca expert în acest domeniu, infrastructura pentru transmiterea datelor este creată rapid.

Sistemele compacte I/O IP67 MVK Pro și IMPACT67 Pro, echipate cu opt porturi master IO-Link, sunt cele mai recente completări ale binecunoscutului portofoliu I/O de la Murrelektronik. Cu ajutorul conectorilor M12 cu codificare L pentru instalare pe teren, se asigură obținerea unor curenți destul de mari. PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT sunt disponibile ca protocoale Ethernet industriale.

În combinație cu IO-Link, sistemul permite o achiziție extrem de flexibilă a datelor de intrare și ieșire direct în mașini și sisteme. Cu ajutorul hub-urilor IO-Link și al convertoarelor analogice IO-Link, semnalele digitale și analogice pot fi conectate cu ușurință la portul master IO-Link folosind un cablu de semnal standard. Acest lucru nu numai că reduce efortul de cablare, dar simplifică și punerea în funcțiune, service-ul și diagnosticarea.

MVK Pro și Impact67 Pro

Modulele Fieldbus cu protecție IP67 sunt o componentă importantă în tehnologia instalațiilor descentralizate și înlocuiesc cutiile terminale complexe și, prin urmare, costisitoare. MVK Pro și IMPACT67 Pro, modulele master IO-Link compacte de la Murrelektronik cu opt porturi master IO-Link multifuncționale, reprezintă cea mai inteligentă modalitate de conectare a dispozitivelor IO-Link.

Analiză de date – Monitorizarea energiei și a datelor în timp real

În plus față de datele brute de proces (I/O), noile module Pro oferă, de asemenea, date de diagnosticare extinse secundare (valori de tensiune, curent și temperatură) pentru porturile respective și pentru întregul modul. Acest lucru permite detectarea anomaliilor și optimizarea procesului actual prin analiza datelor. Cu ajutorul OPC UA, această operațiune poate fi realizată într-un mod standardizat și complet fără un dispozitiv de comandă.

Utilizare globală, independentă de control

Noile module magistrale MVK Pro și IMPACT67 Pro IO-Link suportă protocoalele industriale fieldbus de top PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT. Datorită unei game largi de funcții, noile module master sunt potrivite oriunde este necesară o performanță maximă și o fiabilitate absolută.

Cel mai flexibil port din toate timpurile – port master IO-Link, clasa A/B

Porturile inovatoare IO-Link master A/B de la Murrelektronik sunt absolut universale: fie că este vorba de IO-Link, DI, DO, DIO sau o combinație a acestora – funcționarea poate fi parametrizată ușor la fiecare pin (2 și 4). Comutarea inteligentă a tensiunii de alimentare permite ca întotdeauna să fie utilizată tensiunea de alimentare corectă: Alimentarea actuatoarelor pentru DOs și alimentarea senzorilor pentru DIs. Dispozitivele IO-Link cu cerințe mari de putere pot fi alimentate direct din modul și fără alimentare încrucișată – datorită alimentării suplimentare de până la 2 A pentru fiecare port IO-Link.

Putere maximă în cele mai mici spații – M12 Power (codificat L)

Cablurile de alimentare compacte M12 ( codificate L) pentru master sunt deosebit de performante în ceea ce privește intensitatea curentului (până la 16 A per pin). O posibilă buclă de alimentare cu energie electrică pentru mai multe module simplifică instalarea și reduce lungimea cablurilor.

Parametrizare simplă cu IODD on Board

IODD on Board este perfect potrivit pentru integrarea dispozitivelor IO-Link în sistemele de instalare. Seturile de date IODD sunt integrate direct în datele de configurare PROFINET (GSDML) ale modulelor compacte fieldbus MVK Pro și IMPACT67 Pro. Astfel, dispozitivele IO-Link pot fi parametrizate la nivel central, ușor și rapid în PLC. La conectarea unui senzor sau a unui actuator IO-Link, modulele accesează direct datele de descriere a acestor dispozitive, fără parametrizare manuală sau instrumente speciale. Avantajul: integrare rapidă, timpi scurți de punere în funcțiune și flexibilitate maximă.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
https://www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu